П`ятниця, 29.03.2024, 00:58

Українська молодь-Христові м.Н.Розділ

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего відповідей: 133
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Міні-чат

Головна » 2015 » Травень » 08

               

Переглядів: 452 | Додав: ymx-nr | Дата: 08.05.2015 | Коментарі (0)

Послуга-проект "Зателефнуй Шептицькому" від Київстар з нагоди 150 річчя народження митрополита Андрея Шептицького. Зателефонуйте на безкоштовний номер 2907 і виберіть тематичний розділ де почуєте цитати митрополита Андрея.

    

Переглядів: 395 | Додав: ymx-nr | Дата: 08.05.2015 | Коментарі (0)

                                                       ЗАПРОШУЄМО

до участі у І молодіжному конкурсі-есе Митрополит Андрей Шептицький –
Мойсей українського народу Він і далі «проповідує своїми писаннями. Його науки та поучення такі многогранні і так охоплюють всі справи нашого духовного та національного життя, наші недостачі й хиби, наші потреби й вимоги, що його слово стає далі живим і будуючим». (Кир Йосиф Сліпий) Конкурс – есе присвячений 150- річчю від дня народження Митрополита Андрея на тему: «Мойсей українського народу». Ідея конкурсу взяла свій початок з наявного стану відсутності знань про постать Митрополита Шептицького серед молоді, зокрема, пов’язаній з духовною спадщиною українського Мойсея. Митрополит Андрей Шептицький, один з перших вивів українську Церкву і загалом українську культуру, ідентичність, державність, на світовий рівень, а головне - дав зрозуміти українцям, хто ми такі є, і що за свою «рідну хату» і за свою Церкву потрібно боротися: «Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою, невтомною працею». Сьогодні про Митрополита Шептицького мало хто знає, дуже мало хто черпає цілющої водиці з його духовної криниці. Саме він вчить нас як «будувати рідну хату», яким має бути справедливий лад, якою має бути християнська сім’я, як любити, шанувати і розвивати мистецтво, як любити ворога і убогих, як розуміти і допомагати потребуючим,
як любити і шанувати Бога, старших і Церкву … Тому, нашим завданням є розірвати це коло. Зараз молодь відчула потребу сказати своє слово про Митрополита Шептицького
Він – не минуле, а наш сучасник, Його слова – то правда сьогодення і пророцтво на майбутнє Його духовна спадщина – дар для всього народу і наше завдання, наш моральний обов’язок її прочитати по-новому, розуміти і нею жити..
                                                            Мета конкурсу:
Залучити молодь Львова, Львівщини та інших регіонів України до ознайомлення та вивчення духовної спадщини Митрополита Андрея Шептицького, щоб відчути, побачити і прочитати досвід Митрополита Шептицького, використати його для нашого часу і особисто збагатитись мудрістю українського Мойсея. Структура конкурсу:
1-й етап: 3 13 травня до 29 липня – написання та надсилання есе на емейл;
2-й етап: з 10 серпня до 20 серпня - експертна комісія читає й обговорює роботи та визначає трьох фіналістів з трьох номінацій. Серед трьох фіналістів з трьох номінацій голова експертної комісії визначає трьох переможців;
3-ий етап: оголошення та нагородження переможців під час свята молоді «У ... Читати далі »
Переглядів: 390 | Додав: ymx-nr | Дата: 08.05.2015 | Коментарі (0)

ГРОМАДСЬКІ АКТИВІСТИ НОВОГО РОЗДОЛУ ВИЗНАЧИЛИ ПРІОРИТЕТНІ НАПРЯМКИ ДІЯЛЬНОСТІ

29 квітня у Новому Роздолі відбулася друга відкрита лекція на тему «Функції інституцій громадянського суспільства», під час якої учасники обговорили стан громадської активності в місті та визначили пріоритетні напрямки діяльності.

Захід проводився в рамках проекту «Лекторій Громадянської Освіти». Організатором заходу є Центр «Регіональний Розвиток» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Учасники відкритої лекції розповіли про діяльність та функції, які вони виконують у суспільстві. Також мешканці визначили основні проблеми Нового Роздолу, які потребують вирішення. Пріоритетним напрямком діяльності для влади, бізнесу та громади має стати вирішення проблеми відсутності робочих місць, поганого стану доріг, відсутності облаштованих місць для дозвілля та рекреації, високого рівня корупції та низького рівня громадської активності у місті. 
http://rozdil.com.ua/news-2015-04-29/

Переглядів: 383 | Додав: ymx-nr | Дата: 08.05.2015 | Коментарі (0)

Молодша група УМХ все збільшується і збільшується :) це тішить :)

    

Переглядів: 435 | Додав: ymx-nr | Дата: 08.05.2015 | Коментарі (0)