П`ятниця, 29.03.2024, 01:32

Українська молодь-Христові м.Н.Розділ

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего відповідей: 133
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Міні-чат

Головна » 2012 » Квітень » 09
«Коли хто хоче йти за мною
Нехай зречеться себе самого
Візьме на себе свій хрест,
 і йде слідом за мною!»
(Мт.16,24)
    Сьогодні  ми маємо час, коли весь християнський світ перебуває у суворому Великому пості напередодні світлого празника Христового Воскресіння. Віруючі спішать очистити душу сповіддю та Святим Причастям, стараються обмежувати себе в їжі та напоях, випробовують себе шляхом утримання від пристрастей. Христос віддав за нас своє життя, врятувавши від гріхопадіння, тому наше співчуття Спасителю під час посту повинне хоч частково наблизити нас до Його страждань, пройти його слідами.
   1 квітня 2012 року у Новому Роздолі відбулася традиційна Хресна хода вулицями міста. Похід розпочався від Храму Покрови Пресвятої Богородиці (с. Малехів) та прямував до Храму св. рівноапостольного князя Володимира.  У Хресній дорозі взяли участь: організації «Українська Молодь - Христові», яка була організатором даного дійства, та  «Пласт», а також багато вірян. Було сформовано «живий хрест» зі свічками, який йшов попереду процесії. Слід зазначити, що погода під час Хресної ходи була дуже мінливою,  вона ніби символічно підкреслювала, що від похмурих і холодних стежинок гріха є сонячна і ясна дорога навернення до Бога.
   Молитовну Хресну дорогу провадили священики греко-католицьких церков міста, а саме: о. Микола Міджак, протопресвітер новороздільського деканату і адміністратор парафії рівноапостольного князя Володимира, сотрудники о. Василь Підгайний та о. Роман Штігер, о. Степан Попко – адміністратор парафії Покрови Пресвятої Богородиці(с. Малехів), сотрудники вже згаданої парафії – о. Ростислав Висоачан, а також нововисвячений єрей, уродженець нашого міста – о. Олександр Варцаба.
   Під час молитовних зупинок(стацій) отці провадили духовні науки та розважання, які спонукали присутніх замислитись над важкими терпіннями нашого Господа Ісуса Христа, великою ціною яких кожного з нас було вирвано з тенет смерті і гріха.
   «Ступаймо великодушно на Хресну дорогу з любові до Того, який з любові до нас цілковито пожертвував Себе, і будьмо терпеливі й упевнені, що вийдемо на гору Тавор… Фізичні й духовні терпіння є найпрекраснішим даром, який ти можеш принести Тому, який терплячи, відкупив тебе.», - такими словами о.Піо звертається до кожного з нас. Дорогі браття і сестри, Хресна хода – це не лише Хресна Дорога Спасителя, це й наша власна дорога очищення душі та тіла від одержимості злим духом, від різноманітних недуг. Ми отримали ще одну нагоду пороздумувати над своїм життям, вчинками і почуттями, а також над тим, чи оцінили ми жертву нашого Спасителя.
     У цей складний час, коли кругом масове безробіття, смертельні хвороби, духовне зубожіння нації, вдивляймося в обличчя Ісуса, розіп’ятого на хресті, і шукаймо в ньому надії і підтримки. Віддаймося під покров Діви Марії – Вона супроводжувала свого сина на шляху страждань, стояла поруч із Христом у момент його смерті. Отож, нехай Мати Божа приведе також і наші серця до тайни страждань, до тайни Пасхальних перемог, тобто до світла, що сяє з Воскресіння Христового та гарантує остаточну перемогу любові, радості, життя над нещастям і смертю.
     Організатори заходу щиро вдячні, насамперед, Господу, та всім тим, хто сприяв і долучився до духовної Хресної дороги вулицями міста.

Переглядів: 814 | Додав: ymx-nr | Дата: 09.04.2012 | Коментарі (0)