П`ятниця, 19.04.2024, 23:55

Українська молодь-Христові м.Н.Розділ

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего відповідей: 133
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Міні-чат

Головна » Архів матеріалів
1 2 3 ... 29 30 »

 Унаслідок війни на Сході України, багато бійців втратили кінцівки, протезування яких коштує дуже дорого. Україна уклала договір про безкоштовне протезування для захисників Батьківщини із благодійним фондом «ОВЕС». Але є одна дуже проста умова, потрібен матеріал для протезів. Ним служать звичайні пластикові корки. Збір корків упродовж уже декількох місяців триває по всій території України. Члени МГО "Українська Молодь - Христові" вирішили провести таку акцію у Новому Роздолі. УМХівці виготовили коробочки для збору матеріалу та розповсюдили їх у всіх школах міста, у Новороздільському професійному ліцеї будівництва та побуту, у Новороздільському професійному ліцеї №5, у Новороздільському державному політехнічному коледжі, у Гранівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та у МХЦ "Синай". Дякуємо усім, хто долучився до проведення акції, особилво адміністраціям навчальних закладів, які підтримали ініціативу.
Повідомила: Христина Корецька

Переглядів: 2926 | Додав: ymx-nr | Дата: 07.09.2015 | Коментарі (0)

УМХ продовжує свою підготовку до СДМ (Світового Дня Молоді), слухаючи науки на теми, запропоновані програмою цього заходу.
Цієї суботи УМХівці мали нагоду послухати про покликання до милосердя. Науку провів брат Андрій Міджак.

 

Переглядів: 1264 | Додав: ymx-nr | Дата: 05.09.2015 | Коментарі (0)

  Події нашого яскравого, сонячного, сповненого шалених емоції і незабутніх моментів ЛІТААА

ЧЕРВЕНЬ

    

04. 06. 15 - відбулося нагородження від УМХ м. Жидачева за участь у літературному вечорі, присвяченому Т.Г. Шевченку
04.06.15 – у МХЦ «Синай» було проведено лекцію на тему «Права дитини» 
06. 06. 15 - відбувся виступ УМХівців для дітей з особливими потребами в інтернаті у Старому Роздолі спільно з учасниками волонтерської програми "Big brother/big sister" (Старший брат/ Старша сестра) ГО Центру «Тавор»
08 - 12. 06. 15 - відбулися змагання "Сокіл Джура" 
10. 06. 15 – зустріч, присвячена вступ до курсу « Євангелія від Марка»
13. 06. 15 - волонтери програми "Big brother/big sister" та учасники УМХ влаштували розважальну програму в інтернаті для дітей з особливими потребами в смт.Роздолі
13. 06. 15 – вечірка «Шалені 90-ті»
17. 06. 15 – інтелектуальні змаги «ЩО? ДЕ? КОЛИ?» у Міській бібліотеці
13. 06. 15 - у храмі Покрова Пресвятої Богородиці відбулася Молодіжна Літургія
22 – 25. 06. 15 – УМХівці провели табір для дітей «Веселі канікули з Богом» у с. Малехів
26. 06. 15 – проща у Страдч

ЛИПЕНЬ

  

02. 07. 15 - теоретично-практичний семінар у Новороздільській пожежно-рятувальній частині № 11. 
05. 07. 15 – УМХівці долучилися до «Благодійного етнофестивалю Івана Купала» у м. Жидачеві
20 – 30. 07. 15 – УМХівський табір «Ми є родина»

СЕРПЕНЬ

    ... Читати далі »

Переглядів: 1441 | Додав: ymx-nr | Дата: 05.09.2015 | Коментарі (0)

     

Цієї суботи УМХівська зустріч була дещо нестандартною. До нас у гості завітала волонтер із Німеччини - Кароліна. Насамперед дівчина розповіла про свої хобі, одним із яких є допомога людям із особливими потребами. Його Кароліна вдало реалізувала й у Новому Роздолі, у Центрі організації дозвілля для осіб з особливими потребами «Тавор». Крім цього, німецька гостя зацікавлена у діяльності громадських організацій у нашому місті, тому завітала до спільноти "Вифлеєм" та МГО "Українська Молодь - Христові". Із УМХівцями відбувся цікавий діалог про Бога, церкву, волонтерство, про враження від України, наших традицій і звичаїв. Кожен зміг почерпнути для себе багато корисної інформації. Дякуємо Кароліні за чудово проведений час! Сподіватимемося на нові зустрічі!
Після цікавої розмови УМХ м. Нового Роздолу долучилось до флешмобу - "Я вдома". УМХівці сфотографувались із висловом "Ми вдома у Новому Роздолі", чим засвідчили, що Новий Розділ - це Україна, і підтримали жителів Слов'янська у такій соціальній ініціативі. Суботній вечір завершили у храмі Покрова Пресаятої Богородиці Вечірньою молитвою.

   

Переглядів: 1007 | Додав: ymx-nr | Дата: 05.09.2015 | Коментарі (0)

Із 25 по 28 серпня відбулася 24 Всеукраїнська піша проща до Унівської Лаври Успення Пресвятої Богородиці із гаслом «Будьте досконалі, як Отець ваш Небесний досконалий».
Як завжди, до прощі долучилася чимала кількість прочан із різних куточків України, серед яких значну частину складала молодь. Уже за доброю традицією члени Новороздільського УМХ (Українська молодь – Христові) теж долучилися до цієї прощі.
Хід розпочався розпочався у Львові Святою Літургією в храмі св. Архистратига Михаїла. Тут координатори сформували групи, якими прочани йшли до Унева та пояснили все, що потрібно було занати.

    


Так крок за кроком, кілометр за кілометром ми долали різні села та милувалися неповторною красою полів, що їх оточують. Однак найбільше вражала і тішила нас гостинність людей, на чиїх парафіях у нас був відпочинок або ж ночівля. Ваш теплий прийом, посмішки на обличчі та смачна їжа, якою ви частували нас, справді давали сили йти далі.
Наш ранок розпочинався з Літургії, яку очолював Владика Андрій Сапеляк. Упродовж дня було кілька молебнів. Щоразу отці на проповідях розповідали цікаві речі та просто підбадьорювали нас. Безпосередньо під час ходу кожен мав нагоду приступити до Тайни Сповіді або ж просто поспілкуватися зі священиком, монахами, монахинями, братами-семінаристами на духовні теми.
На третій день прощі ми прийшли до Унівської Лаври. Там прочани відпочили та відвідали цікаві місця, що є на території Лаври (Чернеча гора, старовинний храм, цілюще джерело).
Увечері розпочався ряд Богослужень: Велика Вечірня з Литією, Виставлення Плащаниці, Єрусаливська Утреня, Часи. Також уночі відбулася хода зі свічками на Чернечу гору. Завершилось усе Архиєрейською Літургією, яку очолив Патріарх Святослав Шевчук.
Складаємо подяку всім організаторам прощі, духовенству, координаторам прощі та всім тим, хто радо приймав нас у своїх селах. До наступних зустрічей!
                                                                                              ... Читати далі »

Переглядів: 869 | Додав: ymx-nr | Дата: 29.08.2015 | Коментарі (0)

      

Із 20 по 23 серпня у селах Квітневому та Трибоківцях НГО «Українська Молодь – Христові» м. Новий Розділ провела християнський табір для дітей «Веселі канікули з Богом». Метою дійства було згуртувати дітей, відпочити, піднести себе духовно та зрозуміти, що проводити час з Богом весело.
Розпочався табір з молитви та з духовних настанов о. Анатолія Доманського. Опісля відбулося знайомство, представлення групок, запальні банси, веселі старти і цікаві ігри, де кожний учасник зміг себе проявити. Другий день був не менш насиченим. Інтелектуально-розважальна гра «Наш край», водні ігри, майстер класи з написання листів в АТО та з виготовлення відкриток для рідні додали своїх позитивних емоцій. Третього дня здійснився флешмоб, діти роздавали мешканцям сіл маленькі сердечка, на яких було написано «Ісус вас любить» - це як знак великої любові Бога до нас, своїх дітей. Після обідньої перерви проводилася теренова гра, завданням якої була співпраця у групці, бо як каже народна приповідка: «В єдності сила». На останок дітлахи отримали невеличке домашнє завдання, порозносити запрошення на Божественну Літургію, на якій учасники отримали посвідку про вдале закінчення табору. 
На завершення для молоді сіл Квітневе та Трибоківці реалізувалась незабутня ватра, темою ватри було покликання, яку цікаво і доступно розкрив нам о. Анатолій Доманський. 
Християнський табір «Веселі канікули з Богом» допоміг дітям весело провести час, отримати море вражень, набути нові навики, відкрити для себе свої таланти, а найголовніше запалити себе духовно.
Висловлюємо велику подяку за допомогу та гостинність о. Анатолію Доманському, аніматорам сіл Квітневе і Трибоківці та мешканцям сіл.
Підготувала:
Уляна Борисовська

Переглядів: 539 | Додав: ymx-nr | Дата: 29.08.2015 | Коментарі (0)

       

Iз 10 по 16 серпня в с. Бориничі Жидачівського району Львівської області проходив єпархіальний вишкільний табір "Вгору серця 2015», організаторами якого є НГО "Українська Молодь Христові" м. Новий Розділ разом зі своїм духовним наставником - о.Ростиславом Височаном. У цьому таборі брала участь не тільки молодь м.Нового Роздолу ,а й УМХівці із сіл Квітневе та Трибоківці, де храмовим настоятелем є о.Анатолій Доманський. Також до нас завітали далекі гості з м. Сватове,що на Луганщині, м. Львова та м. Стрия. Кожен учасник хотів зустріти нових друзів, весело провести час ,а найголовніше - наповнитися духовно і піднести вгору серця до Бога ,що і було нашою метою. Духовною основою стали щоденні Божественні Літургії ,Вечірні,а також чування перед фігурою Матінки Божої. Не менш важливою була програма гутірок ,яка складалася з гутірок на такі теми: ознайомлення з ПМД, вплив алкоголю на організм, десять заповідей Божих, розповідь про життя та діяння Андрея Шептицького, поняття про дружбу. Окрім гутірок, день був насичений майстер класами, де молодь писала листи в АТО,навчалася майстерності плетіння чоток та стрільби з пневматичної зброї. І, звичайно ж, рамова програма дня не могла б обійтися без активного відпочинку: бансів, спортивних та інтелектуальних ігор, поїздки до фортеці Тустань для учасників зі Східних теренів та походу до Ілівських печер. Гурткові вогники та спільна ватра тісніше дали можливість об’єднати Схід і Захід, подарувати відчуття любові, затишку та Божої опіки над нами. Це чудове місце та його атмосфера запали вогник любові у серцях учасників, змінили їхній світогляд та дали можливість ближче познайомитися з Богом. Дякуємо Матінці Небесній за те, що Вона об’єднала нас у такому затишному куточку Львівщини, де царює спокій та Її лагідна рука. Дорогі учасники, пам’ятайте, що "Царство небесне береться силою". Отож, бажаємо вам наснаги та Божого благословення!!
Дякуємо також о. Олександру Ройко, о. Роману Штігеру, о. Григорію Балацькому. 
Окремо хочемо подякувати нашим дорогим гостям із Луганщини. Час, проведений із вами, приніс багато позитиву, яскравих подій незабутніх вражень!
                                                                                                                    Підготувала: Мар’яна Чорній

   ... Читати далі »

Переглядів: 535 | Додав: ymx-nr | Дата: 29.08.2015 | Коментарі (0)

           

