П`ятниця, 29.03.2024, 01:35

Українська молодь-Христові м.Н.Розділ

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего відповідей: 133
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Міні-чат

Головна » 2015 » Лютий » 2 » "Вгору Серця" 2014
19:33
"Вгору Серця" 2014

Вгору серця 2014!

«Коли літо приходить гаряча пора», починаються літні християнські табори, місце де сучасна молода людина може вийти з зони комфорту, власних домів, вийти з «гамору сотні людських голосів», щоб побути на свіжому повітрі та прислухатись до голосу Бога. Серед таких таборів, вже котрий рік поспіль Молодіжна Громадська Організація «Українська Молодь Христові» м. Новий Розділ організовує табір для молоді «Вгору Серця». Цьогоріч за стараннями духівника УМХ м. Новий Розділ, о. Ростислава Височана, молоді таборувалися неподалік від водоспаду Кам’янка, у Національному Природньому Парку «Сколівськи Бескиди». Окрім  молодих новороздільчан до табору приєдналися молоді серця з парафії нашого умхівця о. Анатолія Доманського з сіл Квітневе та Трибоківці. І таким чином, як у одна річка, яка хоч і має багато джерел з яких бере свій початок, так молодь об’єднавшись у одне ціле стреміла протягом 10 днів до океану Божої Любові, підносячи кожний зокрема своє маленьке серце до Бога, аби наповнивши його любов’ю зробити ще більшим.

Однією із особливостей УМХівського табору є його ви шкільна складова: таборовики мали можливість поглибити свої знання з катехизму, а також практичних навичок лідерства, спілкування, вивчення історії та основ діяльності організації «Українська Молодь – Христові». Окрім гутірок, будній день був насичений майстер класами, де молоді люди вчилися лазити по переправі, плести чотки, стріляти з пневматичної зброї та виготовлювати листівки. Проте справжнім ви шкільним моментом стало намагання вижити в важких погодних умовах , адже дуже часто падали сильні дощі.

Також програма мала і активний відпочинок: банси, ватри, співи, спортивні та інтелектуальні змаги, похід на річку. Особливими моментами були мандрівки на водоспад Кам’янка, Журавлине озеро та скелі Довбуша.

Першочергове місце на таборі посідала духовна складова табору: щоденні Божественні Літургії, незважаючи на жодні погодні умови, Вечірні, також два вечори були ознаменовані двома молитовними подіями: молитовне розважання над іконою Божої Матері Одигітрія (та, що вказує дорогу) та молитовні чування, які були присвячені тематиці християнського лідера, героя, як того «що віддає життя своє за друзів» (Йо.15,13).  Підчас цих чувань отець-духівник отець згадав як приклад цієї любові героїв Небесної Сотні, символ якої – каска з прапором України були в той день під хрестом. Кульмінційним моментом чувань стало покладення символічних сердець до до підніжжя хреста, як моменту справжнього піднесення свого серця до Бога та віддачі Йому, щоб Він наповнював їх своєю любов’ю, дарував сили йти у світ, щоб його змінювати.

Запалало багато душ
Запалали їхні серця...
Палала їхня любов,

Любов до Бога Отця

Переглядів: 505 | Додав: ymx-nr | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: