Субота, 20.04.2024, 13:14

Українська молодь-Христові м.Н.Розділ

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего відповідей: 133
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Міні-чат

Головна » 2009 » Грудень » 06
       Виступи двох колективів, які вітали ювілярів – вокального ансамблю молодіжного руху «Життя», який функціонує в молодіжному центрі «Лілея», і музичного колективу семінаристів Дрогобицької семінарії «Кво вадіс” – задовольнили смаки всіх присутніх у залі МКПЦ «Молодість». Пісні – високодуховні по змісту і сучасні, «драйвові» по звучанню – знайшли своїх прихильників серед усіх верств. Молодь звертається до Бога, молодь спілкується з Богом – і це прекрасно, лише у своєму, щирому, відвертому, активному молодіжному стилі – і це також чудово.

      Звично вимовлена ввечері (хоча ще добре, коли у людини є така необхідність – щоденної молитви) молитва «Отче наш» не завжди примушує нас задуматися над її сутністю. З такої імпровізованої розмови Бога-Отця і дівчини, яка під вечір звично промовляє «Отче наш», розпочався вечір з нагоди 15-річчя міської організації «Українська Молодь – Христові». Ця розмова наштовхнула на думку – а як ми спілкуємося з Ісусом? В УМХ таке спілкування – на першому місці. Недарма їх гасло «Тут знайдеш себе, тут знайдеш Христа, тут знайдеш себе у Христі».
     30 листопада далекого 1994 року священики зібрали юних дівчат і хлопців з метою заснування молодіжної громадської християнської організації. Відтоді спільні нічні чування, літургії, молитви, прощі до святих місць стали основою діяльності УМХ. Щоправда, не завжди все легко йшло, були і вимушені перерви, проте прагнення діяти таки перемогло. І завжди впевнено вели духівники – о. Зіновій Хоркавий, о. Степан Попко і нинішній – о. Андрій Колібек. 15-річчя УМХ співпало ще з однією датою, нагадала начальник відділу з питань гуманітарної політики О. Єсауленко, - з п’ятиріччям міцної і плідної співпраці УМХ та органів місцевого самоврядування. Міський голова В. Туз вручив грамоти міськради отцям З. Хоркавому, М. Міджаку, В. Підгайному, які і започаткували молодіжну християнську організацію, зачитав вітальну грамоту обласного управління в справах сім’ї та молоді ЛОДА В. Василишину і вручив голові УМХ подарунок від міської ради.
       «Українська молодь – Христові» - це мандрівка серця, як з любов’ю і назвала документальний фільм про УМХ його режисер, секретар організації Галина Заяць. Були тут і кадри десятирічної давності, нехай і не дуже якісні технічно, проте такі теплі – про перші таборування УМХ, усміхнені обличчя перших «уемхістів», тих, хто хоч і вийшов з організації, але назавжди залишився її другом, прихильником, тих, хто і понині поєднує свою долю з УМХ. З перших років становлення міської християнської організації до неї прикипіли душею В.Петлюк, О.Цюрпіта, В.Козяр, Л.Раделіцька, В ... Читати далі »
Переглядів: 785 | Додав: ymx-nr | Дата: 06.12.2009 | Коментарі (0)