П`ятниця, 29.03.2024, 02:45

Українська молодь-Христові м.Н.Розділ

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего відповідей: 133
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Міні-чат

Головна » 2015 » Травень » 27

Переглядів: 381 | Додав: ymx-nr | Дата: 27.05.2015 | Коментарі (0)

У суботу, 23 травня, Новороздільське УМХ мало вже четверту зустріч, присвячену підготовці до Світового Дня Молоді у Кракові.
Цього разу роздумувалили над святістю в нашому житті. Студент ЛДС СД брат Андрій Міджак доступно пояснив, у чому полягає святість і як потрібно її розвивати в собі. Також наголосив на тому, що в цьому питанні немає зупинок, потрібно безупинно рухатися вперед, удосконалюючись та шукаючи Божої правди.
Опісля УМХівцям було запропоновано показати сценки на Біблійні притчі. Усі підійшли до цього дуже креативно, тому сценки були цікавими та актуальними.
Дякуємо брату Андрію за проведення зустрічі!!

Переглядів: 512 | Додав: ymx-nr | Дата: 27.05.2015 | Коментарі (0)

Українська Молодь Христові разом з отцями УГКЦ Нового Роздолу організували прощу.
Традиційним місцем нашого паломництва було с. Бориничі. Цінною святинею цього місця є фігурка Божої Матері й її цілюще джерело, до яких з давніх-давен люди ходять несучи різні тілесні недуги. До прощі долучилися вчителі та учні зі шкіл Нового Роздолу та околиць: с.м.т.
 Розділ, с. Тужанівці й с. Станківці. Незважаючи на погану погоду нас було близько трьохсот п'ятдесяти осіб . Проща розпочалась в церкві Різдва Пресвятої Богородиці, де відбувся молебень, реєстрація учасників та формування груп.
Всього було 6 груп, кожна групка мала своїх аніматорів, які відповідали за організованість, проінформованість та розваги своєї групи. 
Пройшовши складну дорогу, прохолодний ліс ми прибули до Боринич. Тут ми пройшли Хресну дорогу, доторкнувшись кожного хреста, взяли участь у Святій Літургії, приступили до Сповіді, Святого Причастя та просто помолилися у своїх намірах. Після освячення кожен прочанин попив святої води, яка додала сил та енергії. Миряни мали змогу попити гарячого чаю, пограти в рухливі ігри, щоб зігрітися та спокійно повернутися додому.
Цьогорічна проща пройшла на славу, хоча погода давалася взнаки, але ми з Божою благодаттю та вірою в серцях подолали шлях і збагатилися духовними скарбами.
Підготувала:
Ульяна Борисовська

Переглядів: 514 | Додав: ymx-nr | Дата: 27.05.2015 | Коментарі (0)

"Вихід є. Вихід триває". 
Так звучить тема цьогорічної прощі Львів-Унів. Це вже двадцять друга проща, яка відбувається після виходу УГКЦ з підпілля. Члени Української Молоді Христової м. Новий Розділу також були там присутні. Два дні пішої ходи зі Львова до Унева. Усього два дні на подолання маршруту і осмислення того, чому саме ти йдеш на прощу. 
Оскільки я йшла вперше, то дорога здалася мені дуже важкою. Постійний рух, зміна пейзажів…ти фокусуєшся виключно на цьому. Однак були зупинки, коротенькі молебні дозволяли відійти від усієї метушні та побути з Богом. Для відновлення сил пропонувалися також канапки і чай. Люди були неймовірно привітні та раді нас бачити. 
Коли ж ми прийшли в сам Унівський монастир, лунали дзвони. Відомі унівські дзвони! Усі дружно плескали та кидали квіти, що було не менш приємно. У голові проблискувала думка: "Ми це зробили!"Потім усі бажаючі пішли до купеля, джерела, святої води. Я не насмілились опустити туди ноги, оскільки вода ну ду-у-уже холодна! Але більшість прочан були задоволені, джерело зменшувало біль у ногах і дарувало відчуття легкості, забуття. Після розселення була тепла вечеря, а згодом розпочалися нічні чування. Ще ніколи не бачила чувань під відкритим небом. Було трішки зимно, однак душевно. О третій ночі всі бажаючі піднімались на Чернечу гору. Це варто побачити: ціла колона людей зі свічками піднімається вверх, аби помолитися на могилах монахів. А завершилася проща Архиєрейською Літургією. Уперше бачила таку велику кількість людей.
Я не пожалкувала, що пішла на прощу. З нетерпінням чекатиму наступної. 
Особливо хотілось би подякувати Українській Молоді Христові с. Квітневе-Трибоківці. Ви справжні молодці, протрималися до самого кінця. Ми дуже раді, що ви є і продовжуєте та поширюєте традиції УМХ. Ми вас любимо!
Дякуємо також усім організаторам прощі! Дякуємо за те, що даруєте нам можливість відпочити духовно та водночас провести час весело і цікаво!

Підготувала: Корецька Аліна

 

Переглядів: 629 | Додав: ymx-nr | Дата: 27.05.2015 | Коментарі (0)