Четвер, 25.04.2024, 06:19

Українська молодь-Христові м.Н.Розділ

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего відповідей: 133
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Міні-чат

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 21 22 23 24 25 ... 29 30 »

Новороздільська організація «Українська Молодь – Христові» нещодавно відсвяткувала свою 18-ту річницю! Відбулось  це дійство 13 жовтня 2012 року у храмі Покрови Пресвятої Богородиці.

Святкування розпочались молитовними чуваннями та складанням присяги нових членів організації. Духівник нашої спільноти - о. Ростислав Височан наголосив на важливості молитви до Пресвятої Богородиці, яка для кожного УМХівця є прикладом досконалого християнина, який залишився вірний Христові до кінця.

Кожен, складаючи присягу, дав обіцянку собі та Богу стати кращим та жити християнським життям.  Духовна атмосфера цього вечора дала змогу кожному пережити моменти глибоких роздумів, застановитися над своїм життям та в майбутньому змінити його на краще.

Переглядів: 492 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

22 – 23 вересня 2012 року Новороздільське УМХ  розділило радість святкування ювілею Самбірського УМХ.  Усе почалось із Літургії. Потім ми поїхали в с. Гусне (Турківський район),  де здійснили сходження на гору Пікуй. Утомлені, але щасливі прибули до села Бориня, де продовжили активно святкувати. У неділю день також почався з Літургії та продовжився святкуваннями у місті Самборі.

Ще раз вітаємо Самбірське УМХ зі святом. Дякуємо за теплий прийом.

Підготувала: Христина Корецька

Переглядів: 430 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

Цьогорічна проща Львів - Унів, традиційно відбувалася з 25-го по 28-ме серпня. Щороку тисячі прочан, прямують до Унівської Богородиці, тим тернистим шляхом, з певною метою. Хтось жертвує тією пішою прощею за себе, за своїх батьків, хтось за друзів, а хтось в пошуках свого покликання. Проте, кожен із нас, прямує туди зі спільною метою - бути ближче до Господа і духовно збагатитися. Не можна стверджувати, що одна проща є більш важливою, а інша - ні, кожна з них є по-своєму неповторною. Доказом є той факт, що з кожним роком прочан стає дедалі більше. Головним організатором, даної прощі, є незмінний о. Юстин Бойко, який уже багато років, разом із іншими духовними особами, супроводжує тисячі прочан до чудотворної ікони Матері Божої, що з'явилась на теренах Святоуспенської Унівської Лаври багато років тому. Цьогорічна проща офіційно налічувала 1 700 паломників, які прибули з різних міст і сіл, а також були присутніми паломники з таких країн, як: Франція, Білорусія, Польща, Німеччина та Росія. Цікаво що вік учасників був дуже різноманітним, зокрема найстаршому з них було - 74 роки, а наймолодшому - 1,5 рочки. Також, учасниками цього паломництва, стали представники Новороздільського УМХ. Ніхто з прочан не залишився голодним, ображеним, та без ночівлі, завдяки добрим та щедрим жителям сіл та селищ в яких ми зупинялися набратися нових сил. Те, що хтось йшов прощею вперше чи ні - не важливо, важливо те, що кожен добрий християнин зумів у ній віднайти себе. Також великою особливістю, саме цієї прощі, є те, що святкову Архиєрейську Божественну Літургію очолив Блаженніший Патріарх Святослав (Шевчук). Цілу ніч, в Уневі, проводилися молитовні чування, які завершилися благословенням Патріарха та походом на Чернечу гору зі свічками. Наступного дня, усі сповнені радості, любові та миру вирушили до своїх домівок.
Підготувала: Лілія Мурмило

Переглядів: 416 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

У липні 2012 року Новороздільське УМХ разом із парафіянами церкви Покрови Пресвятої Богородиці відвідало с. Зарваницю. Дякуємо Богові за цей день, проведений на Його славу.

Переглядів: 533 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

Вгору піднесімо серця!!!

«З нами Бог, молоді, в це повірте,

                                                                                                  З нами Бог, вгору серця знесім!»

 З 2 по 10 липня 2012 року у пластовому таборі-музеї "Сокіл”, що знаходиться у с. Гриньків, Рожнятівського району Івано-Франківської області, проходив вишкільний християнсько-патріотичний табір "Вгору серця”, в якому взяли участь дві молодіжні організації міста Новий Розділ: УМХ (Українська Молодь – Христові) та НСОУ Пласт (Національна Скаутська Організація України). Кількість учасників цього табору складала 49 молодих людей, які поставили перед собою мету – піднести свої серця вгору, знайти себе, себе у Христі та почути голос Божий. Духівником табору був о. Ростислав Височан, завдяки якому кожен зміг відкрити своє серце для Бога і пізнати себе. Протягом цілого табору панувала дружня, тепла і приємна атмосфера, тому кожен учасник зміг відкритись оточуючим і відчути себе членом справжньої спільноти.

        За час таборування УМХ та Пласт мали неймовірно цікаві подорожі. Перша – до резиденції Митрополита Андрея Шептицького у Підлютому, друга - до Святоандреївського скита монахів студійськогоуставу, що знаходиться глибоко в горах.

        Табір проходив дуже весело, було багато цікавих розваг і гутірок. Кожен учасник прослухав лекції на теми: Правдиве розуміння любові, Літургіка, Основні поняття про Біблію, Богослов’я ікони, Основи християнської моралі, Біоетика, Основи першої медичної допомоги. Щоранку всі таборовики брали активну участь у Божественній Літургії, після чого за пластовими традиціями проводилося відкриття дня. ... Читати далі »

Переглядів: 778 | Додав: ymx-nr | Дата: 30.07.2012 | Коментарі (0)

«Коли хто хоче йти за мною
Нехай зречеться себе самого
Візьме на себе свій хрест,
 і йде слідом за мною!»
(Мт.16,24)
    Сьогодні  ми маємо час, коли весь християнський світ перебуває у суворому Великому пості напередодні світлого празника Христового Воскресіння. Віруючі спішать очистити душу сповіддю та Святим Причастям, стараються обмежувати себе в їжі та напоях, випробовують себе шляхом утримання від пристрастей. Христос віддав за нас своє життя, врятувавши від гріхопадіння, тому наше співчуття Спасителю під час посту повинне хоч частково наблизити нас до Його страждань, пройти його слідами.
   1 квітня 2012 року у Новому Роздолі відбулася традиційна Хресна хода вулицями міста. Похід розпочався від Храму Покрови Пресвятої Богородиці (с. Малехів) та прямував до Храму св. рівноапостольного князя Володимира.  У Хресній дорозі взяли участь: організації «Українська Молодь - Христові», яка була організатором даного дійства, та  «Пласт», а також багато вірян. Було сформовано «живий хрест» зі свічками, який йшов попереду процесії. Слід зазначити, що погода під час Хресної ходи була дуже мінливою,  вона ніби символічно підкреслювала, що від похмурих і холодних стежинок гріха є сонячна і ясна дорога навернення до Бога.
   Молитовну Хресну дорогу провадили священики греко-католицьких церков міста, а саме: о. Микола Міджак, протопресвітер новороздільського деканату і адміністратор парафії рівноапостольного князя Володимира, сотрудники о. Василь Підгайний та о. Роман Штігер, о. Степан Попко – адміністратор парафії Покрови Пресвятої Богородиці(с. Малехів), сотрудники вже згаданої парафії – о. Ростислав Висоачан, а також нововисвячений єрей, уродженець нашого міста – о. Олександр Варцаба.
   Під час молитовних зупинок(стацій) отці провадили духовні науки та розважання, які спонукали присутніх замислитись над важкими терпіннями нашого Господа Ісуса Христа, великою ціною яких кожного з нас було вирвано з тенет смерті і гріха.
   «Ступаймо великодушно на Хресну дорогу з любові до Того, який з любові до нас цілковито пожертвував Себе, і будьмо терпеливі й упевнені, що вийдемо на гору Тавор… Фізичні й духовні терпіння є найпрекраснішим даром, який ти можеш принести Тому, який терплячи, відкупив тебе.», - такими словами о.Піо звертається до кожного з нас. Дорогі браття і сестри, Хресна хода – це не лише Хресна Дорога Спасителя, це й наша власна дорога очищення душі та тіла від одержимості злим духом, від різноманітних недуг. Ми отримали ще одну нагоду пороздумувати над своїм життям, вчинками і почуттями, а також над тим, чи оцінили ми жертву нашого Спасителя.
     У цей складний час, коли кругом масове безробіття, смертельні хвороби, духовне зубожіння нації, вдивляймося в обличчя Ісуса, розіп’ятого на хресті, і шукаймо в ньому надії і підтримки. Віддаймося під покров Діви Марії – Вона супроводжувала свого сина на шляху страждань, стояла поруч із Христом у момент його смерті. Отож, нехай Мати Божа приведе також і наші серця до тайни страждань, до тайни Пасхальних перемог, тобто до світла, що сяє з Воскресіння Христового та гарантує остаточну перемогу любові, радості, життя над нещастям і смертю.
     Організатори заходу щиро вдячні, насамперед, Господу, та всім тим, хто сприяв і долучився до духовної Хресної дороги вулицями міста.

Переглядів: 817 | Додав: ymx-nr | Дата: 09.04.2012 | Коментарі (0)

         25 травня 2011 р. залишиться пам'ятним у серці кожного з мирян, які були присутніми на VI-тій щорічній молодіжній прощі в с. Бориничі, біля чудотворного джерела! Поки прочани з Нового Роздолу зайшли пішки до с. Бориничі, пройшло близько двох годин, усі дуже замучилися, але як тільки люди приступили до джерела, попили святої води, то одразу ж відновили свої сили. Трохи згодом розпочалася Літургія, на якій кожен, хто мав на душі якісь переживання, міг приступити до Св. Тайн Сповіді і Причастя. Цей день був сповнений вірою, надією і любов'ю, бо навіть хмари, які зранку покрили усе небо і навіть трішки дощило, після того, як усі віруючі прочани заспівали "Христос Воскрес" - розвіялися і вся територія від Нового Роздолу до Боринич вкрилася сонячним промінням.
   
      Кожен християнин, присутній на прощі, жертвував її за своїх рідних, близьких, сиріт, друзів чи знайомих. Близько 350 прочан прийшли, щоб отримати прощення і благословення.
  
Переглядів: 1160 | Додав: ymx-nr | Дата: 29.05.2011 | Коментарі (0)

25 травня 2011 р. Б. запрошуємо всіх бажаючих молодих людей взяти участь у VI-тій щорічній молодіжній прощі до Бориницької каплиці (с.Бориничі, Жидачівський р-н). Про перебіг ІІ-ої можна прочитати тут. В прощі також візьмуть участь священики Стрийської єпархії. 

Програма прощі

9.00 – Збір у храмі св. Володимира м.Новий Розділ. Молебень 

9.30 – Початок походу

12.00 – Прибуття до чудотворного місця в Бориничах

12.30 – Св. Літургія

13.30 – Перекуска 

13.45 – Молодіжна програма

15.00 – Закінчення прощі

(З собою мати молитовник, дощовик, перекуску,

легке взуття, гроші на дорогу назад)

Чекаємо на Тебе!

Переглядів: 707 | Додав: ymx-nr | Дата: 24.05.2011 | Коментарі (0)

28-29 травня 2011 р. відбудеться Проща Київської архиєпархії УГКЦ до Вишгорода. У цьому, відомому в часи Київської Руси, відпустовому місці перебувала всесвітньо відома ікона Вишгородської (Володимирської) Богородиці. 

29 травня о 9-00 Блаженніший Патріярх Святослав очолить Божественну Літургію у Соборі Вишгородської Богородиці, м.Вишгород, (вул. Старосільська,9). 

До участі у прощі запрошуються вірні з Київської, Житомирської, Вінницької, Черкаської та Чернігівської областей України, які входять до складу Київської архиєпархії, представники молодіжних організацій «Пласт - НСОУ», «СУМ», «Обнова», мирянських організацій «Матері в молитві», «Рух Назаретських Родин», «Подружні зустрічі», «Віра і світло», «УМХ».

Також до участі в прощі запрошено молодь та різні мирянські організації зі всіх єпархій та екзархатів в Україні. Організатори прощі сподіваються, що з часом паломництво до Вишгорода стане загальноукраїнським.


Особливістю прощі є те, що до Собору Вишгородської Богородиці прочани прямують як пішки, так і на велосипедах. 

Піша проща стартує в суботу, 28 травня, о 7-30, від Патріаршого Собору Воскресіння Христового УГКЦ через пр. Броварський, бульв. Перова, бульв. Ватутіна, Московський міст, Оболонська набережна, вул. Прирічна, вул. Північна до станції метро «Героїв Дніпра». Біля «Героїв Дніпра» можуть долучитись інші групи і попрямувати вже до Вишгорода. 

Велопроща стартує в суботу, 28 травня, о 10-30 від каплиці св. Анни у м. Ірпінь через насел ... Читати далі »

Переглядів: 920 | Додав: ymx-nr | Дата: 18.05.2011 | Коментарі (0)

    Кожен християнин неодноразово у своєму духовному житті роздумував над стражданнями Христа і бажав хоч би трохи наблизитися до Нього дорогою на Голгофу. Бажав би пройти вулицями Єрусалиму, побачити місця, де Ісус зупинявся чи падаючи під тягарем хреста, чи щоб заглянути в очі Своєї Матері, чи щоб прийняти неохотну поміч Симеона.

           

   Все ж, щоб зрозуміти велич Воскресіння, потрібно здригнутися від жорстокості та ненависті жидівської старшини і катів, від легковажного щодо своєї совісті натовпу і здивуватися покірній любові Бога, Який просить: «Отче, прости їм, не знають бо, що роблять». Не маючи нагоди податися на прощу до святої землі, ми не раз розважаємо над Хресною дорогою Ісуса у наших храмах, відтворюємо її на вулицях українських міст і сіл.
    У п’ятницю, 15 квітня 2011 року, такою Хресною дорогою, вулицями свого міста пройшли мешканці Нового Роздолу. Цей Хресний хід вже став доброю багаторічною традицією, тому цього дня зібралась велика кількість вірних. Також, похід вже вкотре став екуменічним: з вірними Української Греко-Католицької Церкви молилась громада Української Автокефальної Православної Церкви і члени місцевої протестантської спільноти.

   До проведення Хресної дороги вулицями міста завжди спричиняється молодіжна громадська організація «Українська Молодь – Христові». Головно, із УМХ-івців був сформований «живий хрест» зі свічками на початку походу.

Переглядів: 1277 | Додав: ymx-nr | Дата: 23.04.2011 | Коментарі (0)