Субота, 04.05.2024, 10:49

Українська молодь-Христові м.Н.Розділ

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего відповідей: 133
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Міні-чат

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 20 21 22 23 24 ... 29 30 »

Подорож з Ісусом-Словом

В монастирі св. Онуфрія оо. Васильян у Львові, у днях 30-31 березня відбувся курс нової євангелізації «Емаус», який провела Школа Євангелізації Святого Андрія. Проповідниками курсу були ієрм. Теодор Пилявський, ЧСВВ і с. Іванна Дмитрів, МНІ. У ньому взяли участь 47 учасників.

Метою цього курсу було глибше пізнання Ісуса, як Слова Божого, присутнього у Святому Писанні та у Пресвятій Євхаристії. Учасники курсу протягом цих двох днів духовно подорожували з двома учнями з Емаусу, одного з яких звали Клеопа, а імʼя іншого невідоме. Адже цей другий учень – це є людина, яка втратила життєву мету, бо не пізнала безмежної любові Воскреслого Христа у своєму житті.

В часі подорожі до учнів наблизився Ісус, однак вони Його не впізнали, бо очі їхні закрила пелена великого смутку і розчарування. Подібно як і наші духовні очі часто є закриті і не бачать Бога з причини різних проблем і гріхів. Їхні серця запалали надією, коли Ісус почав вияснювати Писання і відкривати глибокий і спасенний сенс своїх страждань. Але впізнали Його лише тоді, коли Він разом з ними ламав хліб Пресвятої Євхаристії. Подібно і ми пізнаємо Його, коли відкриємо наші серця для Божого Слова. І лише тоді, ми досвідчимо Христову любов, коли приймемо Його Слово, Тіло і Кров.

І коли вони пізнали Його, тоді з великою радістю негайно повернулись до Єрусалиму, щоб розповісти іншим учням про зустріч з Воскреслим Христом. Також і ми повинні радіти, коли приймаємо Ісуса у Пресвятій Євхаристії і нести цю радість у наші родини, місця праці, друзям, знайомим.

Багато учасників курсу дійсно пройшли цей шлях учнів з Емаусу, адже на початку курсу їхні серця також були сповнені смутку, переживань та різних клопотів. Однак, протягом цих двох днів Ісус Христос зробив з ними те саме, що з учнями з Емаусу, звільнив і зцілив серця своїх улюблених дітей.

Отче Небесний, прошу Тебе і надалі провадити своєю батьківською турботою кожну свою дитину за допомогою світла Божого Слова і благодаттю Святого Духа. Духу Святий вилікуй і звільни нас з усіх недуг духовних і фізичних своєю Любовʼю і Милосердям. Будь Господи благословенний і прославлений на віки віків. Амінь.

бр. Дієго Пезук, ЧСВВ

http://novaevangelizacia.com.ua/news/kurs-emaus-m-lviv-30-31-bereznya-2013-r-b

Переглядів: 404 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

Цих вихідних, відбулася молодіжна проща до Майданека (Польща), місця смерті священномученика Омеляна Ковча та десятків тисяч невинних людей. У цьому концентраційному таборі знайшли свою смерть понад 80 тисяч невинних людей, серед них поляки, євреї, українці, білоруси та росіяни. Омелян Ковч помер 25 березня 1944р., і до останнього дня життя допомагав ув’язненим, підтримував їх і сповідав. На його честь названо перехрестя в Любліні та вулиця у Львові У Майданеку відбувся Молебень та Хресна дорога української та польської молоді. Гасло, викарбуване на обеліску: «Наша доля – для вас пересторога», повинно викликати в наших серцях справжній жаль та повагу до історії, якій не варто було б повторювати такі сумні сторінки.
Після відвідин Майданека, ми вирушили до Ченстохова. Місто належить до найбільших паломницьких місць Європи після Люрду у Франції та Фатіми в Португалії. У монастирі знаходиться чудотворна ікона Ченстоховської Божої Матері – Чорна Мадонна. Ікона має українське коріння, Владислав Опольський перевіз її з Белзу. Також Гошівська ікона Божої Матері є копією Ченстоховської Чорної Мадонни. До монастиря на Ясній Горі щороку приїздить близько 4-5 млн. паломників. Монастир засновано у 1382 році. Там часто бував блаженний Іван Павло II Папа Римський та Бенедикт XVI.
Наступним місцем призначення став Санктуарій Божого Милосердя в Кракові. У цьому Санктуарії (освячений в 2002 р. Папою Римським блаженним Іваном-Павлом ІІ), в 2007 р. було освячено українську каплицю Всіх святих українського народу - греко-католицьку каплицю св. Апостола Андрія. В підніжжі 77-метрової вежі, з оглядового майданчика якої відкриваються чудові краєвиди на нічне місто, стоїть пам’ятник блаженному Івану Павлу ІІ Папі Римському.
Маючи безліч позитивних вражень, ми з приємною втомою повертались додому, з надією, що знову колись повернемось сюди.

Підготувала: Тетяна Українець

Переглядів: 458 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

 

Із 22-го по 24-го лютого 2013 року у відомому відпустовому Марійському центрі, селі Зарваниця, відбувся тренінг для молоді, на тему: "Як активізувати діяльність мирян на парафії?" Захід розпочався зі знайомства учасників, бо ними були абсолютно різні та між собою не знайомі люди, які представляли різноманітні молодіжні організації, у переліку яких було і наше Новороздільське УМХ. Опісля, ми мали можливість дізнатися багато нової та корисної інформації, а саме: про покликання та роль мирянина в суспільстві, про те, як досліджувати справи на парафії, про діяльність у парафіяльній спільноті, про важливість планувальної роботи, та ще багато цікавого.
Щоб краще розкрити тематику, організатори використовували різні методи, серед них такі як: мозкова атака, дебати, різноманітні тести та ігри, презентації, усні виступи, письмові завдання та багато іншого.
Щоранку учасники відвідували Божественну Літургію, на якій приступали до Святих Тайн Покаяння та Євхаристії, а щовечора відбувався перегляд фільмів, які змушували задуматись над ЖИТТЯМ.
Дякуємо організаторам тренінгу за отриману інформацію, яку ми будемо використовувати практично.

Підготувала: Христина Корецька

Переглядів: 405 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

Цього тижня наша організація «Українська молодь – Христові» відвідала семінар тему «Щиро про важливе», що проходив у місті Моршин. На цьому занятті було обговорено такі питання:

1.      Що таке справжнє кохання?

2.      Наслідки дошлюбних (позашлюбних) статевих стосунків.

3.      Для чого потрібна статевість?

Для ефективності роботи учасників поділили на підгрупи. Чудовим закінченням першого дня був перегляд фільму «Відважні», у якому зосереджено увагу на чесності як одній із найкращих людських якостей, а також на ролі Господа у нашому житті. Наступний день розпочався з Служби Божої. Темою цього дня стали дошлюбні статеві стосунки. Із приводу цього питання між учасниками почалася гостра дискусія. О. Олег Кобель наголосив на тому, що справжня любов чекає.

Підготувала: Ірина Яременко

Переглядів: 460 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

У нашій Церкві існують вже структури, які виховують богословів і катехитів, однак, бракує структури, яка б виховувала євангелізаторів. У Католицькій Церкві вже існують різні школи євангелізації. Одна з таких шкіл, школа євангелізації св. Апостола Андрія з головним осідком у Гвадалахарі (Мексика), готова допомогти в організації курсів євангелізації, а в майбутньому і школи Євангелізації.

Школу євангелізації св. Апостола Андрія (ШЄСА) у 1980 році заснували Хосе Прадо Флорес (José H. Prado Flores) і Білл Фінк (Bill Finke) у Мексиці та о. Еміліян Тардіф (p. Emiliano Tardif) у Домініканській Республіці. Ця школа має апробацію кардинала Хуана Сандовала Ініґуеца (Juan Sandoval Iñiguez), Архиєпископа Гвадалахари (Мексика) і мексиканського єпископату. Сьогодні на п’яти континентах у 60-ти країнах діють вже 2000 шкіл євангелізації св. Андрія. Програма цієї школи теоретично-практична: євангелізувати,та приготовляти місцеві групи, які зможуть самі проповідувати курси програми.

Школа носить ім’я св. Апостола Андрія, бо подібно до ап. Андрія намагається приводити до Христа «Петрів», які б Йому служили і проповідували краще від нас самих. Гаслом школи є вислів: «Бог не вибирає здібних, а робить здібними тих, кого вибирає». А в нашій церковній традиції св.Апостол Андрій займає особливе місце, як євангелізатор Русі-України.

Мета цієї школи є виховувати нових євангелізаторів для нової євангелізації. Нової не за змістом, а за запалом, за методами і за вираженням, як говорив Йоан Павло ІІ. Методологія школи не є традиційно дидактичною, а радше інтерактивною, тобто, передбачає активну участь у курсі самих учасників. Це динаміки, праця в групах, підсумки, анімація. Школа поділяється на 3 етапи, кожен з яких має по 7 курсів.

Декільком членам нашого УМХ разом із духівником о. Ростиславом Височаном пощастило побувати на цій школі. Ми взяли участь у першому курсі першого етапу «Нове життя», який розповідав як важливо розпочати нове життя «в Христі» та продовжувати насолоджуватися цим життям в повноті.

Переглядів: 511 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

ВИВЧАЄМО ДВАНАДЕСЯТІ СВЯТА ЛІТУРГІЙНОГО РОКУ

Свято – це нагода стати іншим – стати святим.

Свята в нашому обряді мають дуже важливе значення. Перш за все, вони возвеличують, якусь важливу подію чи особу – Особу Божу чи святого. Саме тут настає момент коли ми безпосередньо можемо контактувати з тими умовами в яких відбувались ті чи інші події та переживати їх через дію Святого Духа. А переживання таких подій є важливим для душі. Тут ми черпаємо знання необхідні нам для спасіння. Це допомагає нам оновитись, виправитись і втілювати це в житті. Це лише коротко про аспекти важливості свят в нашому житті.

Більше про це розповідалось на першому такого формату релігійному вишколі організованому новороздільськими пластунами разом з нашими отцями Романом Штігером, та Ростиславом Височаном, духівником молодіжних спільнот Пласт та УМХ у Новому Роздолі. Ключова роль в Пластовій методі відведена самовихованню, тому ми постійно шукаємо шляху до вдосконалення, намагаючись постійно організовувати вишколи, табори, зустрічі. Процес правильного спілкування є тут головним аспектом.

9 лютого пластуни станиці Новий Розділ організували релігійний вишкіл «Вивчаємо Дванадесяті Свята Літургійного Року». Ця акція мала на меті поглиблення знань пластунів і молоді міста про головні християнські свята року. Таким чином, ми започаткували цикл занять молоді з священиками за пластовою методикою. До участі також запросили новороздільський осередок організації «Українська Молодь Христові». У програмі були гутірки-розповіді про головні свята року, коляда, ігри на закріплення знань.

Традиційно, як будь-яка акція, вишкіл почався з відкриття. Невеличкі гутірки-розповіді про кожне з дванадцяти свят читали о. Роман Штігер та о. Ростислав Височан. Діти з особливою цікавістю слухали отців і з великим ентузіазмом відповідали на їхні запитання. Звичайно, учасники також ставили питання, які у них виникали. Після кожної розповіді про окреме свято проводилися ігри, які мали на меті закріпити знання дітей про це свято; вони були як і рухливі, так і інтелектуальні. Сили учасників підкріпив обід, а наприкінці вишколу, ми провели опитник, який перевірив уважність і кмітливість наших учасників. На закритті всі отримали посвідки і щасливі розбіглись по домівках

Цей вишкіл – це лише початок тісної співпраці нашого осередку з нашими отцями. Ми щиро вдячні за цікаві та змістовні розповіді, які збагатили наші знання про головні свята року. Це нова подія в житті нашої станиці, тож будемо разом працювати, щоб взаємоосвячуватися.

Христос Рождається!

пластун-розвідник Софія Садова

Переглядів: 996 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

Ще декілька днів і закінчиться різдвяний період, упродовж якого, колядуючи ми прославляємо новонародженого Христа Ісуса. Саме в цей час у багатьох українських містах та селах проходить традиційне «Прощання з колядою». У нашому місті такий захід було проведено вперше. 9 лютого 2013 р.Б. у храмі Покрови Пресвятої Богородиці відбулося прощання з колядою. У цьому дійстві взяли участь не лише УМХівці, а й парафіяни храму. Помолившись вечірню, усі присутні співали колядки, щоб знову поринути в таїнство народження Спасителя та ще раз переконатися у багатстві традицій українського народу. Маємо надію, що з кожним роком нас ставатиме більше, а цей звичай стане невід'ємною частиною Різдвяних свят.
Підготувала: Христина Корецька

Переглядів: 398 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

Кожного року 19 січня християни святкують Водохреще. Це особливий день, під час якого ми згадуємо хрещення  Ісуса Христа в річці Йордані. Українська Молодь – Христові скористалася нагодою і присвятила себе Богові, організувавши молитовні чування, які відбулися у храмі Покрови Пресвятої Богородиці (Малехів). Їх темою стали слова із Святого Євангелія : " Ти Син мій улюблений, якого Я уподобав ”
 Зустріч почалася з вечірньої відправи. Після неї були науки о. Ростислава Височана та семінариста Анатолія Доманського. Акцентувалася увага на тому, що гріх – це хвороба душі, яку потрібно лікувати чим швидше, тим краще, бо згодом він буде рости і ставати тяжчим, а тоді викорінити його буде вже набагато складніше.
 Також члени УМХ брали участь у пантомімі, метою якої було донести до глядачів, що наш Творець є милостивим та всепрощаючим, а людині для усвідомлення цього потрібно лише зробити крок назустріч Йому.
 Час від часу на молитовних чуваннях лунали пісні на прославу Божу. Також кожному прийшов "лист від Бога”, в якому були написані фрази з Біблії. Кожен, отримавши індивідуальне послання, мав змогу прочитати його і усвідомити для себе щось важливе, саме те, що хотів сказати Бог.
Наприкінці парох храму о. Степан Попко передав Боже благословення через мирування та виголосив коротку науку. На цій сповненій добром ноті наша зустріч не завершилася, усі охочі були запрошені на чаювання.
 Маємо надію, що ці чування не залишили нікого байдужими, збагатили духовний світ та стануть дороговказом у подальшому житті.
Підготували: Христина Корецька, Вікторія Гошовська

Переглядів: 506 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

Різдво Христове - велике свято,день народження Ісуса Христа і благословенний час для кожного християнина. Усі радіють цьому дню,тому що народився наш Спаситель і Відкупитель з полону гріха.
Попри все,воно є уособленням нашої української культури і традицій . Щороку на Різдвяні свята люди відвідують рідних та близьких з колядою-піснею,яка прославляє Ісуса Христа,або ж вертепом. Вертеп-це невеличка постановка,яка з гумором розповідє про чарівні події тієї ночі, коли Ісусик появився на світ.
Нвороздільська молодіжна організація «Українська молодь-Христові» не полишає цієї чудової традиції та щороку ходить містом,  прославляючи новонародженого Спасителя. Цьогорічний вертеп став незабутнім ,як для людей,які мали змогу побачити це дійство,так і для самих учасників .Вертеп проводили біля храму Святого Володимира,у магазинах та домівках,господарі яких хотіли принести частинку тієї атмосфери у свою оселю.
Учасники були дуже щасливі,що змогли поринути у тодішні часи та пожертвувати себе Дитяткові -Ісусу. Ці дні закарбуються у пам’яті кожного назавжди.
Підготувала: Світлана Самборська

Переглядів: 467 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

Ось і прийшов до нас такий довгоочікуваний 2013 рік Божий. Для кожної людини це свято є по-своєму особливим. Проте, мабуть, всіх об'єднує те, що ми поринаємо у зимову казку, загадуємо найпотаємніші бажання і, звичайно ж, святкуємо.Безперечно, всі хочуть провести цей час у компанії близьких та рідних людей. Молодіжна Новороздільська організація УМХ(Українська молодь - Христові) не виключення. Новий рік ми провели разом, як одна велика родина.
Що ж до самого святкування, то розпочалось воно відправою, яка була проведена Отцем Степаном і Отцем Ростиславом, у храмі Пресвятої Богородиці. Окрім УМХівців зібрались всі бажаючі, та в чарівній атмосфері війшли в Новий рік з Христом. Момент, коли дзвони пробили дванадцять раз, залишиться у наших серцях надовго. Ми дуже раді, що в нашій церкві є така традиція зустрічати Новий рік на Службі Божій.
Після завершення відправи ми співали колядки та вітали один одного з Новим 2013 роком на подвір'ї церкви.
Згодом наше УМХ відправилось на святкування до приміщення, яке є звичним місцем наших зустрічей. Ми прогулялись вулицями нашого міста, подивились на святкові салюти. Склалось враження, що гуляти вийшли всі мешканці Нового Роздолу, адже людей було неймовірно багато.
Коли ми дістались УМХ, на нас чекало прикрашене приміщення та гарно накритий стіл. Святкування продовжилось веселими танцями та цікавими іграми. Також ми мали свого Діда Мороза і Снігуроньку. Відверто кажучи, було дуже класно. Для нас було великим щастям зустріти Новий рік з УМХ. Сподіваємось, що зустрічати це свято разом стане нашою доброю традицією)
Підготувала: Ярина Дудицька

Переглядів: 408 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)