П`ятниця, 29.03.2024, 11:17

Українська молодь-Христові м.Н.Розділ

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего відповідей: 133
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Міні-чат

Головна » 2015 » Лютий » 1 » Проща до Боринич 2013
20:58
Проща до Боринич 2013

"Прийдіть, всі любителі празника, і прославляймо
чесний покров Божої Матері. Вона- бо до Сина

благально руки простерла, а її святим покровом
увесь світ покритий. Тому вустами й серцем, піснями
і співами духовними, з усіма, що прибігають,
празнуймо світло"
(стихира малої вечірні)


Ось і завершився травень. У декого він асоціюється із останнім місяцем весни і закінченням висадки усіх городніх культур. Але також знаємо, що травень - це час "маївок" - молитов до Пресвятої Богородиці Діви Марії. Як відомо, у нашій місцевості, а саме - у Бориничах - є капличка, куди з усіх-усюд з"їзджаються, приходять миряни, щоб помолитись до Богородиці, а ще попити освяченої води, яка володіє цілющими властивостями.
Цьогоріч, 30 травня (вже за традицією) християнська організація Українська Молодь Христові разом з отцем-деканом Миколою Міджаком, а також о.Василь Підгайний , о.Ростислав Височан, о.Роман Штігер організували прощу до чудотворного місця у Бориничах. Окрім того, долучились також вчителі та учні усіх шкіл м.Нового Роздолу, а також з околиць: це школярі із наставниками із с.Гранок-Кутів та с.Горішне, с.Долішне(загалом прочан було близько двухсот). Як по-християнськи і годиться, проща розпочалась спільною молитвою у церкві Різдва Пресвятої Богородиці, де о.Микола Міджак закликав усіх охочих засвідчити свою вірність жертву Богові цією "подорожжю". Уся дорога супроводжувалась піснями та молитвами на вервиці. 
Коли ж прочани прийшли в Бориничі, там їх вже чекали парафіяни разом з о.Григорієм Балацьким. Спільно з отцями усі миряни взяли участь у Святій Літургії, де мали змогу приступити до Сповіді і Святого Причастя, а ще послухати проповідь о.Ростислава. Після Служби Божої та освячення води усі, як справжня спільнота, вели духовні бесіди і з ентузіазмом та ініціативою взяли участь у цікавих іграх та вікторинах, які організували УМХівці.
За свідченнями прочан, хоч дорога і була далекою, і програма досить насиченою, в цей день відчувався душевний спокій і легкість. А й справді, нерідко ми забуваємо, що прощі - це дорога до святого місця, яке є образом Раю, нового життя Христа, де є час духовного очищення. Це образ тієї духовної подорожі, яку кожен з нас повинен звершувати до обителі Небесного Отця.

Підготувала: Роксолана Городницька

Переглядів: 437 | Додав: ymx-nr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: