Четвер, 25.04.2024, 12:48

Українська молодь-Христові м.Н.Розділ

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего відповідей: 133
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Міні-чат

Головна » 2015 » Серпень » 29

Із 25 по 28 серпня відбулася 24 Всеукраїнська піша проща до Унівської Лаври Успення Пресвятої Богородиці із гаслом «Будьте досконалі, як Отець ваш Небесний досконалий».
Як завжди, до прощі долучилася чимала кількість прочан із різних куточків України, серед яких значну частину складала молодь. Уже за доброю традицією члени Новороздільського УМХ (Українська молодь – Христові) теж долучилися до цієї прощі.
Хід розпочався розпочався у Львові Святою Літургією в храмі св. Архистратига Михаїла. Тут координатори сформували групи, якими прочани йшли до Унева та пояснили все, що потрібно було занати.

    


Так крок за кроком, кілометр за кілометром ми долали різні села та милувалися неповторною красою полів, що їх оточують. Однак найбільше вражала і тішила нас гостинність людей, на чиїх парафіях у нас був відпочинок або ж ночівля. Ваш теплий прийом, посмішки на обличчі та смачна їжа, якою ви частували нас, справді давали сили йти далі.
Наш ранок розпочинався з Літургії, яку очолював Владика Андрій Сапеляк. Упродовж дня було кілька молебнів. Щоразу отці на проповідях розповідали цікаві речі та просто підбадьорювали нас. Безпосередньо під час ходу кожен мав нагоду приступити до Тайни Сповіді або ж просто поспілкуватися зі священиком, монахами, монахинями, братами-семінаристами на духовні теми.
На третій день прощі ми прийшли до Унівської Лаври. Там прочани відпочили та відвідали цікаві місця, що є на території Лаври (Чернеча гора, старовинний храм, цілюще джерело).
Увечері розпочався ряд Богослужень: Велика Вечірня з Литією, Виставлення Плащаниці, Єрусаливська Утреня, Часи. Також уночі відбулася хода зі свічками на Чернечу гору. Завершилось усе Архиєрейською Літургією, яку очолив Патріарх Святослав Шевчук.
Складаємо подяку всім організаторам прощі, духовенству, координаторам прощі та всім тим, хто радо приймав нас у своїх селах. До наступних зустрічей!
                                                                                              ... Читати далі »

Переглядів: 871 | Додав: ymx-nr | Дата: 29.08.2015 | Коментарі (0)

      

Із 20 по 23 серпня у селах Квітневому та Трибоківцях НГО «Українська Молодь – Христові» м. Новий Розділ провела християнський табір для дітей «Веселі канікули з Богом». Метою дійства було згуртувати дітей, відпочити, піднести себе духовно та зрозуміти, що проводити час з Богом весело.
Розпочався табір з молитви та з духовних настанов о. Анатолія Доманського. Опісля відбулося знайомство, представлення групок, запальні банси, веселі старти і цікаві ігри, де кожний учасник зміг себе проявити. Другий день був не менш насиченим. Інтелектуально-розважальна гра «Наш край», водні ігри, майстер класи з написання листів в АТО та з виготовлення відкриток для рідні додали своїх позитивних емоцій. Третього дня здійснився флешмоб, діти роздавали мешканцям сіл маленькі сердечка, на яких було написано «Ісус вас любить» - це як знак великої любові Бога до нас, своїх дітей. Після обідньої перерви проводилася теренова гра, завданням якої була співпраця у групці, бо як каже народна приповідка: «В єдності сила». На останок дітлахи отримали невеличке домашнє завдання, порозносити запрошення на Божественну Літургію, на якій учасники отримали посвідку про вдале закінчення табору. 
На завершення для молоді сіл Квітневе та Трибоківці реалізувалась незабутня ватра, темою ватри було покликання, яку цікаво і доступно розкрив нам о. Анатолій Доманський. 
Християнський табір «Веселі канікули з Богом» допоміг дітям весело провести час, отримати море вражень, набути нові навики, відкрити для себе свої таланти, а найголовніше запалити себе духовно.
Висловлюємо велику подяку за допомогу та гостинність о. Анатолію Доманському, аніматорам сіл Квітневе і Трибоківці та мешканцям сіл.
Підготувала:
Уляна Борисовська

Переглядів: 540 | Додав: ymx-nr | Дата: 29.08.2015 | Коментарі (0)

       

Iз 10 по 16 серпня в с. Бориничі Жидачівського району Львівської області проходив єпархіальний вишкільний табір "Вгору серця 2015», організаторами якого є НГО "Українська Молодь Христові" м. Новий Розділ разом зі своїм духовним наставником - о.Ростиславом Височаном. У цьому таборі брала участь не тільки молодь м.Нового Роздолу ,а й УМХівці із сіл Квітневе та Трибоківці, де храмовим настоятелем є о.Анатолій Доманський. Також до нас завітали далекі гості з м. Сватове,що на Луганщині, м. Львова та м. Стрия. Кожен учасник хотів зустріти нових друзів, весело провести час ,а найголовніше - наповнитися духовно і піднести вгору серця до Бога ,що і було нашою метою. Духовною основою стали щоденні Божественні Літургії ,Вечірні,а також чування перед фігурою Матінки Божої. Не менш важливою була програма гутірок ,яка складалася з гутірок на такі теми: ознайомлення з ПМД, вплив алкоголю на організм, десять заповідей Божих, розповідь про життя та діяння Андрея Шептицького, поняття про дружбу. Окрім гутірок, день був насичений майстер класами, де молодь писала листи в АТО,навчалася майстерності плетіння чоток та стрільби з пневматичної зброї. І, звичайно ж, рамова програма дня не могла б обійтися без активного відпочинку: бансів, спортивних та інтелектуальних ігор, поїздки до фортеці Тустань для учасників зі Східних теренів та походу до Ілівських печер. Гурткові вогники та спільна ватра тісніше дали можливість об’єднати Схід і Захід, подарувати відчуття любові, затишку та Божої опіки над нами. Це чудове місце та його атмосфера запали вогник любові у серцях учасників, змінили їхній світогляд та дали можливість ближче познайомитися з Богом. Дякуємо Матінці Небесній за те, що Вона об’єднала нас у такому затишному куточку Львівщини, де царює спокій та Її лагідна рука. Дорогі учасники, пам’ятайте, що "Царство небесне береться силою". Отож, бажаємо вам наснаги та Божого благословення!!
Дякуємо також о. Олександру Ройко, о. Роману Штігеру, о. Григорію Балацькому. 
Окремо хочемо подякувати нашим дорогим гостям із Луганщини. Час, проведений із вами, приніс багато позитиву, яскравих подій незабутніх вражень!
                                                                                                                    Підготувала: Мар’яна Чорній

   ... Читати далі »

Переглядів: 540 | Додав: ymx-nr | Дата: 29.08.2015 | Коментарі (0)