Середа, 24.04.2024, 21:43

Українська молодь-Христові м.Н.Розділ

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего відповідей: 133
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Міні-чат

Головна » 2015 » Лютий » 2 » Повстанська ватра
19:53
Повстанська ватра

Із 17 по 19 жовтня 2014 р.Б. відбулася 15-та Повстанська Ватра поблизу м. Новий Розділ, де по широких лісах та пагорбах розкидані сотні криївок та могил наших славетних героїв – воїнів Української Повстанської Армії. Спомин тих важких сторінок української історії ХХ ст., коли наші воїни здобували свою незалежність, є дуже актуальним у сьогоденних подіях на Сході нашої Батьківщини.

Захід, організований "Пласт НСОУ" м. Миколаїв та м. Новий Розділ, МГО "Українська Молодь – Христові" м. Новий Розділ, зібрав 86 учасників з різних міст та сіл: Стрий, Миколаїв, Верин, Львів та інш. Під час цьогорічної Повстаньскої Ватри молодь могла відчути дух, у якому перебували воїни УПА, проживаючи у наметах на галявині поблизу лісу, навчитися виживати у диких умовах, стріляти з пневматичної зброї, отримати навички розбору-збору автомата Калашнікова (АК-74), надавати першу медичну допомогу, орієнтуватися по карті та весело відпочити біля ватри під спів повстанських пісень. Важливим моментом стала участь у заході наших військових, які сьогодні захищають східні кордони України.

Своєрідним підсумком набутих навичок стала теренова гра, яка проходила в пообідній суботній час, коли 8 команд, отримавши мапу з позначеннями точок, мусіли відвідати якомога більше місць поховань героїв та криївок.

Підсумком суботнього дня стала ватра, біля якої відбувся інтелектуальний змаг та молитовні чування, які підготували семінаристи Львівської Духовної Семінарії Святого Духа. На чуваннях молодь змогла роздумати над значенням своєї приватної та спільнотної молитви в часі сумної віхи нашої історії, та вкласти й свою молитовну лепту до вирішення кризової ситуації в Україні.

Недільний ранок був освячений спільною Божественною Літургією, яку відслужив о. Ростислав Височан, голова комісії у справах душпастирства силових структур Стрийської Єпархії УГКЦ. Роздумуючи над недільним Євангелієм, отець наголосив, що "перемігши внутрішнього ворога – диявола (який є справжнім сепаратистом, який спершу розділяє нас від Бога, а потім ділить нас) ми будемо здатні полюбити свого ворога".

Наприкінці хочеться подякувати організаторам цього заходу, за те, що допомагають молоді пізнати історію власного народу та справді любити Батьківщину.

Повідомив: Володимир Радько

Переглядів: 522 | Додав: ymx-nr | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: