П`ятниця, 29.03.2024, 02:16

Українська молодь-Христові м.Н.Розділ

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего відповідей: 133
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Міні-чат

Головна » 2015 » Лютий » 1 » Школа Євангелізації св. Андрія
20:22
Школа Євангелізації св. Андрія

У нашій Церкві існують вже структури, які виховують богословів і катехитів, однак, бракує структури, яка б виховувала євангелізаторів. У Католицькій Церкві вже існують різні школи євангелізації. Одна з таких шкіл, школа євангелізації св. Апостола Андрія з головним осідком у Гвадалахарі (Мексика), готова допомогти в організації курсів євангелізації, а в майбутньому і школи Євангелізації.

Школу євангелізації св. Апостола Андрія (ШЄСА) у 1980 році заснували Хосе Прадо Флорес (José H. Prado Flores) і Білл Фінк (Bill Finke) у Мексиці та о. Еміліян Тардіф (p. Emiliano Tardif) у Домініканській Республіці. Ця школа має апробацію кардинала Хуана Сандовала Ініґуеца (Juan Sandoval Iñiguez), Архиєпископа Гвадалахари (Мексика) і мексиканського єпископату. Сьогодні на п’яти континентах у 60-ти країнах діють вже 2000 шкіл євангелізації св. Андрія. Програма цієї школи теоретично-практична: євангелізувати,та приготовляти місцеві групи, які зможуть самі проповідувати курси програми.

Школа носить ім’я св. Апостола Андрія, бо подібно до ап. Андрія намагається приводити до Христа «Петрів», які б Йому служили і проповідували краще від нас самих. Гаслом школи є вислів: «Бог не вибирає здібних, а робить здібними тих, кого вибирає». А в нашій церковній традиції св.Апостол Андрій займає особливе місце, як євангелізатор Русі-України.

Мета цієї школи є виховувати нових євангелізаторів для нової євангелізації. Нової не за змістом, а за запалом, за методами і за вираженням, як говорив Йоан Павло ІІ. Методологія школи не є традиційно дидактичною, а радше інтерактивною, тобто, передбачає активну участь у курсі самих учасників. Це динаміки, праця в групах, підсумки, анімація. Школа поділяється на 3 етапи, кожен з яких має по 7 курсів.

Декільком членам нашого УМХ разом із духівником о. Ростиславом Височаном пощастило побувати на цій школі. Ми взяли участь у першому курсі першого етапу «Нове життя», який розповідав як важливо розпочати нове життя «в Христі» та продовжувати насолоджуватися цим життям в повноті.

Переглядів: 505 | Додав: ymx-nr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: