Середа, 24.04.2024, 12:04

Українська молодь-Христові м.Н.Розділ

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего відповідей: 133
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Міні-чат

Головна » 2015 » Серпень » 29 » Проща до Унева
22:31
Проща до Унева

Із 25 по 28 серпня відбулася 24 Всеукраїнська піша проща до Унівської Лаври Успення Пресвятої Богородиці із гаслом «Будьте досконалі, як Отець ваш Небесний досконалий».
Як завжди, до прощі долучилася чимала кількість прочан із різних куточків України, серед яких значну частину складала молодь. Уже за доброю традицією члени Новороздільського УМХ (Українська молодь – Христові) теж долучилися до цієї прощі.
Хід розпочався розпочався у Львові Святою Літургією в храмі св. Архистратига Михаїла. Тут координатори сформували групи, якими прочани йшли до Унева та пояснили все, що потрібно було занати.

    


Так крок за кроком, кілометр за кілометром ми долали різні села та милувалися неповторною красою полів, що їх оточують. Однак найбільше вражала і тішила нас гостинність людей, на чиїх парафіях у нас був відпочинок або ж ночівля. Ваш теплий прийом, посмішки на обличчі та смачна їжа, якою ви частували нас, справді давали сили йти далі.
Наш ранок розпочинався з Літургії, яку очолював Владика Андрій Сапеляк. Упродовж дня було кілька молебнів. Щоразу отці на проповідях розповідали цікаві речі та просто підбадьорювали нас. Безпосередньо під час ходу кожен мав нагоду приступити до Тайни Сповіді або ж просто поспілкуватися зі священиком, монахами, монахинями, братами-семінаристами на духовні теми.
На третій день прощі ми прийшли до Унівської Лаври. Там прочани відпочили та відвідали цікаві місця, що є на території Лаври (Чернеча гора, старовинний храм, цілюще джерело).
Увечері розпочався ряд Богослужень: Велика Вечірня з Литією, Виставлення Плащаниці, Єрусаливська Утреня, Часи. Також уночі відбулася хода зі свічками на Чернечу гору. Завершилось усе Архиєрейською Літургією, яку очолив Патріарх Святослав Шевчук.
Складаємо подяку всім організаторам прощі, духовенству, координаторам прощі та всім тим, хто радо приймав нас у своїх селах. До наступних зустрічей!
                                                                                                                         Підготувала:
Ярина Дудицька

Переглядів: 871 | Додав: ymx-nr | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: