Середа, 24.04.2024, 11:27

Українська молодь-Христові м.Н.Розділ

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего відповідей: 133
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Міні-чат

Головна » 2009 » Травень » 16 » Благословення Пресвятої
23:36
Благословення Пресвятої
         
          Нам відомо багато місць, де являлися образи святих. Там збудовано каплички, які символізують святість цієї місцини. І люди з різних куточків країни, почувши про це диво, приїздять, щоб помолитися, попросити у Бога здоров'я для себе і своєї сім'ї, для покаяння і розради.
          І ось таким святим місцем є Бориницька гора (гора поблизу с. Бориничі). Саме тут вже більше 140 років тому назад появився образ Матінки Божої. А сталося це так: глухоніма дівчинка йшла до джерела попити води, коли побачила обличчя Пресвятої Богородиці і почула її голос. Дівчина одразу ж побігла додому і розповіла про все рідним. Всі здивувалися, адже дитина німа від народження, а заговорила... 

          На тому місці священики відправили молебень, а граф Володимир Борковський збудував біля джерела капличку. Ця світла подія сталася у 1863році. Від тоді до чудотворного місця приходять прочани, п'ють освячену воду, омивають нею рани і просять у Матінки Божої благословення.
          Але, нажаль, в часи комуністичного режиму капличку неодноразово руйнували. Та їм не вдалося зруйнувати головного - віри людей та джерела.
          Напередодні Дня Матері організація «Українська Молодь Христові» на чолі з Василишином В., Заяць Г., Тіцькою І., Ремезом А. та Чайківською М. організували ІV-ту прощу до Бориницької гори, запрошуючи всіх бажаючих приєднатись.
         Загалом з Нового Роздолу пішло понад 255 прочан, учні середніх шкіл та гімназії, а також студенти коледжу. На початку нашої прощі погода була холодна та вітряна, але вже через кілька годин із-за хмар викотилось сонечко і почало грайливо кидати свої ніжні, ласкаві промінчики. Здається, що то сам Господь з Матінкою Божою тішаться , що так багато молодих людей йдуть до святого місця, щоб помолитися і попросити спасіння.
         До чудотворної гори  нас супроводжували 4 священики: о.-декан М. Міджак, о.М. Кожух (смт.Розділ), о.П. Курпіта (с. Березина), о.Г. Балацький (с. Бориничі). По дорозі до святого місця усі співали літургійних пісень, які лунали від щирого серця, прославляючи Господа, з вервичкою в руках та молитвами на устах прочани просили заступництва у Матінки Божої, адже Пречиста Діва знає усі наші болі та страждання. Кожен з присутніх у своїх молитвах благав Господа прощення гріхів, настанови на шлях істинний. Ступивши на святу землю, прихожани мали можливість посповідатися, щиросердечно покаятися у своїх помилках. Дуже багато прочан, а особливо молоді, прийняло Святе причастя.
Богослужіння розпочалось о 13 годині, адже саме тут люди з розумінням і відкритою душею краще сприймають Слова Божі, які зігрівають серця. Біля цього чудотворного джерела віруючі християни, щиро помолившись, набираються сили і терпіння зносити усі тягарі життя. Кожен, хто тут побуває, відчуває себе щасливим, адже відвідавши святе місце, ми отримуємо благословення Матінки Божої на подальше життя.
          Перебуваючи на Бориницькій горі, відчуваєш щось таке приємне, ніжне, світле яке не передається словами. Тож приходьте на чудотворну гору, де Пресвята Діва чекає кожного з нас, і пам'ятаймо, що заступництво Матері Божої має навіть той, хто ще не має твердої віри…
Оксана КУЛИК, студенткаНовороздільського політехнічного коледжу,
голова прес-центру студентської ради

Переглядів: 1206 | Додав: ymx-nr | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: