Субота, 20.04.2024, 07:00

Українська молодь-Христові м.Н.Розділ

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего відповідей: 133
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Міні-чат

Головна » 2015 » Лютий » 02

Максим Рильський свого часу сказав: «Хто не шанує видатних людей свого народу, той сам не годен пошани». Багато подій проминуло, багато років пройшло, щоб на своїй землі ми могли вимовити «Слава Україні!». Зараз як ніколи ми пропускаємо ці слова через своє серце, адже «…настав час, коли один скаже «Слава Україні!», і мільйони відповідатимуть «Героям слава!». Так казав великий Українець, провідник та справжній Патріот Степан Бандера. 
1 січня по всій Україні відбулися марші та віче в честь 106 річниці від народження великого українця. В Новому Роздолі також пройшла смолоскипна хода від пам’ятника Тарасу Шевченку до символічної могили борцям за свободу та незалежність України у Малехові. Старші люди та молодь зібралися, щоб вшанувати світлу пам'ять Степана Бандери та помолитися за всіх, хто загинув за Україну та зараз захищає її цілісність. Смолоскипну ходу організував Правий Сектор. У марші взяли участь представники духовенства о. Василь Підгайний, о. Степан Попко та о. Ростислав Височан, які відправили панахиду за Степана Бандеру та загиблих героїв, члени організації Українська молодь – Христові, ПЛАСТу та небайдужі городяни. Знаковою була відсутність представників міської влади, які, очевидно, не вважають за потрібне вшановувати героїв. «Якби ті герої повставали враз, мабуть повмирали б зі встиду за нас».
Пам’ятаймо своїх героїв, берімо приклад зі справжніх українців, плекаймо любов до Батьківщини, щоб бути гідними громадянами своєї держави та гордо нести її славу у світ!
Підготувала: Тетяна Українець

Переглядів: 606 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

Уже традиційно Новий рік члени УМХ зустріли разом. Розпочалося святкування молебнем у Храмі Покрови Пресвятої Богородиці (Малехів), де отці Степан Попко, Ростислав Височан та Анатолій Доманський разом з усією громадою подякували Богу за минулий рік та попросили благословення і миру на прийдешній 2015.
Продовжили святкування на УМХівському приміщенні. Святковий стіл, веселі конкурси та танці аж до світання. Одним словом, повеселилися на славу! Цікавинкою став проведений конкурс на кращий Новорічний костюм. Креативність наших УМХівців направду вразила. Кого в нас тільки не було :помічник Санта Клауса, льотчик, фотограф XIX ст., снігуронька, пірат, ялинка,цариці. Однак найкращим за результатами голосування став костюм Олесі Басараб, яка була пандою. Вітаємо нашу переможницю!
Особливу атмосферу створило оформлення приміщення. Власноруч зроблений камін, гарно прикрашені ялинки, яскраві гірлянди створили незабутній Новорічний настій. Отож, дякуємо всім, хто долучився до святкування. Дуже радіємо, що нас так багато. Дякуємо Богу за цей рік,який видався напрочуд насиченим для нашої організації, та просимо, щоб дав нам сили розвиватися далі. Бажаємо миру для нашої країни, любові всім та ласки з неба. ІЗ НОВИМ РОКОМ!
Підготувала: Ярина Дудицька

Переглядів: 450 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

Із 26 по 28 грудня члени УМХ (Українська Молодь - Христові) відвідали реколекції у смт. Брюховичах, які організовувала “ Школа Євангелізації Святого Андрія ”. Упродовж трьох днів розглядалася тема “ Ісус у чотирьох Євангеліях ”.
Євангеліє від Марка є керигматичним, тобто говорить нам про те, що Ісус – це Добра Новина. У ньому описано 18 чуд нашого Господа. Це зроблено для того, щоб усі повірили в Ісуса через його діла, велич і всемогутність. Мета євангелиста Марка полягає в тому, щоб кожна людина полюбила Ісуса, який є сонцем нашого життя, що освітлює всі темні закутки.
Євангеліє від Матея є катехитичним, тобто навчає чинити так, як чинив Ісус, щоб осягнути Царство Небесне. Дорога до нього лежить через Христа, якого можна найкраще пізнати в церкві. Також євангелист Матей закликає нас не судити ближнього, не відкидати грішників, бо один Ісус є найвищим суддею.
Євангеліє від Луки показує безмежне милосердя Господа. У притчі про загублену вівцю Пастир залишає дев’яносто дев’ять і йде шукати ту, яка залишилась у темноті та небезпеці. У притчі про блудного сина домінує образ доброго батька, який усе пробачає та чекає на повернення дитини, яку любить. Євангелист Лука закликає нас наслідувати Ісуса в його милосерді: “ Будьте милосердні як і Отець ваш милосердний ” (Лк. 6:36) 
Євангеліє від Йоана розповідає про велику любов, яка проявляється до людей. “Бог бо так полюбив світ, що Сина свого Єдинородного дав, щоб кожен, хто вірує в нього, не загинув, а жив життям вічним.” (Ів. 3:16)
Отже, усі Євангелії допомагають сповна зрозуміти та прийняти Ісуса в своє життя. Читаймо Слово Боже, роздумуймо над ним і живімо з Ісусом, нашим Богом і царем.
Підготувала: Христина Корецька

Переглядів: 461 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

28 грудня НГО УМХ м. Новий Розділ побували на презентації спільноти Жидачівського УМХ у МБК «Папірник» Гаслом презентації стало:
« Прийди сам і візьми друга!» . 
Дякуємо за запрошення та гостинність УМХівців із м.Жидачева.

Підготував: Дмитро Краївський

Переглядів: 495 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

 

У неділю, 28 грудня, члени УМХ (Українська молодь – Христові) відвідали святкування «Випускного дня» учасників соціального проекту «Лекторій журналістської майстерності 2014», який відбувся в приміщені Новороздільської бібліотеки-філії № 1. Сценарй святкування був наступний:
1. Радіоефір шкільних новин "ФМ школа" .
2. Молодіжне шоу «Рок Коктель», гостями якого були молодіжні музичні гурти «Umbrella» та «На перший погляд».
3. Ток-шоу «Моє місто: мені тут жити», темою якого стала «Культуротерапія Нового Роздолу».
Власне кажучи, для участі в цьому ток-шоу було запрошено представників влади Нового Роздолу, депутатів, громадських діячів, дирекції навчальних закладів та зацікавлену молодь.
На жаль, запрошена влада міста не змогла прийти у повному складі, тому повноцінного діалогу так і не відбулося. Однак були все ж таки присутні деякі депутати, тому нам вдалось обговорити деякі накипілі питання. Маємо надію, що ця подія не залишиться непоміченою і влада міста зверне увагу на проблеми, які обговорювали на цій зустрічі.
Не зважаючи ні на що, атмосфера була чудовою. По-різдвяному прикрашена бібліотека, прекрасні пісні гуртів, смаколики усе це створило незабутній настрій! 
Дякуємо за запрошення. Будемо чекати нових зустрічей!

Підготувала: Ярина Дудицька

Переглядів: 484 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

Чисте Різдво
Наближаються зимові свята, зовсім скоро все покриє білий сніг, і наш Новий Розділ перетвориться на казку. Але на що він схожий зараз? Скажу без перебільшення, на велику купу сміття. Куди не подивишся – бутилки, різні пачки, пакети. Одним словом, усе те, що має бути в смітниках. Можливо, однією з причин цьому є недостатня кількість смітників у місті. Однак, гадаю, що найбільшим джерелом забруднення є наша байдужість і некультурність.
Маючи на меті поприбирати місто до зимових свят, у суботу, 27 грудня, було організовано екологічну акцію «Чисте Різдво». Усі необхідні речі для прибирання були надані представниками «ЕКОсвіту». На жаль, бажаючих долучитися до акції було небагато. Як не дивно, у більшості це були діти, які є членами громадських організацій міста. Зокрема, «УМХ» (Українська молодь – Христові), «ПЛАСТ», « Вівтарна дружина», «Сокіл». Також активну участь у прибиранні взяв отець Ростислав Височан, який наголосив на тому, що подібні акції є дуже важливими для нашого міста. Поприбирвши цю невелику частину Роздолу, ми вже змінили його на краще.
Нас направду вразив результат акції. Прибираючи близько години в району пам’ятника Т.Шевченку та Набережної, нам вдалось зібрати 17 мішків сміття. 
Отож, маю надію, що такі акції стануть більш популярними та чисельними в нашому місті. Дякуємо «ЕКОсвіту» за надані засоби прибирання та всім тим, хто долучився до акції. Не будьмо байдужими до нашого міста і пам'ятаймо, що «чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять».
Підготувала: Ярина Дудицька

Переглядів: 447 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

25 грудня у центральній міській бібліотеці відбулися громадські слухання на тему "Міська громада і бібліотека: чуємо один одного" та відвертий діалог, основною темою якого була "Якою має бути сучасна бібліотека?" .
Українська молодь - Христові та спільнота Вівтарна Дружина долучилися до заходу та запропонували співпрацю із НГО «УМХ»та Парафіальною спільнотою Вівтарна Дружина храму Покрова Пресвятої Богородиці. Хочемо від імені організації та спільноти висловити вдячність за гостиність і побажати плідної праці на славу Господню!!!

Підготував: Іван Татчин

Переглядів: 546 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

20 грудня в с. Квітневе у храмі Введення Пресвятої Богородиці в храм, відбулись нічні чування, які організували чудові УМХівці і наші добрі друзі: Ростислав Савостьянов, Дмитро Краївський, Микола Іванців та Андрій Слободяник. Дійство розпочалось о 17.00 із Вечірньої. Темою чувань були роздуми про віру та навернення.
Вражаючою була наука нашого о. Анатолія, роздуми Дмитра та Ростислава. 
Молодіжний хор, під керівництвом Зоряни Лаби, співав пісень на прославу Господа нашого Ісуса Христа.
У нас залишились чудові враження, бо саме так зближується церковна громада, а головне ми прямуємо до самого Спасителя..
Щиро дякуємо гостям із Новороздільського УМХ за цей вечір, який ми посв'ятили Богу, щоб подякувати йому за все, щоб воздати хвалу.
Сподіваємося, що це була не остання наша така тепла і приємна зустріч. 
Тож чекаємо вас, друзі, знову до нас у гості!!!!

Підготувала: Галина Холявка

Переглядів: 423 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

20 грудня УМХ спільно з програмою "Big brother"(Центр Тавор) та членами Вівтарної дружиниподарували дітям з обмеженими можливостями Свято Миколая.("Роздільський інтернат для хлопчиків з вадами розумового розвитку"). Усі волонтери з радістю приєднались до підготовки та ораганізації свята.

Діти зустріли нас посмішками та теплими обіймами,а дехто навіть розказав чудовий віршик.
Свято пройшло на висоті,адже було дуже цікавим та захоплюючим.
Багато віршів ,танців та пісень з музичним супроводом двох чудових гітаристів ,запалило всіх енергією та позитивом.
Виступ був досить оригінальним адже актори виклались на повну.
Але всі діти чекали чудаааааааа!
А саме Святого Миколая,який всім подарував дарунки разом з ангелом ,а найголовніше увагу,якої діткам так не вистачає.
Також волонтери відвідали лежачий корпус,де діти не в змозі самостійно рухатись .(НАВІТЬ ПОГЛЯД МОЖЕ ЗМІНИТИ ЖИТТЯ).
Усі були раді тому ,що спільна праця і любов змогла принести свято для дітей (наших друзів).

Підготувала: Вікторія Василик

Переглядів: 442 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)


До дня святого Миколая УМХівці розпочали святкування з 18 грудня зранку, відвідавши цікаву виставу ГО «ТАВОР», пізніше УМХівці долучилися до хорошої справи, ставши учасниками акції «Напиши листа св. Миколаю», яку організовували волонтери-випускики «ШК волонтерів» Новороздільського міського ЦСССДМ, ставши помічниками Миколая у збиранні дарунків і врученні їх дітям інвалідам. Також долучилися до акції «Листи св.Миколаю» надіславши подарунки в інтернат у смт. Журавно. 
На вечірній службі у храмі Покрова Пресвятої Богородиці УМХівці зустріли свято разом у молитві. 
19 грудня УМХ долучилися до поїздки у інтернат у с. Лівчиці, подарувавши радість дітям у сиротинці.
Увечері усією УМХівською родиною та гостями із ГО ПЛАСТ зібралися разом відсвяткувати Миколая, розпочавши молитвою та цікавою духовною бесідою нашого духівника о.Ростислава про сьогоднішнє свято, яка спонукала нас до хороших справ для ближніх. Кожен в особливий спосіб застановився над важливими речами, отримавши лист від Миколая із завданням до виконання хорошої справи. Разом із братами і сестрами у Христі провели весело час, граючи різні ігри, беручи участь у конкурсах, веселих руханках та смачні частуваннях. Складаємо подяку за організацію свята «Творчому віділу», який зробив приміщення справді святковим, нашій Управі, УМХівцям які тим чи іншим чином долучилися до святкування.
Підготував: Іван Татчин

Переглядів: 494 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

Слава Ісусу Христу!!!
Дорогі УМХівці!!!!!
14.12.2014р.Б.  відбулася акція "стань Миколаєм для дітей із сиротинця" у смт. Журавно.
Висловлюємо подяку всім, хто долучився. ДЯКУЄМО!!!

Переглядів: 531 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)


13 грудня – День Андрі́я Первозванного. За церковними переказами, цей святий був одним із перших проповідників християнської віри у далекій Скіфії й зумів дійти аж до Києва, де на пагорбах встановив хрест, сказавши, що скоро на цих горах засіяє благодать Божа. На свято Андрія вже традиційно в Україні дівчата та хлопці сходилися до однієї хати ввечері 13-го грудня. Жартували, оповідали цікаві історії та грали в різні ігри. Цієї суботи Новому Роздолі в приміщенні актового залу НВК «Лідер» відбулися “Андріївські вечорниці” , організаторами яких стала Громадська Організація ПЛАСТ . УМХ та вівтарники чисельно долучилися до такого дійства.
Обов 'язковою атрибутикою на святі були вишиванки.  Учасники мали можливість обрати кращу «вишиванку», методом таємного голосування. У програмі були різноманітні традиційні забави, цікаві ігри, колядки та смачні частування. Насамкінець, кожен із учасників вечорниць мав можливість долучитися до хорошої справи, а саме приготувати із сухофруктів смаколики для наших солдатів на східній Україні. Тож кожен провів весело час!!!! УМХівці висловлюють, щиру вдячність ПЛАСТУ за гостинність і хороший настрій!!!!!
Підготував : Іван Татчин

Переглядів: 448 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

ВІТАЄМО!!!!!!!!!! ВІТАЄМО!!!!!!!!!!!ВІТАЄМО!!!!!!!!!!
08 Грудня 2014р.Б. Випадає важлива дата у цей день - ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ нашого дорогого духовного провідника о.Ростислава Височана. Із цієї нагоди вся УМХівська родина спільно із вівтарниками долучилися до привітань нашого наставника .
Дорогий отче Ростиславе!
Хай Бог благословляє кожне починання,
Нехай наповнить Ваше серце любов'ю й миром,
І вислуховує всі молитви й благання,
Нехай молитви наші до Бога доліта,
І хай сотворить Вам щасливії та многії літа!

Переглядів: 482 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

У суботу, 6 грудня, після Вечірьнього Богослужіння відбулася визначна подія для ГО УМХ - проведення Загальних зборів організації. Розпочалися вони зі слова нашого духівника о.Ростислава Височана. Після цього управа дала повний фінансовий, духовний звіті підбила підсумки за останні півтори року діяльності (від червня 2013р. до грудня 2014р.). За цей час організація направду досягла багато: успішно провели два літніх ви шкільних табори,вертеп, гаївки, отримали власне приміщення,відсвяткували наше 20-ліття, провели низку акцій у місті та й самі охоче долучалися до подій за мажами Нового Роздолу. Також, що теж є важливе для нас, ми почали активно співпрацювати із Львівським УМХ. За цей час ми маємо : 60 типів заходів за нашої участі, 55 статей у ЗМІ і 124 згадки в Інтернет –ресурсах. Звичайно, у цьому є велика заслуга управи, духівника і, безперечно, самих членів УМХ.
Також звіт дали члени КРК (контрольно-ревізійної комісії). Їхня перевірка показала, що як документи, так і наша діяльність у повному порядку. 
Наступною важливою частиною зборів стало обрання голови та управи методом голосування дійсними і почесними членами організації.
За результатами голосування новим головою став активний член НГО УМХ Ростислав САВОСТЬЯНОВ. Наш новоспечений голова пообіцяв, що постарається виправдати надії та сподівання УМХівців. Також наголосив на тому, що кожен член організації є важливим гвинтиком у функціонуванні УМХ загалом.
Також було оновлено склад управи. Новими заступниками стали Іван ТАТЧИН та Дмитро КРАЇВСЬКИЙ. Бухгалтер – Тетяна УКРАЇНЕЦЬ, секретар – Ярина ДУДИЦЬКА, референт по зовнішніх зв’язках – Іван ТАТЧИН. 
Обрали також почесних членів УМХ: Олену КОРІКОВУ, Ярослава ПАЦЕВКА, о.Романа ШТІГЕРА, о.Володимира ЖУКА та Мар’яна ЗЬОМКОВСЬКОГО.
На зборах був присутній голова Львівського УМХ Роман Ковалів, який радо дав поради новій управі щодо її подальшої діяльності. Власне, за що ми йому дуже дякуємо.
Отож, сподіваємось, що із Божою ласкою та допомогою членів УМХ нова зможе виправдати всі очікування.
Підготували: Іван Татчин і Ярина Дудицька

Переглядів: 414 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

22 листопада члени громадської організації УМХ ( Українська молодь – Христові) міста Нового Роздолу мали нагоду відвідати молодіжні чування у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа. Їхньою темою стало «Мистецтво очищувати серце». Брати-семінаристи, які є членами пасторального центру «Еклезія», підготували надзвичайно цікаву та насичену програму. 
Розпочалися чування о 20.00 Вечірньою. Потім відбувся розподіл на групки в ігровій формі, що дало змогу всім учасникам познайомитися ближче. А їх, до речі, було близько 200. 
Упродовж чувань семінаристи проводили різні науки, маючи на меті донести до молоді важливість правильного наповнення свого серця і його своєчасного очищення. Також пояснювали, як кожен із нас повинен використовувати дані Богом таланти. 
Цікавим моментом став обхід семінарії із мощами Блаженних новомучеників Йосафата Коциловського, Володимира Прийми та Петра Вергуна і перегляд фільму « Бог не вмер». Ця стрічка є дуже актуальною, у ній показується, як важко бути віруючим у наш час і плисти проти течії.
Особливу атмосферу створювали пісні, які супроводжувалися грою семінаристів на різних музичних інструментах. Невеличка перекуска запам’яталася тим, що її поєднали із бансами.
Також брати співали Акафіст до Христа Спасителя. Свічки, вимкнене світло та їхній спів направду створив дуже особливий настрій. 
Отож, дякуємо всім семінаристам, які організували чування, отцям, які молилися разом із нами, сповідали та супроводжували цілу ніч. Ця ніч принесла море позитивних емоції, нових знань, знайомств і, безумовно, збагатили духовно кожного без винятку!
Підготувала: Ярина Дудицька

Переглядів: 687 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

23 листопада 2014 року Новороздільське УМХ відвідало Трускавецьке УМХ) Вітаємо вас із вашим святом :) Божого благословення :)

Переглядів: 511 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

 УМХ та ПЛАСТ долучились до реквієму «Запали свічку» та всеукраїнської хвилини мовчання"
Більше сотні Новороздільчан долучились до всеукраїнського реквієму «Запали свічку». Сотнями лампаток люди виклали хрест на головній площі міста та вшанували пам’ять загиблих під час голодоморів молитвою і хвилиною мовчання.
22.11.2014р.Б.

Переглядів: 566 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

2 листопада "Українська Молодь - Христові" святкувала 20-ту річницю від дня заснування у місті Новий Розділ.

Кульмінаційним моментом святкування стала урочиста Божественна Літургія в храмі Покрови Пресвятої Богородиці, під час якої 12 молодих людей склали присягу на вірність Христові. Урочистість Літургії підкреслювала присутність великої кількості наших приятелів і друзів, з різних осередків “Української молодь — Христові”, Львова, Івано-Франківська, Тернополя та інші. Також прибув о. Олександр Ройко, голова молодіжної комісії Стрийської єпархії. Опісля гості могли глибше познайомитися з діяльністю нашої організації під час святкового обіду. Дружня атмосфера створювала справді святковий настрій. І як на справжньому дні народженні, були і подарунки від наших друзів та святковий торт. Згодом святкування вийшли на всеміський рівень. У МБК “Молодість” відбулася урочиста академія з нагоди 20-річчя від заснування “Української молодь — Христові” у м. Новий Розділ. Слова вітання лунали звідусіль, а організація мала нагоду подякувати всім, хто допомагав і допомагає у здійсненні її апостоляту. Завершенням святкової програми став виступ заслуженого народного артиста України Тараса Курчика. Підбиваючи підсумки свого 20-річного існування, ми хочемо висловити подяку всім, хто нам допомагав молитовно та матеріально у здійсненні наших заходів, а також усім, хто сприяв святкуванню нашого дня народження! Дякуємо Всемогутньому Богові, який завжди тримає нас у своїй батьківській руці та Матері Божій Покрові, яка є нашою опікункою та покровителькою.

 Повідомив: Володимир Радько

Переглядів: 499 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

Із 17 по 19 жовтня 2014 р.Б. відбулася 15-та Повстанська Ватра поблизу м. Новий Розділ, де по широких лісах та пагорбах розкидані сотні криївок та могил наших славетних героїв – воїнів Української Повстанської Армії. Спомин тих важких сторінок української історії ХХ ст., коли наші воїни здобували свою незалежність, є дуже актуальним у сьогоденних подіях на Сході нашої Батьківщини.

Захід, організований "Пласт НСОУ" м. Миколаїв та м. Новий Розділ, МГО "Українська Молодь – Христові" м. Новий Розділ, зібрав 86 учасників з різних міст та сіл: Стрий, Миколаїв, Верин, Львів та інш. Під час цьогорічної Повстаньскої Ватри молодь могла відчути дух, у якому перебували воїни УПА, проживаючи у наметах на галявині поблизу лісу, навчитися виживати у диких умовах, стріляти з пневматичної зброї, отримати навички розбору-збору автомата Калашнікова (АК-74), надавати першу медичну допомогу, орієнтуватися по карті та весело відпочити біля ватри під спів повстанських пісень. Важливим моментом стала участь у заході наших військових, які сьогодні захищають східні кордони України.

Своєрідним підсумком набутих навичок стала теренова гра, яка проходила в пообідній суботній час, коли 8 команд, отримавши мапу з позначеннями точок, мусіли відвідати якомога більше місць поховань героїв та криївок.

Підсумком суботнього дня стала ватра, біля якої відбувся інтелектуальний змаг та молитовні чування, які підготували семінаристи Львівської Духовної Семінарії Святого Духа. На чуваннях молодь змогла роздумати над значенням своєї приватної та спільнотної молитви в часі сумної віхи нашої історії, та вкласти й свою молитовну лепту до вирішення кризової ситуації в Україні.

Недільний ранок був освячений спільною Божественною Літургією, яку відслужив о. Ростислав Височан, голова комісії у справах душпастирства силових структур Стрийської Єпархії УГКЦ. Роздумуючи над недільним Євангелієм, отець наголосив, що "перемігши внутрішнього ворога – диявола (який є справжнім сепаратистом, який спершу розділяє нас від Бога, а потім ділить нас) ми будемо здатні полюбити свого ворога".

Наприкінці хочеться подякувати організаторам цього заходу, за те, що допомагають молоді пізнати історію власного народу та справді любити Батьківщину.

Повідомив: Володимир Радько

Переглядів: 520 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

УМХ ПЕРШЕ ПРИЗОВЕ МІСЦЕ!!!
В І Т А Є М О !!!!!!!!!!!
01.10.14р.Б. Відбулося нагородження за змагання, які проходили 20-того вересня із спортивного туризму серед учнівської молоді, та громадських організацій і парафіальних спільнот міста.

Переглядів: 500 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

Цієї суботи 20.09.14.р.Б. відбулися змагання зі спортивного туризму серед учнівської молоді, та громадських організацій і парафіальних спільнот міста. 
Найкращі результати покозали ГО. УМХ зайнявши перше місце, та Парафі-на спільнота Вівтарна Дружина зайнявши друге призове місце .
Із девяти команд які боролися за першість кожна із них пройшла гідно свій шлях тож нехай туристські стежки, наполегливість, здоровий спосіб життя сприяють новим зустрічам юних мандрівників та вдалим стартам на спортивно-туристських дистанціях у майбутньому

Переглядів: 466 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

Переглядів: 515 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

«Мир і єдність подай нам, Господи» - саме з таким наміром 25-28 серпня відбулася 23 піша проща до Унівської лаври. 
Традиційно вона розпочалась у львівському храмі Арх. Михаїла, де відбулася Свята Літургія та формування груп. Першого дня прочани подолали 20 км, зупинившись у Храмі Покрови Пресвятої Богородиці, що знаходиться в селі Верхня Білка. Цього дня темою для розважань став уривок «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться», який змусив усіх замислитися над справжніми людськими цінностями та чеснотами християнина.
Другого дня відбулась Архиєрейська Літургія на чолі з митрополитом Ігором Возняком, що запам’яталася проповіддю,яку виголосив Владика. Згодом прочани пройшли 19,9 км і зупинилися в селі Лагодів. Темою для роздумів став мир як дар Божий. На жаль, зараз це є дуже актуально, зважаючи на ситуацію на сході України. Тому, як ніколи раніше, вона стала для нас направду близькою, адже щоденно ми продовжуємо молитися за мир у нашій державі.
Третього дня прочани прибули до Унівської лаври, де всі мали чудову нагоду первести дух, поринути в молитву на Вечірній та Єрусалимській Утрені, відвідати Чернечу гору. Зранку відбулася Архиєрейська Літургія, яку очолив Блаженніший Святослав ієпископ Борис Ґудзяк. Патріарх закликав усіх не боятися, адже Бог із нами і ніколи нас не покине . « Коли за нас Бог, то хто проти нас?» (Рим 8:31). Також цього дня люди роздумували про одну з найважливіших чеснот – прощення. Власне, сама проща є тим актом прощення собі та іншим.
Варто також зазначити, що цьогорічна проща мала дещо патріотичний характер: люди несли прапори України та мали на собі національну символіку.
Члени УМХ (Українська молодь – Христові) міста Нового Роздолу, які багаточисленно долучилися до пішої прощі, складають велику подяку всім організаторам прощі. Це справді дуже важливо для віруючих, адже тут кожен має можливість пожертвувати ці 3 дні Богу в якомусь наміренні, відновити душевний спокій та знайти потрібну пораду. 
Підготувала: Ярина Дудицька

Переглядів: 879 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

У храмі Покрови Пресвятої Богородиці відбулася Молитва Тезе.

Переглядів: 652 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

«Веселі канікули з Богом» у Трибоківцях і Квітневому Новострілищанського деканату.

Саме під такою назвою пройшли три дні, з 7-го по 9-те серпня, для дітей сіл Трибоківці і Квітневе Жидачівського району. Задля проведення цього радісного та сповненого веселощів часу, до нас завітали троє аніматорів з «Вівтарної дружини», яка діє при храмі Покрови Пресвятої Богородиці м. Новий Розділ. Під час «Веселих канікул» близько 60-ти юних парафіяни брали участь у різних іграх та конкурсах, на яких змогли розкрити свої вміння і таланти, танцювали банси, навчились співати багато християнських пісень та просто веселились. Також, діти щодня брали участь у Божественній Літургії, приступали до Таїнства Пресвятої Євхаристії та наповнялись духовною радістю від перебування з Христом. Своєрідним гімном «Канікул з Богом» стала пісня-кант «Дивись яку любов нам дав Отець Небесний наш», яку діти співали не лише з аніматорами, але наповнювали нею сільські вулички повертаючись додому. Варто зазначити, що «Веселі канікули» дали змогу згуртуватись дітям та молоді, запалили бажання й надалі збиратись та духовно зростати, дали зрозуміти, що молоді люди можуть цікаво, весело і пізнавально проводити час збираючись навколо Христа. Завершенням «Веселих канікул» стали молитовні розважання, які розпочались з Вечірні у парафіяльному храмі та продовжились навколо спільної ватри поблизу села. На завершення, усі парафіяни, а особливо молодь і діти, висловлюють вдячність аніматорам за їхню працю та активність, а також сподіваються, що «Веселі канікули з Богом» стануть лише початком подальших спільних зустрічей.

Повідомив: о. Анатолій Доманський
Адміністратор прафій Трибоківці і Квітневе Новострілищанського деканату

Переглядів: 549 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

Вгору серця 2014!

«Коли літо приходить гаряча пора», починаються літні християнські табори, місце де сучасна молода людина може вийти з зони комфорту, власних домів, вийти з «гамору сотні людських голосів», щоб побути на свіжому повітрі та прислухатись до голосу Бога. Серед таких таборів, вже котрий рік поспіль Молодіжна Громадська Організація «Українська Молодь Христові» м. Новий Розділ організовує табір для молоді «Вгору Серця». Цьогоріч за стараннями духівника УМХ м. Новий Розділ, о. Ростислава Височана, молоді таборувалися неподалік від водоспаду Кам’янка, у Національному Природньому Парку «Сколівськи Бескиди». Окрім  молодих новороздільчан до табору приєдналися молоді серця з парафії нашого умхівця о. Анатолія Доманського з сіл Квітневе та Трибоківці. І таким чином, як у одна річка, яка хоч і має багато джерел з яких бере свій початок, так молодь об’єднавшись у одне ціле стреміла протягом 10 днів до океану Божої Любові, підносячи кожний зокрема своє маленьке серце до Бога, аби наповнивши його любов’ю зробити ще більшим.

Однією із особливостей УМХівського табору є його ви шкільна складова: таборовики мали можливість поглибити свої знання з катехизму, а також практичних навичок лідерства, спілкування, вивчення історії та основ діяльності організації «Українська Молодь – Христові». Окрім гутірок, будній день був насичений майстер класами, де молоді люди вчилися лазити по переправі, плести чотки, стріляти з пневматичної зброї та виготовлювати листівки. Проте справжнім ви шкільним моментом стало намагання вижити в важких погодних умовах , адже дуже часто падали сильні дощі. ... Читати далі »

Переглядів: 507 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

УМХ долучилось до Вітру На-Дії

Переглядів: 501 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

26 червня УМХівці -
відвідали вже традиційну щорічну всеукраїнську прощу до
села Страдч, що на Львівщині, присвяченУ
пам'яті страдецьких блаженних о. Миколи
Конрада і дяка Володимира Прийми, Дню Мирянина та 25-
літтю виходу Української Груко-Католицької Церкви з підпілля.
Організатори прощі – о.Іван Колтун, Комісія у
справах мирянЛьвівської Архиєпархії. Отримавши духовне
збагачення, прочани повернулися додому із неймовірним
піднесенням у душi від отриманої благодаті.
Підготувала : Христина Корецька

Переглядів: 546 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

У цю суботу, 21 червня, «Українська Молодь – Христові» м. Новий Розділ гостили одну незвичайну особу: сестру-редемптористку Наталю (Заліську). Сестра приїхала зі Львова, щоб поговорити з молодими людьми на дуже важливу у нашому житті тему: Вибір. Молодь могла застановитися над тим, що вибір стосується не тільки життєвої дороги: священства, богопосвяченого життя, служіння ближньому. Людина кожної миті стоїть перед вибором: робити добро чи зло. Важливо пам’ятати про те, що кожен наш вибір породжує відповідальність. Особливу роль у контексті вибору с. Наталя присвятила любові. Адже саме любов допомагає нам триматися свого вибору у важкі моменти. Кульмінаційним моментом стали пісні під гітару, обмін побажаннями, таки що вибирати у житті. Накінець, о. Ростислав Височан, духівник УМХ, подякував сестрі за відкритість на запрошення, приїзд та таку цікаву тему.
УМХівці з радістю чекатимуть сестру ще раз в гості!

Переглядів: 447 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

Ще раз Українська Молодь Христові Вiтає о. Степана Попка то його брата Василя Попка з їхнiм ювiлеєм)
бажаємо щастя, здоров'я та Божого благословення)

Переглядів: 499 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

24 травня 2014 року відбувся Чин архиєрейської хіротонії владики Богдана Манишина в катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці в Стрию. Святителями нового владики стали Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, владика Ігор Возьняк, Митрополит Львівський, та владика Тарас Сеньків, Єпарх Стрийський. Кілька сотень людей, в тому числі чимало молоді, прибуло до головного храму Стрия, щоб побачити це особливе дійство, взяти участь у першій літургії Богдана Манишина у якості владики та привітати його з цим святом. На подвір'ї Успенської церкви навіть встановили великий екран, на якому транслювалося Богослужіння, щоб усі, хто не потрапив усередину, могли побачити й почути все, що там відбувалося.

Переглядів: 437 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

Цьогоріч 22травня відбулася проща Н.Розділ-Бориничі організаторами якої були Українська Молодь - Христові Також до прощі долучилися вчителі зі своїми вихованцями всіх шкіл міста. Відомість учнів присутніх на прощі : НВК Лідер- 85; СШ№2- 80; СШ№3-41; СШ№4-34; СШ№5-120; також були присутні студенти навчальних закладів міста а саме: Новороздільського професійного ліцею, Новороздільського професійного ліцею будівництва, та побуту, Новороздільського політехнічного коледжу. Окрім того долучились із околиць вчителі з учнями : СШ.с.м.т.Розділ-8; СШ.с.Гранки -12; СШ.с.Горішне-Долішне - 28.Коли ж прочани прийшли у Бориничі, разом із отцями взяли участь у Святій Літургії, де кожен мав змогу приступити до Сповіді та Святого Причастя.
Тож після освячення води, молодь узяла участь в інтерактивній програмі, яку провели УМХівські аніматори. Насамкінець, кожен для себе приніс щось із тієї прощі. Хтось утвердився більше у вірі, а хтось запозив тієї благодаті з чудотворного місця, плекаючи у собі спокій та святість духу і миру. 
Підготував: Іван Татчин

Переглядів: 597 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

18 травня 2014 року УМХ Нового Роздолу відвідали Гошів, здійснивши пішу прощу.

Переглядів: 631 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

Міжнародна молодіжна піша проща "Львів – Унів":
"Перебувайте у моїй любові" (Йо. 15.9)
16-18 травня, з нагоди свята чудотворної ікони Унівської Богородиці, в рамках ЄМП, відбулася ХХІ Міжнародна молодіжна піша проща «Львів – Унів». У якій узяли участь Українська Молодь - Христові м. Новий Розділ . Цього року проща розпочалася з Божественої Літургії в храмі Арх. Михаїла у Львові. Одразу після Служби всі учасники, сформувавши колону, вирушили у дорогу разом із медичним персоналом, МВС та велогрупою.
Дорога пролягала через м. Львів – с. Підбірці – с. Миклашів – с. Нижня Білка – с. Заставне – с. Глиняни – с. Якторів – с. Унів. У святу обитель прибули 17 травня ввечері. Тоді ж відбулися нічні чування, усе тривало до ранку: молитви, сповідь, благословення чудотворною іконою, похід із свічками на Чернечу гору. У неділю, 18 травня, проща закінчилася Архиєрейською Літургією та повним відпустом.

Підготував: Іван Татчин

Переглядів: 1500 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

Гамірно, несподівано, цікаво, музично талановито, по-весняному тепло, по-людському щиро, по-молодіжному безпосередньо, по-дитячому мрійливо було у нас на БІБЛІОТУСОВЦІ, проведеній спільно із активом шкільного самоврядування ЗОШ№5 та УМХ!

Переглядів: 502 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

У Дашаві пройшов вишкіл аніматорів «Веселі Канікули»
З 8по 9 травня УМХівці відвідали у смт. Дашаві Стрийський р-н єпархіальний вишкіл для аніматорів, метою якого було підготувати аніматорів для численних християнських таборів, що проходитимуть цього літа на теренах Стрийської єпархії.

Переглядів: 539 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

Молитовно-розважальна зустріч УМХ та Пласту
Вже традиційно, 6 травня, на Юрія, біля храму Покрова Пресвятої Богородиці, відбулася молитовно-розважальна зустріч УМХ та Пласту м. Новий Розділ. Молоді люди особливим чином застановилися над життям молодого воїна-мученика Юрія, над його сміливості бути вірним Христові, бути відданим, чесним, справедливим, непорушнім відносно Істини. Згодом молодь співала та розважалась. Закінчилась зустріч спільним Акафістом до мученика Юрія за нашу Україну. Приклад св. Юрія є дуже важливим для сучасної молодої людини, адже навчає нас правильно вибирати орієнтири, та сміливо йти за ними.
підготував: Володимир Радько

