П`ятниця, 29.03.2024, 03:26

Українська молодь-Христові м.Н.Розділ

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего відповідей: 133
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Міні-чат

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 27 28 29 30 »
30 листопада 2008р.Б. організації Українська молодь - Христові виповнюється 14 років з дня заснування в Новому Роздолі!!!!!
Переглядів: 1151 | Додав: ymx-nr | Дата: 26.11.2008 | Коментарі (0)

       Один із великих празників, що стоїть на початку церковного року, це празник Різдва Пресвятої Богородиці. Цей празник є особливо радісний і важливий. Радісний, бо це день народження Божої Матері, владичиці неба і землі, а важливий, бо ставить перед нами велику правду святої  віри про Богоматеринство Пресвятої Діви Марії, з якої засіяло Сонце Правди, Христос Бог наш.

    З нагоди цього свята на запрошення відділу з питань гуманітарної політики та МГО міста УМХ  до нашого міста приїхав гурт „Скеля” Івано-Франківської духовної  семінарії. У різних куточках України побував цей гурт із своїми концертами. У своїх піснях, творах вони прославляють Господа Бога, сутність нашого життя на землі. Співають брати не тільки духовні пісні та твори, є в їхньому доробку пісні про Україну, ліричні та жартівливі українські народні.

Переглядів: 1037 | Додав: ymx-nr | Дата: 26.09.2008 | Коментарі (0)

       «Український Люрд» - так часто називають невеличке село на Тернопільщині з характерною україномовною назвою Зарваниця. «Зарвав» сон монаха, який втікав після зруйнування Києва монголами, і у сні йому явився образ діви Марії з Ісусом на руках. Пробудившись, монах побачив, що у росяній траві засвітилося джерело чистої води, а над ним спалахнула небесним промінням ікона Пресвятої Богородиці з Ісусиком. Монах це місце, де зарвав його сон, назвав Зарваницею. Невдовзі спорудив капличку, в якій вмістив ікону Богоматері.

Ікона і джерело є основними атрибутами переважно всіх чудотворних місць в Україні і світі. До образу можна доторкнутись, а води можна напитись і цим самим не тільки вірувати в Божу силу, а й реально бачити присутність знаків Божої любові. Силою Богородиці свята вода в Зарваниці оздоровила вже багатьох людей і продовжує далі оздоровлювати.

В суботу 9 серпня  ми, новороздільці, мали можливість побувати у цьому славетному чудотворному місці з нагоди четвертої єпархіальної прощі Стрийської єпархії. Наша поїздка була організована гуманітарним відділом міськради (нач. Єсауленко О.П.). У ній взяла участь обдарована молодь міста, члени організації «Українська молодь – Христові». Коли ми їхали до Зарваниці, дорогою навчилися багато християнських пісень, якими готували наші душі до зустрічі з Богородицею. І навіть дощ, який падав того дня, не затьмарював нашої радості.

В Зарваниці Божественну Літургію очолили владики Юліян (Ґбур), єпарх Стрийський і Тарас (Сеньків), єпископ-помічник Стрийської єпархії. До співслужіння Літургії разом із єпископами стали вісім протопресвітерів та священики, які представляли всі шістнадцять деканатів Стрийської єпархії. (Стрийська єпархія включає в себе 5 районів: Стрийський, Жидачівський, Миколаївський, Перемишлянський і Городоцький). Молитовним співом Літургію збагатив церковний хор с. Угерсько Стрийського району. Під час Літургії відбулися дияконські свячення Івана Радевича із с. Угерсько. Більшість паломників прибули до Зарваниці автобусами – їх було близько двох тисяч.

Після Літургії, молебня і водосвяття був час на відпочинок і приватну молитву по Хресній Дорозі. Згодом, відбулася зустріч владики Тараса, єпископа-помічника Стрийської єпархії з молоддю, яка була на прощі. На зустрічі можн ... Читати далі »

Переглядів: 1169 | Додав: ymx-nr | Дата: 19.08.2008 | Коментарі (2)

 

«Кожний нехай зостанеться в тому стані, в якім Бог його покликав» (1Кр.7, 20).

 

Покликання… Який же великий зміст вкладено у це непросте слово. Кожна мудра людина прагне в житті визначитись назавше у своєму виборі, зустрітись не на мить зі щастям, світитися долі. Вибір конкретного стану – чи не постійно актуальне питання, котре не раз досить важко вирішити без особливої допомоги Всевишнього. Тільки Він як всемогутній огортає наше земне буття: минуле, теперішнє і майбутнє. Лиш Його треба нам просити з твердою вірою показати саме ту дорогу, котрою маємо йти до мети… Повіривши у правдивість небесної щасливості, зможемо зазнати духовної радості вже тут. А що може бути від цього головніше?.. Та тільки вірмо, вірмо і знову вірмо!!! Життя іноді зав'язує хитро-мудрі вузли на нитці нашої долі, однак ми не самі – з нами Господь Бог, Рятівник людини. І Він радо допомагає охочим вибратись на волю з в'язниці тривог, розчарувань, прерізних бід…

«Виняткова доля людини, як стверджує Ралф Уолдо Емерсон, народитися для якоїсь справи, яка дасть можливість скористатися своїми здібностями і щастям…» . З погляду морального богослов'я, єдине справжнє покликання людини – це повністю реалізувати власну особистість, своє Боже синівство на службу братів, тобто суспільного колективу. Як дізнаємось, вже раніш професія означала загально людське існування, котре присвячене особливій меті і, як правило, на ціле життя.

