Субота, 04.05.2024, 18:54

Українська молодь-Христові м.Н.Розділ

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего відповідей: 133
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Міні-чат

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 19 20 21 22 23 ... 29 30 »

У липні члени та симпатики УМХ відвідали табір "Вгору Серця", який відбувався у с. Розгірче.

Переглядів: 426 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

1025 ліття Хрещення Русі УМХ відсвяткувало в Києві, у новозбудованому Патріаршому соборі.

Переглядів: 425 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

28 червня 2013 року відбулися загальні збори організації «Українська молодь –Христові», де відбулося голосування за обрання нового голови УМХ та управи.
За результатами голосування, УМХівці обрали керівником організації  Городницьку Роксолану та управу у такому складі: перший заступник – Тимчишин Станіслав, другий заступник – Бойко  Оксана, секретар - Татчин Іван, бухгалтер – Українець Тетяна, референти – Радько Володимир та ОвсяникТарас, КРК - Топишко Ірина ,Зьомковський Мар’ян та Марунчак Володимир.
Підсумовуючи загальні збори, маємо надію на те, що нова управа внесе свої зміни та корективиі, підходячм із новими ідеями та проектами,  які неодмінно принесуть плоди. Бажаємо наснаги новому керівництву УМХ.

Підготував: Іван Татчин

Переглядів: 484 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

30.06.2013 р. Б. у Новому Роздолі, на концерті присвяченому Дню Молоді, члени УМХ мали змогу представити себе як молодіжну організацію. Було сказано кілька слів про нас та нашу діяльність,
після чого УМХівці показали пантоміму "Гріх”, сенс якої полягав у тому, що у житті є багато спокус (розпуста, алкоголь, грошолюбство, гордість), але завжди буде Хтось, хто врятує нас. Цей Хтось – Бог.
Коротка сценка привернула увагу мешканців нашого міста, і ми маємо надію, що вона дала змогу людям збагнути її глибокий сенс.

Підготувала: Ярина Дудицька

Переглядів: 579 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)


26 червня 2013 р. Б. у с. Страдч відбулась Всеукраїнська патріарша проща, присвячена пам'яті місцевих блаженних, Дню мирянина та Року віри. Українська Молодь - Христові, м. Нового Роздолу, також взяла участь у цьому заході. Ми прибули у с. Ямельне, на місце мученицької смерті блаженних о. Миколи Кондрада і дяка Володимира Прийми, де відбувався молебень на їхню честь. Після нього усі присутні попрямували пішою ходою до площі біля ''Страдецької гори'', де відправлялась Архиєрейська Свята Літургія, за участю патріарха Святослава, на якій блаженного Володимира Прийму було проголошено покровителем мирян УГКЦ.
Ба більше було освячено камінь під забудову відпустового центру Львівської Архиєпархії УГКЦ. Кожен мав можливість прийняти присягу відречення від алкоголю, освятити духовні речі, вшанувати мощі, які знаходяться у парафіяльній церкві Успіння Пресвятої Богородиці та пройти Страдецьку Хресну Дорогу, яка прирівнюється до Єрусалимської. Після закінчення прощі у Страдчі Новороздільське УМХ не згаяло можливості відвідати чудотворне джерело Матері Божої у с. Раковець, де завершили свою духовну мандрівку. Хочемо подякувати всім тим, хто долучився до організації цієї прощі, бо саме на ній ми зблизились з Богом і краще пізнали його всеохоплюючу любов та милосердя.

Підготувала: Христина Корецька

Переглядів: 478 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

Усі знають, що, коли збирається велика компанія, немає нічого кращого, аніж пограти цікаву гру, потанцювати або ж провести конкурси. Враховуючи те, що для членів молодіжної організації Нового Роздолу УМХ є доволі звичними зустрічі великої кількості людей, тому було дуже корисно відвідати міні-вишкіл аніматорів. Відбувався цього року він 31.05-01.06 у селі Баня Лісовицька, що поблизу Моршина. УМХівцям пощастило, бо в них була змога не лише здобути нові навики, а й побувати в затишному санаторії «Київ плюс». Чого ж навчились вони за цих два дні? Направду, багато: дізнались неординарні способи знайомств, послухали поради, як потрібно спілкуватись з дітьми та які ігри проводити з ними. Також було запропоновано багато ігор для підлітків, які ми випробували на практиці. Дуже яскраві враження залишили танці, так звані банси. Під веселі пісні юні аніматори виконували нескладні рухи. Варто сказати, що це справді захоплює. Ще організатори добряче попрацювали над фантазією учасників з’їзду, даючи завдання скласти пісні або сценки. 
На завершення, хочу подякувати організаторам міні-вишколу аніматорів. Ці два дні подарували нам масу емоцій, нових знайомств, корисної інформації та натхнення. Тож ми з нетерпінням чекаємо слушної нагоди поділитись цим з іншими =)

Підготувала: Ярина Дудицька

Переглядів: 453 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

"Прийдіть, всі любителі празника, і прославляймо
чесний покров Божої Матері. Вона- бо до Сина

благально руки простерла, а її святим покровом
увесь світ покритий. Тому вустами й серцем, піснями
і співами духовними, з усіма, що прибігають,
празнуймо світло"
(стихира малої вечірні)


Ось і завершився травень. У декого він асоціюється із останнім місяцем весни і закінченням висадки усіх городніх культур. Але також знаємо, що травень - це час "маївок" - молитов до Пресвятої Богородиці Діви Марії. Як відомо, у нашій місцевості, а саме - у Бориничах - є капличка, куди з усіх-усюд з"їзджаються, приходять миряни, щоб помолитись до Богородиці, а ще попити освяченої води, яка володіє цілющими властивостями.
Цьогоріч, 30 травня (вже за традицією) християнська організація Українська Молодь Христові разом з отцем-деканом Миколою Міджаком, а також о.Василь Підгайний , о.Ростислав Височан, о.Роман Штігер організували прощу до чудотворного місця у Бориничах. Окрім того, долучились також вчителі та учні усіх шкіл м.Нового Роздолу, а також з околиць: це школярі із наставниками із с.Гранок-Кутів та с.Горішне, с.Долішне(загалом прочан було близько двухсот). Як по-християнськи і годиться, проща розпочалась спільною молитвою у церкві Різдва Пресвятої Богородиці, де о.Микола Міджак закликав усіх охочих засвідчити свою вірність жертву Богові цією "подорожжю". Уся дорога супроводжувалась піснями та молитвами на вервиці. 
Коли ж прочани прийшли в Бориничі, там їх вже чекали парафіяни разом з о.Григорієм Балацьким. Спільно з отцями усі миряни взяли участь у Святій Літургії, де мали змогу приступити до Сповіді і Святого Причастя, а ще послухати проповідь о.Ростислава. Після Служби Божої та освячення води усі, як справжня спільнота, вели духовні бесіди і з ентузіазмом та ініціативою взяли участь у цікавих іграх та вікторинах, які організували УМХівці.
За свідченнями прочан, хоч дорога і була далекою, і програма досить насиченою, в цей день відчувався душевний спокій і легкість. А й справді, нерідко ми забуваємо, що прощі - це дорога до святого місця, яке є образом Раю, нового життя Христа, де є час духовного очищення. Це образ тієї духовної подорожі, яку кожен з нас повинен звершувати до обителі Небесного Отця.

Підготувала: Роксолана Городницька

Переглядів: 442 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

 

У неділю, 12 травня, у Шевченківському гаю, що Львові, відбувся фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом», на якому святкували три річниці: 250-тиріччя церкви святого Миколая, 80-тиріччя організації «Українська молодь Христові», яка заснована Митрополитом А.Шептицьким та 5-ти річчя фестивалю.
До спільного святкування приєдналася й «Українська молодь – Христові» із Нового Роздолу, яка з поміж інших УМХ: м. Стебника, м. Самбора та Львова, брала активну участь в гаївках, не раз беручи ініціативу на себе у організації ігор.
Цей фестиваль надає можливість показати як живе молодь у Христі та допомагає дітям, молоді та дорослим людям продемонструвати свої таланти, беручи участь у різноманітних іграх, конкурсах, забавах, відвідуючи виставку ікон і ярмарок, на якому є змога поспілкуватись разом із усіма.
Розважали публіку піснями і танцями переможці всеукраїнських фестивалів, дитячі та молодіжні вокально-хореографічні колективи обласного конкурсу «Пісня серця». Також гостями були відомі виконавці: Софія Федина, гурт Cherry Band, Назар Савко, Фома з гурту Мандри.
Ба більше Новороздільські УМХівці відвідали молебень за місто Львів, який відбувався у центрі. На ньому були присутні священики багатьох конфесій та мер міста.
«У фестивалі «Святкуймо Воскресіння Разом» живе традиція, закладена Митрополитом Андреєм Шептицьким.  У Шевченківському гаю, Українська Греко-Католицька Церква запрошує кожного року молодь та сім’ї, аби єдиною громадою засвідчити свою віру в Христа» - розповів Роман Ковалів, голова ГО «Українська молодь Христові».

Підготував: Іван Татчин

Переглядів: 664 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

« Боже мій, Боже, з Тобою пісня....»
Здавна великодні гаївки завжди були притаманні для галичан. Вони об’єднували нас у забавах, які є невід’ємною частиною нашої культури до сьогодення. У Великодну Неділю на подвір’ї храму Покрови Пресвятої Богородиці організація Українська Молодь – Христові (УМХ) проводила гаївки разом із гостями, заохочуючи усіх брати участь, незалежно від віку, адже розважатися до снаги кожному.
Із неабияким зацікавленням гралися й молодші діти, які тільки відкривають для себе світ українських традицій. Особливо цікаво було просто поспівати з духівником із о. Ростиславом, який окрім організації традиційних гаївок ще і акомпанував на гітарі. Це дало нам усім змогу відчути, що це свято натхнене Святим Духом. Великодні забави допомогли нам краще усвідомити значущість християнської спільноти та невід’ємність її від Бога. 
«Боже мій, Боже, з Тобою пісня...», Ці слова закликають нас гуртуватись навколо Христа та нести радісну звістку про його Воскресіння.
Підготував: Іван Татчин

Переглядів: 420 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

З 12-го по 14-те квітня, у Новому Роздолі, відбувся перший курс реколекцій школи Євангелізації Святого Андрія, під назвою: "Нове життя", у якому взяли участь 50 мирян, серед яких, звичайно, були й наші УМХівці. Провідниками курсу були: о.Теодор Пилявський, о.Роман Штігер, о.Ростислав Височан (духівник УМХ), а також організаційна та музична групи служіння.Назва "Нове життя" – є дуже влучно підібраною, адже після перебування тут, присутні справді змогли переосмислити власне життя, розплющити очі і дійти до правильних висновків. Що ж до самого змісту реколекцій, то ми вивчали такі теми: "Бог нас любить", "Гріх", "Віра", "Навернення", "Святий Дух", "Спільнота". Методикою курсу служив інтерактивний спосіб пояснення важливих речей. Варто зазначити, що він дуже дієвий, бо є простим для сприйняття. Навернення, пояснювалось на прикладі орла, який повинен позбутись кігтів та дзьоба (що є дуже для нього дуже болючим) і лише тоді він зможе знову жити. Спільнота – це гілки дерева, які дуже складно зламати коли вони разом. Молитви, які всі разом читали, пробирали до глибини серця і навертали сльози на очі. У такі моменти панувала загадкова атмосфера мовчання, але потім у людей з’являвся чудовий настрій та легкість на душі. Також науки були доповнені анімаціями, іграми, співом пісень, спілкуванням наодинці з своєю групою (на які попередньо всі були поділені) та їх представленням. На завершення, хочемо подякувати всім, хто долучився до організації вищезгаданих реколекцій. Ваші старання не є марними, тож бажаємо, аби школа Євангелізації Святого апостола Андрія розвивалась та продовжувала дарувати християнам правдиве життя з Богом!

Підготувала: Ярина Дудицька

Переглядів: 546 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)