П`ятниця, 26.04.2024, 15:50

Українська молодь-Христові м.Н.Розділ

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего відповідей: 133
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Міні-чат

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 22 23 24 25 26 ... 29 30 »

Люди, народжені та проживаючі у шаленому ритмі сучасного світу, заклопотані справами і різного роду земними турботами, часто не в змозі підтримувати внутрішній мир і спокій, який можна осягнути лише в цілковитій злуці з Господом. Втрата первозданної гармонії стосунків творіння зі Сотворителем змушує людину залишатися сам на сам з власними проблемами та недугами, які їй накидає секуляризоване суспільство, затягуючи своїми узами і ув’язнюючи в лабіринті потреб, стереотипів, скривлених думок, гріховної реальності. Гріх праразитує в людському єстві, пожираючи її зсередини, намагаючись знищити її божествений образ, на який вона була створена, та заточити у пекельну безодню. Невідомо як довго протрималася б людина у вирі схвильованого бурями життєвого моря, якби, втративши віру, не відчувала любові та не мала надії на свого Небесного Отця. Мабуть таке життя було б схоже на пекельні муки, що пронизують біллю душу і тіло.

    Піст є ліками, які дають нам нове життя – життя з Богом. Це особливий період часу, що дає змогу людині зупинитися, відволіктися від шкідливого зовнішнього впливу та цілковито поєднатися з Творцем, шляхом очищення душі і тіла. 

«Піст – знищення смерті й визволення від гніву, – говорить св. Іван Золотоустий. – Піст і тіло зберігає здоровим: не обтяжуючись їжею, воно не приймає хворіб, але, стаючи легким, зміцнюється для прийняття дарів». Про важливість посту можемо відчитати з перших сторінок Святого Письма: «Та й дав Господь Бог чоловікові таку заповідь: "З усякого дерева в саду їстимеш; з дерева ж пізнання добра й зла не їстимеш, бо того самого дня, коли з нього скуштуєш, напевно вмреш"» (Бт. 2, 16–17). Це перша заповідь, яку дав Господь людині, що стосується посту і є забороною, дотримання якої обіцяє вічне і щасливе життя з Богом, тут Він виступає, як гарант безпечного життя: «якщо порушиш – помреш».

У Новому Завіті піст також має особливе значення, він стає могутньою зброєю, захистом та провідником що єднає з Отцем: «Цей рід нічим не можна вигнати, тільки молитвою та постом» (Мр. 9, 29). Сам Христос, як правдивий пастир, показує яким має бути цей посвячений Богові сорокаденний час: Сам перебуває в пустелі та навчає учнів, що слід робити, коли постять: «Коли ж ви постите, не будьте сумні, як лицеміри: бо вони виснажують своє обличчя, щоб було видно людям, мовляв, вони постять. Істинно кажу вам: Вони вже мають с ... Читати далі »

Переглядів: 709 | Додав: ymx-nr | Дата: 16.03.2011 | Коментарі (0)

      У суботу, 15 січня 2011 року, у храмі Різдва Пресвятої Богородиці м. Новий Розділ, відбулися молитовні чування для молоді, організовані та проведені ГО «Українська Молодь – Христові» м. Новий Розділ. Такого роду чування вже є традиційними, так як відбуваються щороку перед празником Богоявлення Господнього. Цьогорічні чування мали більш різдвяний характер, ставлячи собі за мету привести кожного до убогої стаєнки, де у яслах покладений Владика світу – Єдинородний Син Божий Ісус Христос.  

   

    Розпочалася зустріч з Вечірні, яку служив сотрудник парафії о. Василь Підгайний. Священик також звернувся до присутніх з коротким словом, в якому розповів про значення молитовних чувань у духовному житті людини. Відтак для молоді було виголошено серію наук на різдвяну тематику. Зокрема: «Слово стало тілом і оселилося між нами», «Богословський зміст символіки ікони Христового Різдва», «Прихід мудреців з дарами для Дитяти». Науки голосили семінаристи Львівської Духовної Семінарії Святого Духа УГКЦ.     

   
		<!-- ... Читати далі »

Переглядів: 1272 | Додав: ymx-nr | Дата: 18.01.2011 | Коментарі (0)

    «І Слово стало тілом, і оселилося між нами, і ми славу його бачили – славу єдинородного від Отця, благодаттю та істиною сповненого.» (Ін. 1: 14) Так вже склалося, що Різдво Господа нашого Ісуса Христа – найвідоміше свято в цілому світі та найбільше в нашому Церковному календарі, і це не дивно. Адже народження Сина Божого стало початком нашого визволення від незносимого тягару первородного гріха, що невпинно затягував у пекельну безодню та затьмарював красу божественного образу і подоби людини. Ще задовго до цього світлого приходу, його провіщали пророки та очікувала стомлена від холоду гріховного мороку земля. Та не лише вона, але й сам Господь у Пресвятій Трійці задумав цей чистий акт об’явлення та очищення для всієї вселенної, а особливо людини, тіло якої і стало об’єктом (субстанцією) для втілення великого задуму воплочення Сина Божого. Чудо дивне: Той хто покриває небо хмарами, хто посилає на землю промені сонячного світла, хто подихом збурює води океану, хто є початком і кінцем зволив стати до нас подібним, невмістимий небом, незрозумілий розумом та неописаний словами, поклався в яслах та спочиває на сіні беззахисним немовлям, понижуючись до рівня слуги, заради нашого спасіння. 
    «Він раніше усього. І все існує в Ньому. Він також голова тіла, тобто голова Церкви. Він – начало, первородний з мертвих, так, щоб у всьому він мав першенство, бо сподобалося Богові, щоб уся повнота перебувала в ньому» (Кл. 2: 17-19). Саме тому Різдво Христа з давніх давен оспівується і славиться багатьма культурами та народами. Багатою є також спадщина українського народу, що через віки ніс і примножував традиції різдвяних звичаїв. Різдвяне богослужіння, коляда, вертеп та кутя, стали невід’ємною частиною цього свята, хоча й були запозичені в інших народів. Так, справді, якщо різдвяний стіл, коляди та щедрівки глибоко закорінені в руській традиції, то вертеп насправді бере свій початок з Франції, де святий Франциск Асизький у ХІІІ ст. зобразивши у вигляді шопки день Різдва, окремо виділив кожного персонажа, які формували святковий вертеп, в центрі якого є дитя Ісус. Згодом ця лялькова композиція і стала взірцем для створення вистави, що відтворювала події того часу та допомагала в особливий спосіб переживати це радісне таїнство народження Сина Божого. Таке дійство прийшлося до душі нашим пращурам і тепер не можна уявити собі різдвяних свят без вертепу. 

    Не винятком є також місто Новий Розділ, мешканці та гості якого два дні поспіль мали приємність бачити вірогідне свідчення того, як українська молодь, що посвятила своє життя Христові, славить Його святе народження та приносить радість у домівки кожного, хто бажав внести у свій дім незвичайні емоції та світлі почуття з приводу свята. Вертеп, організаторами і учасниками якого стали члени молодіжної організації УМХ в нашому місті, вже став доброю традицією, на яку краяни очікують впродовж року. Надзвичайно приємно бул ... Читати далі »
Переглядів: 735 | Додав: ymx-nr | Дата: 11.01.2011 | Коментарі (0)

  
   Незабаром надійде свято Святого Миколая. І кожна особа, кожна дитина, а особливо розумово неповносправна, чекає на подарунок від цього великого Чудотворця. На подарунок найбільше чекають діти-сироти, які позбавлені сімейної радості і любові.
  Ласкаво просимо Вас стати Чудотворцем Миколаєм для осіб з особливими потребами (розумово неповносправних) з Роздільського дитячого будинку-інтернату, з Ходорівського психоневрологічного інтернату та з Нового Роздолу.
     Ваш добровільний внесок можна зробити у Центрі «Тавор», у якому щодня особи з розумовою неповносправністю проводять своє дозвілля по вул.Довженка, 6 (позаду магазину «1000 дрібниць») щодня у будні дні з 10.00 до 17.00 години.
        Телефони: 3-08-55, 067-15-33-145
      Пожертви можна зробити також через такий рахунок: ГО "Центр "Тавор", р/р 26004185383 в ВАТ "Райффайзен Банк Аваль", МФО 380805, код ЄДРПОУ 36211382 (просимо зазначити на полях банківського переводу "доброчинна пожертва").
        Наперед щира подяка від осіб з особливими потребами і молитва за Вас!
Переглядів: 654 | Додав: ymx-nr | Дата: 08.12.2010 | Коментарі (0)

        30 листопада 2010 року виповнилось 16 років УМХ в Новому Роздолі! З цієї нагоди 4 грудня відбувся святковий концерт у Новороздільському професійному ліцеї по вул.Чорновола, 11. Під час концерту виступав гурт "На перший погляд", театральний колектив "Маска" (керівник - Томащук Л.М.). о.-диякон Роман Штігер вручив організації український паспорт, у зв'язку з віком :) і тепер організація має більше прав і........обов'язків, і з нетерпінням чекає закордонного паспорту :)


 

Переглядів: 733 | Додав: ymx-nr | Дата: 05.12.2010 | Коментарі (0)

Переглядів: 647 | Додав: ymx-nr | Дата: 15.10.2010 | Коментарі (0)

Переглядів: 966 | Додав: ymx-nr | Дата: 06.09.2010 | Коментарі (0)


Переглядів: 847 | Додав: ymx-nr | Дата: 06.09.2010 | Коментарі (0)