Та професії змінюються. Це стало помітним, особливо зі зростом безробіття. У наш час, між іншим, покликання стало охоплювати теми «професії» й «кар'єри», всередині котрих людська істота, що перебуває в нестримному пошуку, стремить до самоутвердження. І як нам, хитким створінням, потрібно повестися не заблукати в цій круговерті, не загубитись надовго в таємничих лабіринтах власної долі? Спробуємо над цією дійсністю якось замислитись.

Ми всі без винятку покликані насамперед до життя, до життя з небесним Творцем, до співпраці з Божою ласкою. Покликані до різноманітних занять. А в цьому житті наче на довгій ниві…

... Читати далі »

Переглядів: 2095 | Додав: ymx-nr | Дата: 20.07.2008 | Коментарі (0)

Новороздільська громадська організація

«Українська молодь – Христові»

 

запрошує всіх взяти участь у щорічному Великопосному заході

 

«Хресна Дорога вулицями міста»

у   неділю   13 квітня  2008 р.Б. – Початок о 18.00 год.

 

Маршрут: храм Покрови Богородиці (Малехів) - пам’ятний хрест (Малехів) – трест - стадіон «Галичина» - гімназія – міськрада – храм Пресв.Трійці – майдан біля ПК «Юність» - хрест УПА – кінотеатр - пам’ятник Т.Г.Шевченка – маг.Либідь – храм св.Володимира.

 

 

Переглядів: 1278 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.04.2008 | Коментарі (0)

 Чи є щось прекрасніше, ніж сказати комусь, кого ще нема:

                                                “Від цієї миті ти будеш, бо я хочу, щоб ти був!”
  
Ви бажаєте дізнатись щось цікаве,  яке стане вам у пригоді під час вагітності?    Ви хочете навчитись відповідальності і досвідченості?   Ви не пожалієте трішки часу для власного навчання?    Тоді…

 16 листопада

Переглядів: 948 | Додав: ymx-nr | Дата: 07.11.2007 | Коментарі (0)

Близько 120 молодих людей 25 травня цього року вирушили на Другу молодіжну прощу до чудотворного місця в с.Бориничі. Разом з нами було три священики: о.-декан Микола Міджак, духівник УМХ - о.Андрій Колібек та о.Григорій Балацький – парох с.Бориничі.                                               

Погода сприяла прочанам. Учні Новороздільських навчальних закладів та педагоги спільно з членами організації «Українська молодь-Христові» співали різні пісні під гітару: «Боже мій Боже, з Тобою пісня», «Ходить Ісус по воді», загально знану пісню-гімн УМХ Н.Роздолу «Ми є родина». І так мандрівка здавалась легшою. А коли пройшли с.Горішнє, то уста прочан тихо і спокійно співали молитву на чотках «Ісусе, Сину Божий, помилуй нас!». Ця молитва особливо додавала сили і підтримки у такий спекотний день.

Прийшовши до каплиці, ми взяли участь у Св. Літургії, водосвятті і спільній трапезі біля вогню з чаєм і печивом, яке нам люб’язно пожертвувала підприємець Якимишин  (маг. «Елітний»). А далі були ігри та забави – як же ж молоді без цього! Так пройшла наша чергова проща до цього чудотворного місця. Кожен учасник прощі отримав буклет «Пам’ятка прочанина» з історією каплиці та піснями за сприяння підприємця Ігора Мацкули.

УМХ щиро дякує за підтримку в організації прощі відділу освіти, а особливо педагогам ЗШ №2 !

 

Василь Василишин

Переглядів: 1368 | Додав: ymx-nr | Дата: 17.10.2007 | Коментарі (0)

                                                                       
                                                         Запрошуємо Тебе з нами на:
  • прощі до Унева, Гошева, Зарваниці, Боринич;
  • літні табори;
  • семінари, конференції;
  • Хресну Дорогу по місту;
  • Богослужіння;
  • Новий рік, вертеп, гаївки, Івана Купала;
  • виступи, зустрічі та багато іншого!

... Читати далі »

Переглядів: 1292 | Додав: ymx-nr | Дата: 17.10.2007 | Коментарі (0)

«Якщо не Господь збудує дім, даремне будівничі трудились;

якщо не Господь стереже його,- даремне пильнує сторож…»

Яка ж то велика ласка Божа, що після стількох труднощів члени організації «Українська молодь-Христові» змогли дочекатися завершення ремонту нового приміщення, чин освячення якого відбувся 12 січня 2007 р. Б.  Приємно бачити і знати, що тепер молоді люди, сповнені життєвої енергії та бажання поширення християнської моралі, можуть реалізовувати свої можливості в місці зборів спільноти УМХ.                    Це приміщення по вул.Довженка, 6, було передане  організації в оренду  за  сприяння  ВАТ ДМЗ «Карпати»,  тому  висловлюємо щиру подяку директору товариства Ладницькому Б. М.

Посвячували приміщення духовні особи: о.-декан Микола Міджак, о.Василь Під гайний та о.-духівник УМХ Андрій Колібек. Важливо знати, що в стінах цього приміщення тепер втілюється благодійний проект УМХ - Центр організації дозвілля для осіб з особливими потребами «Тавор». Харитативна діяльність є одним з напрямків роботи нашої спільноти і ми тішимось, що можемо якось допомагати особам з розумовою неповносправністю. Саме вони спільно зі своїми батьками у день посвячення приміщення внесли атмосферу радості та доброзичливості. Цей захід завершився благословенням кожного члена організації та гостей, веселою колядою та побажаннями священика успішної творчої праці.

            Надіюсь, що це місце стане активним центром роботи з молоддю, а також скелею нашого особистого переображення у Святому Дусі!

Тут знайдеш Христа! Тут знайдеш себе! Тут знайдеш себе у Христі!

... Читати далі »

Переглядів: 923 | Додав: ymx-nr | Дата: 17.10.2007 | Коментарі (0)