Четвер, 25.04.2024, 21:33

Українська молодь-Христові м.Н.Розділ

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего відповідей: 133
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Міні-чат

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 25 26 27 28 29 30 »
Переглядів: 812 | Додав: ymx-nr | Дата: 30.10.2009 | Коментарі (0)

           
          Запрошуємо взяти участь у Європейській зустрічі молоді Тезе, яка цього року буде проходити в м.Познань (Польща) з 29 грудня 2009 по 2 січня 2010 р.Б.
           
            Більше інформації про зустріч можна дізнатись, натиснувши тут: Тезе

  
 

П’ять днів з десятками тисяч молодих людей
зі всієї Европи і далеко за її межами…
… бачення церкви у новому світлі
– основа єдності спільноти людської родини.

 

Ознайомлення з містом і культурою
завдяки людям, яких ми зустрічаємо…

… приготування мирного майбутнього
не зважаючи на бар’єри, які розділяють нас.

 

Спільна молитва піснями і в тиші…

… відкриття краси внутрішнього життя
і єднання з Богом .

 

Гостинний прийом ... Читати далі »

Переглядів: 1226 | Додав: ymx-nr | Дата: 19.10.2009 | Коментарі (0)

Українці протягом усієї своєї історії зберігали велику шану до Пресвятої Богородиці. А вона, Матінка Божа, ніколи не опускала наш народ, заступалася за нами в гіркій долі. Покривала своїм святим омофором зболілі душі українських синів і дочок, мучеників за віру Христову. Цариця неба і землі прославилася в Україні у своїх чудотворних місцях. І сьогодні поклонитися до Пречистої Матінки на Бориницькій горі йдуть і йдуть люди, несуть свої болі і тривоги, діляться своїм щастям і мріями.

І цього року, як завжди на свято Преображення Господнього тисячі прочан здійснили паломництво на Бориницьку гору, де була з’ява Матері Божої. Чисельні прочани зі Львова, Нового Роздолу, Ходорова та навколишніх сіл прийшли, щоб спільно помолитись за кращу долю нашого народу. Сократ ще за 400 років до Христа сказав: «Наймудріші і найсильніші народи є водночас найбільш релігійними». Серед такого неспокійного світу, тут панує тиша і спокій, мир і злагода, любов і милосердя. Тут все огорнуте дивним сяйвом і якоюсь таємничою святістю. Прочани щиро молились і просили у Борогодиці ласки і порятунку, а Вона з дивовижною добротою і любов’ю зігріває зболені людські серця. Тут хтось кається, хтось плаче, бо в душі жаль і біль, хтось просить оздоровлення і вірить в чудо. Зворушливо було бачити, коли так багато людей приступали до Сповіді і Святого Причастя. Тут людська душа наповнюється миром і Божою любов’ю. Пресвята Богородиця відкриває перед нами нове життя сповнене посвяти Богові і людям. Радісно було бачити діточок, чоловіків, жінок, бабусь, які ледь-ледь опирались на свої палички, йшли, клякали на зболені коліна. Проте на їхніх устах веселкою сяяла посмішка. На запитання: «Чи не важко йти?» - відповідали: «Ой, пане, не важко, Бог дає сили на все». Так Господь дає силу кожному, усюди і завжди, хто з любов’ю  і вірою до Нього приходить.

Свята Літургія і спільна молитва розпочалася о 12 годині, в якій брало участь 12 священиків і тисячі прочан, це було єднання людей з Богом. Від першої хвилі перебування тут було відчуття Божої благодаті. Сама природа здавалось промовляла до сердець, запрошуючи до молитви – прослави Творця і Святої Матері. Окремо слід згадати про Хресну Дорогу, багато прочан, йдучи від хреста до хреста, в тиші дрімучого лісу надзвичайно легк ... Читати далі »

Переглядів: 878 | Додав: ymx-nr | Дата: 07.09.2009 | Коментарі (0)

Запрошуємо вас переглянути фото зі стацій Хресної Дороги у відомому с.Страдч (Яворівський р-н).
Історію Страдецької Святині можна почитати тут.
Переглядів: 3869 | Додав: ymx-nr | Дата: 05.08.2009 | Коментарі (1)

         
          Нам відомо багато місць, де являлися образи святих. Там збудовано каплички, які символізують святість цієї місцини. І люди з різних куточків країни, почувши про це диво, приїздять, щоб помолитися, попросити у Бога здоров'я для себе і своєї сім'ї, для покаяння і розради.
          І ось таким святим місцем є Бориницька гора (гора поблизу с. Бориничі). Саме тут вже більше 140 років тому назад появився образ Матінки Божої. А сталося це так: глухоніма дівчинка йшла до джерела попити води, коли побачила обличчя Пресвятої Богородиці і почула її голос. Дівчина одразу ж побігла додому і розповіла про все рідним. Всі здивувалися, адже дитина німа від народження, а заговорила... 

          На тому місці священики відправили молебень, а граф Володимир Борковський збудував біля джерела капличку. Ця світла подія сталася у 1863році. Від тоді до чудотворного місця приходять прочани, п'ють освячену воду, омивають нею рани і просять у Матінки Божої благословення.
          Але, нажаль, в часи комуністичного режиму капличку неодноразово руйнували. Та їм не вдалося зруйнувати головного - віри людей та джерела.
          Напередодні Дня Матері організація «Українська Молодь Христові» на чолі з Василишином В., Заяць Г., Тіцькою І., Ремезом А. та Чайківською М. організували ІV-ту прощу до Бориницької гори, запрошуючи всіх бажаючих приєднатись.
         Загалом з Нового Роздолу пішло понад 255 прочан, учні середніх шкіл та гімназії, а також студенти коледжу. На початку нашої прощі погода була холодна та вітряна, але вже через кілька годин із-за хмар викотилось сонечко і почало грайливо кидати свої ніжні, ласкаві промінчики. Здається, що то сам Господь з Матінкою Божою тішаться , що так багато молодих людей йдуть до святого місця, щоб помолитися і попросити спасіння.
         До чудотворної гори  нас супроводжували 4 священики: о.-декан М. Міджак, о.М. Кожух (смт.Розділ), о.П. Курпіта (с. Березина), о.Г. Балацький (с. Бориничі). По дорозі до святого місця усі співали літургійних пісень, які лунали від щирого серця, прославляючи Господа, з вервичкою в руках та молитвами на устах прочани просили заступництва у Матінки Божої, адже Пречиста Діва знає усі наші болі та страждання. Кожен з присутніх у своїх молитвах благав Господа прощення гріхів, настанови на шлях істинний. Ступивши на святу землю, прихожани мали можливість посповідатися, щиросердечно покаятися у своїх помилках. Дуже багато прочан, а особливо молоді, прийняло Святе причастя.
Богослужіння розпочалось о 13 годині, адже саме тут люди з розумінням і відкритою душею краще сприймають Слова Божі, які зігрівають серця. Біля цього чудотворного джерела віруючі християни, щиро помолившись, набираються сили і терпіння зносити усі тягарі життя. Кожен, хто тут побуває, відчуває себе щасливим, адже відвідавши святе місце, ми отримуємо благословення Матінки Божої на подальше життя.
          Перебуваючи на Бориницькій горі, відчуваєш щось таке приємне, ніжне, світле яке не пер ... Читати далі »
Переглядів: 1206 | Додав: ymx-nr | Дата: 15.05.2009 | Коментарі (0)

             Разом з яблуневим цвітом і піснею соловейка приходить до нас у травні свято Матері. Воно зігріває нас святими почуттями до рідної мами, яка є нашим скарбом найдорожчим, нашим ясним сонечком, що дає нам тепло чистої любові і мудрості. Мати вчить нас Божої правди і веде на добру дорогу життя. «Мама» - це перше слово, яке ми вимовляємо. «Мамочко» - вигукуємо, коли нам боляче. «Матусенько» - шепочемо, повернувшись із першого побачення, і розповідаємо, що він «най, най…» Прийшовши у світ, бачимо мамине обличчя зі сльозами та усмішкою. Дізнаємося про світ від мами, і сама вона для нас – цілий світ. Мамі довіряємо таємниці у скрутні хвилини, звертаємось за порадою, адже вона наймудріша, найдобріша, найсправедливіша. Мамині очі дивляться на нас із любов’ю та розумінням. Мамині руки готові обняти і оборонити від всього лихого в світі. «Мама» - важка професія. У неї немає ні вихідних, ні відпусток. Вона завжди поруч, навіть, коли ми дуже далеко на чужині. Найкращий друг, учитель і найсуворіший суддя. Не засмучуймо своїх матусь, адже з кожною сльозинкою витікають хвилини їхнього дорогоцінного життя. 
          Дякуємо Вам наші рідненькі, за вашу ніжну і сильну любов, за те, що ви є хранительками миру на землі, берегинями святості, чистоти, безкорисливості і побожності. За Ваші недоспані ночі, за мудрі науки і материнські молитви. Низький уклін і ніжні весняні квіти усім самотнім, стареньким матерям, які через усе своє життя пронесли в серці найдорожчий скарб – віру та любов. І сьогодні цей скарб і багатство материнського серця вони з любов’ю передають нам і майбутнім поколінням. Нехай воскреслий Ісус воздасть Вам сторицею за Вашу материнську доброту і любов до усіх нас. 

Подяку Господу складаю,

За те, що любу неньку маю.

Молитву змовлю пресвяту

За добру матінку мою. 


П. Шинальський, м.Ходорів


Переглядів: 1440 | Додав: ymx-nr | Дата: 09.05.2009 | Коментарі (0)

               8 травня 2009 р. Б. запрошуємо всіх бажаючих молодих людей взяти участь у щорічній молодіжній прощі до Бориницької каплиці (с.Бориничі, Жидачівський р-н). Про перебіг ІІ-ої прощі можна прочитати тут. В прощі також візьмуть участь 5 священиків Роздільського деканату. 
Програма прощі

9.00 – Збір у храмі св. Володимира. Молебень 

9.30 – Початок походу

12.00 – Прибуття до чудотворного місця в Бориничах

12.30 – Св. Літургія

13.30 – Перекуска 

13.45 – Молодіжна програма

15.00 – Закінчення прощі

(З собою мати молитовник, дощовик, перекуску,

легке взуття, гроші на дорогу назад)

Чекаємо на Тебе!


Переглядів: 889 | Додав: ymx-nr | Дата: 07.05.2009 | Коментарі (0)

               Пропонуємо Вам цікавий сервіс "Запитуємо священика". Цей сервіс є на сайті УГКЦ. Там Ви зможете не тільки ознайомитися з існуючими відповідями на різні питання, а й поставити священику своє запитання.

Переглядів: 919 | Додав: ymx-nr | Дата: 05.05.2009 | Коментарі (0)

"Христос воскрес!"-десь пролунало, 
І на душі святково стало.
Ось кошики із рушниками
Несуть до церкви із пасками.

Святково свічки засвітились,
І всі частунки освятились.
"Христос воскрес"-лунають дзвони.
Хай зникнуть всякі перепони!

Хай у душі панує свято,
Хай успіхів буде багато!
Хай завжди і у всім щастить.
І хай вас Бог благословить!




Переглядів: 882 | Додав: ymx-nr | Дата: 19.04.2009 | Коментарі (0)