Із 4 по 6 серпня у селі Березина МГО "Українська Молодь - Христові" м. Новий Розділ провела парафіяльний християнський табір для дітей "Веселі Канікули з Богом". Кожний таборовий день розпочинався із Святої Літургії, на якій учасники, яких було більше тридцяти, мали змогу очиститися від гріхів, приступивши до Тайни покаяння, та ближче зустрітися з Христом у Святій Євхаристії. Після цього відбулося знайомство з аніматорами та між собою. Усі діти були поділені на команди. Кожна із них придумала цікаві назви, гасла та пісні, щоб представити себе. "Орли", "Букашки" та "220 вольт" змагались між собою у різноманітних конкурсах, танцювали банси, грали футбол, бадмінтон та багато інших цікавих ігор. Також кожного дня відбувалась дружня розмова з аніматорами, які відповідали на запитання дітей. Під час обідньої перерви усі з задоволенням ласували солодким, яке пожертвували власники місцевих магазинів. Перед споживанням їжі таборовики молились пісенькою "Хрум - ням - ням - ням". Останнього дня проводилася велика теренова гра, із безліччю завдань, які учасники вдало виконали. Після цього палили ватру, на якій діти смажили сосиски та співали християнських і патріотичних пісень. На завершення дітвора купалась у р. Дністер, щоб бодай трохи охолодитись від літньої спеки :) Результати змагань оголосили 9 серпня, на недільній Літургії у храмі Покрови Пресвятої Богородиці, у селі Березина. Перше місце виборола команда "Орли", срібними призерами стали "Букашки", а третє місце, із різницею у два бали, зайняли "220 вольт". Час пролетів швидко й непомітно, але весело, активно й на славу Божу. Дякуємо Господеві за цей чудовий час і усім, хто допомагав у проведенні табору: о. Перту Курпіті, жертводавцям і аніматорам із МГО "Українська Молодь - Христові". До зустрічі наступного року!

                                                                                                                     Підготувала: Христина Корецька

... Читати далі »

Переглядів: 575 | Додав: ymx-nr | Дата: 11.08.2015 | Коментарі (0)

                                

З 20 по 30 липня члени Новороздільського УМХ (Українська молодь – Христові) вже традиційно проводили вишкільний табір. Проходив він під гаслом «Ми є родина у Христі» у мальовничому куточку Карпат – селі Дубина у НПП «Сколівські Бескиди».
Цього року він табір був не таким, як завжди. Для проведення цього заходу ми мали на меті залучити якомога більше осередків УМХ, аби всім разом, об’єднавшись в одну Христову родину, поділитися досвідом служіння та праці у спільноті. Комендантом табору був голова українського УМХ – Олег Дацій. Таборовими духівниками – о. Ростислав Височан та о. Юрій Лесишин.
Кількість учасників разом із проводом становила 73 особи, з яких молодь була зі Львова, Верблян, Полтави, Тейсарова, Нового Роздолу та інших міст і сіл України.
Що ж до самої програми табору, то вона була дуже насиченою. Щодня учасники мали змогу відвідувати Богослужіння та Вечірні, слухати гутірки або лекції з лідерства, біоетики, конфліктології, життя у спільноті, статутних основ і історії УМХ, знання субкультур, ПМД. Найбільш яскравими подіями табору були 3 мандрівки: на г. Парашку, яка є найвищою у Львівській області, до фортеці Тустань та на водоспад Кам’янка. Також проводилося багато майстер класів, змагань, конкурсів та молодіжних дискотек. Кожен учасник мав змогу проявити свої творчі та спортивні здібності. Для спортивного відпочинку було облаштовано переправу, де інструктор допомагав усім охочим подолати її, а також стрільба з пневматичної зброї, що, на диво, було цікаве для дівчат не менш, ніж для хлопців.
Не забували організатори табору і про духовну віднову на таборі. У гості на табір приїжджали сестри-монахині, які в невимушеній атмосфері розповіли про своє життя, поділилися досвідом праці з молоддю, чим неабияк підняли дух учасникам табору.
Дякуємо всім учасникам цього прекрасного табору. Гадаємо, що він пройшов на славу та приніс багато радості, наснаги та нових вражень! До нових зустрічей!
Підготувала:
Ярина Дудицька

    ... Читати далі »

Переглядів: 591 | Додав: ymx-nr | Дата: 07.08.2015 | Коментарі (0)

11.07. 2015 у храмі Покрова Пресвятої Богородиці відбулася молодіжна Літургія. На ній двоє УМХівців стали дійсними членами спільноти, прийнявши УМХівську присягу. Вітаємо :))

   

Переглядів: 507 | Додав: ymx-nr | Дата: 07.08.2015 | Коментарі (0)