Переглядів: 464 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

4 травня 2014р. Б. УМХ взяло участь у вшануванні пам’яті 64-ої річниці смерті трьох героїв УПА у Ілівському лісі, що біля Нового Роздолу. У капличці, що збудована у цьому лісі у пам'ять героїв відбулася Панахида. О. Ростислав у своїй проповіді наголосив, що боротьба за власну незалежність є справою кожної людини, і не лише у минулому столітті, але й сьогодні. Особливим чином, о.-духівник згадав велику і неоціненну жертву Небесної Сотні, яка не може залишити нас байдужими. Приклади боротьби героїв за нашу Батьківщину є важливим уроком для нас, щоб бути дійсно відповідальними громадянами своєї країни, бути справжніми патріотами.
підготував: Володимир Радько

Переглядів: 425 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

27 квітня у Шевченківському гаю (музей народної архітектури та побуту), що знаходиться у Львові, відбувся 6 фестиваль «Україна святкує Воскресіння разом». Представники новороздільської громадської організації УМХ (Українська молодь – Христові) мали нагоду побувати на цьому святі. У складі 40 людей вони активно долучалися до запропонованих розваг. 
Програма фестивалю розпочалася Архиєрейською Літургією з єпископом-помічником Львівської архиєпархії Венедиктом Алексійчуком. Опісля Служби відбулася його зустріч із молоддю, до якої долучилися всі бажаючі.
На святкуванні проводилися різноманітні забави: майстер-класи, аукціон, виставка ікон, ярмарок. Також кожен охочий міг отримати карту гаю та провести собі екскурсію на його теренах. Варто зазначити, що територія є справді великою – 60га. Вона поділена на міні-села, як-от Полісся, Волинь, Поділля, Гуцульщина, Лемківщина, Бойківщина. Тут відчувається справжній дух України. Особливий колорит дарують старі дерев’яні хатини, церкви, кузня, водяний млин.
На концерт фестивалю завітали такі виконавці: Оксана Муха, Олександр Божик, Софія Федина, гурти Патриція, Кораллі, До Схід Сонця. Яскравою родзинкою був Кривий танець під пісню Софії Федини. Здавна він символізує нескінченність життя та єдність роду. Кажуть, що треба раз у рік обов’язково завести Кривого танцю, аби наповнитися здоров’ям і щастям, тому охочих долучитися до цього дійства було дуже багато. Також під пісні виконавців усі весело забавлялися у гаївки.
Наприкінці фестивалю відбулася лотерея. Ті, кому поталанило придбати щасливі квитки, отримали чудові призи. Наприклад, комп’ютерну мишку, навушники, квитки в кіно, ікону, написану впродовж святкування. Найбільшими подарунками були знижки на паломництво світовими святими містями та Всесвітній з’їзд молоді.
Директор свята -отець Тарас Милян. Організаторами фестивалю «Святкуємо Великдень разом» у Шевченківському гаю є УГКЦ (Українська греко-католицька церква) та Фундація Духовного Відродження. Співорганізатори: Комісія у справах молоді ЛА УГКЦ, Львівська міська рада, ЦТДЮГ «Прогулянка», Школа християнського аніматора, Юнацтво , Служба у справах дітей ЛОДА і Комісія з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму ЛОР.
Дякуємо всім, хто опікується цим проектом, молоді, яка долучається до організації та, безпосередньо, учасникам. Святкування Великодня має бути великим, радісним та багаточисельним. Власне, саме це ви і робите!
підготувала: Ярина Дудицька

Переглядів: 565 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

На другий день святкування Пасхи УМХ провело гаївки на подвір’ї храму Різдва Пресвятої Богородиці. Результат перевершив усі сподівання, адже кількість дітей сягала сотні. Враховуючи те, що були представники різних вікових категорій, розваги пропонувались відповідно . Дітям до 8 класу проводили цікаві естафети, рухливі ігри, давали можливість проявити свою фантазію, заохочуючи призами. Старші пробували себе в танцюванні «Королівського вальсу» та веденні традиційних великодніх «струмочків». Однак добре всім відома «Подоляночка» об’єднала і дорослих і малих. У великому, теплому колі всі дружньо кружляли та співали такі знайомі для старших і такі цікаві для молодших слова пісні «Десь тут була подоляночка, десь тут була молодесенька».
Вразило те, що після чотиригодинного активного проведення часу на гаївках діти були повні енергії та бажання продовжити. Це показує, що старі українські традиції потрібно відроджувати, починаючи із заохочення найменших.
По завершенні гаївок члени УМХ вирушили до пам’ ятника героїв, аби запалити свічку загиблим Небесної сотні, помолитись, заспівати Гімн України і «Христос Воскрес».
Отож, пам’ятаймо, що Великдень – це вагоме свято Воскресіння Ісуса Христа для кожного християнина. Це світлий час, коли ми очищаємось духовно, радіємо та прославляємо Бога. Гаївки є невід’ємною частиною святкування української Пасхи, яка передається з покоління в покоління. Тому дуже важливо продовжувати цей звичай.
Дякуємо всім організаторам та учасникам гаївок. Маємо надію, що на наступний рік святкування Великодня у Новому Роздолі буде ще масштабнішим та цікавішим!
підготувала

Підготувала: Ярина Дудицька

Переглядів: 554 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)

 

У Стрию 5 квітня відбувся Всеукраїнський зїзд учасників та прихильників руху “Справжня Любов Чекає”, який відвідали Українська Молодь Христові(серед яких є представники руху в Н.Роздолі).
Метою зустрічі було спільно помолитися за мир в державі, підвести підсумки за 3 роки існування руху, познайомитися та поспілкуватися між собою.

Підготував: Іван Татчин

Переглядів: 518 | Додав: ymx-nr | Дата: 02.02.2015 | Коментарі (0)