П`ятниця, 19.04.2024, 04:35

Українська молодь-Христові м.Н.Розділ

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего відповідей: 133
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Міні-чат

Головна » 2015 » Лютий » 2 » Святкуймо Воскресіння разом.
18:18
Святкуймо Воскресіння разом.

27 квітня у Шевченківському гаю (музей народної архітектури та побуту), що знаходиться у Львові, відбувся 6 фестиваль «Україна святкує Воскресіння разом». Представники новороздільської громадської організації УМХ (Українська молодь – Христові) мали нагоду побувати на цьому святі. У складі 40 людей вони активно долучалися до запропонованих розваг. 
Програма фестивалю розпочалася Архиєрейською Літургією з єпископом-помічником Львівської архиєпархії Венедиктом Алексійчуком. Опісля Служби відбулася його зустріч із молоддю, до якої долучилися всі бажаючі.
На святкуванні проводилися різноманітні забави: майстер-класи, аукціон, виставка ікон, ярмарок. Також кожен охочий міг отримати карту гаю та провести собі екскурсію на його теренах. Варто зазначити, що територія є справді великою – 60га. Вона поділена на міні-села, як-от Полісся, Волинь, Поділля, Гуцульщина, Лемківщина, Бойківщина. Тут відчувається справжній дух України. Особливий колорит дарують старі дерев’яні хатини, церкви, кузня, водяний млин.
На концерт фестивалю завітали такі виконавці: Оксана Муха, Олександр Божик, Софія Федина, гурти Патриція, Кораллі, До Схід Сонця. Яскравою родзинкою був Кривий танець під пісню Софії Федини. Здавна він символізує нескінченність життя та єдність роду. Кажуть, що треба раз у рік обов’язково завести Кривого танцю, аби наповнитися здоров’ям і щастям, тому охочих долучитися до цього дійства було дуже багато. Також під пісні виконавців усі весело забавлялися у гаївки.
Наприкінці фестивалю відбулася лотерея. Ті, кому поталанило придбати щасливі квитки, отримали чудові призи. Наприклад, комп’ютерну мишку, навушники, квитки в кіно, ікону, написану впродовж святкування. Найбільшими подарунками були знижки на паломництво світовими святими містями та Всесвітній з’їзд молоді.
Директор свята -отець Тарас Милян. Організаторами фестивалю «Святкуємо Великдень разом» у Шевченківському гаю є УГКЦ (Українська греко-католицька церква) та Фундація Духовного Відродження. Співорганізатори: Комісія у справах молоді ЛА УГКЦ, Львівська міська рада, ЦТДЮГ «Прогулянка», Школа християнського аніматора, Юнацтво , Служба у справах дітей ЛОДА і Комісія з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму ЛОР.
Дякуємо всім, хто опікується цим проектом, молоді, яка долучається до організації та, безпосередньо, учасникам. Святкування Великодня має бути великим, радісним та багаточисельним. Власне, саме це ви і робите!
підготувала: Ярина Дудицька

Переглядів: 565 | Додав: ymx-nr | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: