Субота, 20.04.2024, 01:17

Українська молодь-Христові м.Н.Розділ

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего відповідей: 133
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Міні-чат

Головна » 2015 » Лютий » 01

04.04.14 р. відбулася Хресна дорога вулицями Нового Роздолу, у якій взяли участь мешканці нашого міста, у великій мірі - молодь. 
Похід розпочався з храму Покрови Пресвятої Богородиці, де вже на першій стації християни змогли поринути у ті часи та події, коли Христос дав себе розіп'яти на хресті за нас та за наші гріхи. Цьогорічна Хресна дорога була трішки незвичною: її учасники мали змогу на своїх же плечах нести хрест, подібно до того, як у свій час це робив Христос. Спершу, його несли парафіяни церкви Покрови Пресвятої Богородиці, а згодом і учасники молодіжної організації "Українська молодь - Христові", «Пласт», "Тавор" та члени інших важливих організацій нашого міста. Також до несення хресного знамення долучились вчителі, представники влади міста, парафіяни храму св. Миколая, де була чергова стація, робітники спецслужб, та ін. Варто зазначити і те, що кожна стація супроводжувалася цікавими та змістовними науками, які давали священики: о. Ростислав Височан та о. Степан Попко (храм Покрови Пресвятої Богородиці), о. Микола Міджак, о. Василь Підгайний та о. Роман Штігер (храм Різдва Пресвятої Богородиці), а також о. Ростислав Мига (храм св. Миколая). Повчальні розповіді дали змогу збагнути важливі у нашому житті речі, над якими ми, можливо, навіть не задумувалися до цього часу. 
Закінчилася Хресна дорога у храмі Різдва Пресвятої, де у щирій молитві завершальне слово до кожного з нас промовив Господь.
Тож дякуємо насамперед Богові, організаторам, та всім тим, хто взяв участь у Хресній дорозі і, таким чином, віддали шану Сину Божому за те, що Він, пожертвувавши Собою, подарував спасіння кожному з нас.
Підготувала: Вікторія Гошовська

Переглядів: 428 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

31 березня 2014 року УМХ спільно із гуртком туристів-краєзнавців та представниками Міської Ради пройшлися відомими стежками...

 

Переглядів: 475 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

24 березня 2014 року в місті Новий Розділ відбулась екологічна акція. На штучному озері, так званій «Набережній», спустили частину води, аби почистити від сміття. Щоб це зробити необхідна була допомога. 
До акції долучилась молодіжна громадська організація УМХ (Українська молодь – Христові) та інші небайдужі діти під керівництвом о. Романа Штігера. Незважаючи на те, що роботу була нелегка та вимагала зусиль, молодь із задоволенням взялась за неї, тим самим показуючи чудовий приклад для всіх.
У процесі роботи були виявленні направду вражаючі знахідки, як-от санки, дитяча коляска, шини, різне взуття, одяг, милиці, ракетки тощо. Однак найбільше засмутила кількість пляшок від алкогольних напоїв. Їх там насправді дуже багато. Складається враження, що мешканці Нового Роздолу зробили із цього озера зручний смітник. Раніше люди мали можливість купатись у цій водоймі, але через нашу недбалість зараз це небезпечно. 
Отож, я думаю, що всім потрібно задуматись над тим, що ми робимо для нашого міста та, що можемо зробити. Безперечно, кожен із нас хоче жити в чистому місті, тому цінуймо те, що в нас є та дбаймо про природу.
Дякуємо всім, хто долучився до цієї акції. Справді тішить небайдужість молоді, адже вони – наше майбутнє!
Підготувала : Ярина Дудицька

Переглядів: 412 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

Українська Молодь - Христові у вихідні відвідала Щколу Євангелізації Святого Андрія у смт. Брюховичах. Прослухала курс Йоан.
Тож метою цього курсу було визнати Ісуса Вчителем, який бажає формувати учнів, які були 
б подібними до Нього, із метою встановити Боже Царство в цьому світі.

«Ідіть, отже, і зробіть учнями всі народи,
христячи їх в ім’я Отця і Сина і Святого Духа;
навчаючи їх берегти все, що я вам заповідав.
Отож я з вами по всі дні аж до кінця віку»
(Мт. 28, 18–20)

Підготував:  Іван Татчин

Переглядів: 411 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

8 лютого молодіжна організація Нового Роздолу – УМХ (Українська молодь – Христові) зустрілася для того, щоб попрощатись із колядою. Різдвяні свята наближаються до свого завершення, тому зовсім скоро ми вже не почуємо привітання: «Христос рождається! Славімо Його!» Отож, аби провести як слід останні дні коляди, ми вирішили зробити з цього невеличке свято. Помолившись на Вечірній та отримавши благословення нашого духівника о. Ростислава Височана, у великому та теплому колі УМХ колядувало та щедрувало скільки було до снаги. Звучало все: починаючи від звичної «Нова радість стала» і закінчуючи «Тиха ніч» англійською та німецькою мовами. Також провели гру: поділившись на групи, пробували колядувати з креативом. Відверто кажучи, повеселились на славу!
Незважаючи на те, що УМХ проводило цьогорічний вертеп, несучи звістку про народження Христа в усіх - усюдах, але запал зовсім не зник. Як і раніше, ми великим задоволенням колядували. Гадаю, що це чудово, адже молодь продовжує давню українську традицію. Хто ж іще так славиться палкою любов’ю до пісні? Вона з давніх-давен супроводжує нас усе життя. Коляда ж є її особливим видом, бо несе в собі свято, історію та радість. Маю надію, що вона занесла щастя у кожну українську хатину та зарядила позитивом на цілий рік.

Переглядів: 380 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

28.01.14р. УМХівці відвідали центр " Тавор " із програмою вертепу , де були приємно враженні позитивом дітей і працівників центру.

Переглядів: 509 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

26 січня 2014 року Українська Молодь - Христові відвідала храм Архистратига Михаїла,що у с.Верин Миколаївського р-н ,із програмою УМХівського вертепу.
Привітність, та гостиність  приємно вразила, а особливим чином розповіді їмості Марії Говгери про історію Верина, що сягає ХV століття. За однією з легенд, тисячолітній дуб пам’ятає Богдана Хмельницького. Зараз «родзинками» села є церква з унікальними теперішніми настінними розписами і стародавня печера.
Також традиції є збережиними і плекаються у кожному поколінні. Вдячні п. Марії за запрошення і чекаємо нових зустрічей із парафією с.Верина.
Підготував: ІванТатчин

Переглядів: 637 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

12 січня 2014 року «Українська Молодь – Христові» м. Новий Розділ, разом зі своїм духівником, о. Ростиславом, відвідала Апостольського Адміністратора Стрийської Єпархії Тараса Сеньківа, ОМ, із різдвяним вертепом та колядою у його резиденції у Стрию. Це була відповідальна подія для молоді, адже вперше молодіжний вертеп з Нового Роздолу відвідав владику. 
Владика Тарас прийняв молодь з великою радістю та з цікавістю спостерігав за дійством вертепу. Опісля владика почастував солодким молодих вістунів різдвяної радості. Водночас молодь мала нагоду відвідати приватну каплицю єпископа, де змогла почути від владики Тараса розповідь про життя та цікаві чудеса св. Франциска з Паоли, засновника Чину Найменших Братів Святого Франциска з Паоли («Мінімі»), до якого належить Адміністратор Стрийської Єпархії. У своєму подячному слові до молоді, владика побажав, щоб «ви не були пастушками, які перші прибігли до вертепу, чи царями, які принесли багаті дари, а я бажаю вам бути яслами, в яких Новонародженому Христові буде затишно». Від імені молоді, о. Ростислав подякував за гостинний прийом та пам’ять про нашу організацію і побажав владиці надалі плідно працювати у Христовому винограднику.
Підготував: Володимир Радько

Переглядів: 502 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

10 січня 2014 року Новороздільська «Українська Молодь – Христові» на чолі із своїм духівником та головою комісії у справах душпастирства силових структур Стрийської єпархії, о. Ростиславом Височаном, відвідали з вертепом Держівську та Миколаївську виправні колонії.
У Держівській в’язниці № 110 молодь зустрів парох с. Держів, який є водночас капеланом цієї колонії. Він розповів молодим людям про особливості душ пастирства серед ув’язнених та трішки про життя тих, хто є позбавлений волі. Перед початком вертепу молодь мала нагоду помолитися у в’язничній каплиці. Після вертепу до в’язнів звернувся о. Ростислав, наголосивши, що Христос народжується, щоб бути ближче до нас, що «ми прийшли до вас голосити новонародженого Христа, який дає сьогодні хоче показати нам свою любов даруючи тепло, радість і мир новонародженого дитятка». Також зі своїм словом звернувся духівник в’язнів. В подарунок ув’язнені отримали духовну літературу, та Біблію на українській та російській мовах. В подяку молодь отримала щасливі обличчя та оплески.
Наступним пунктом у цій місійній подорожі молоді стала Миколаївська виправна колонія №50. Тут також молодих людей радо зустрів духівник в’язниці о. Руслан Цар. Вертеп був дуже цікавий для в’язнів, адже супроводжувався різними емоціями серед них. На кінець до ув’язнених звернувся, головний капелан силових структур у Стрийській єпархії, наголосивши, що «лише Христос дає справжню волю та свободу, і вона може бути правдиво реалізована лише з Ним. Ми стаємо справді вільними тоді, коли є вільні від зла, вільні від гріха». Бібліотека цієї колонії теж поповнилася Біблією на українській та російських мовах і духовною літературою.
Для організації «Українська Молодь – Христові» ця місійна подорож стала важливим історичним моментом, водночас сповненням заповіді милосердного діла для тіла: відвідати тих, що є у в’язниці, особливо у цей величний Різдвяний час.
Підготував: Володимир Радько

Переглядів: 444 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

На Різдво, Українська Молодь - Христові колядувала у місті, звіщаючи народження Ісуса Христа.

Переглядів: 414 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

Різдво – це тепле родинне свято. Є люди, які у святвечір не можуть бути зі своїми родинами та споживати святу вечерю разом із ними. Рятівники – є такими людьми. Новороздільську пожежну частину з колядою у святвечір після Великого Повечір'я відвідала «Українська Молодь – Христові» зі своїм духівником та капеланом Новороздільського міського відділу ДПРЧ-11, о. Ростиславом Височаном.

Величаве «Бог Предвічний», радісне «Небо і Земля» та щирі віншування лунали у стінах частини. Рятівники були приємно здивовані такою несподіванкою та радо колядували з молоддю, прославляючи Новонародженого Христа. А в сам день Різдва Христового, з молебнем та колядою відвідав рятівників о. Ростислав Височан.

Подякувавши за спільну молитву та за жертовну службу українському народові, отець зазначив, що саме рятівники знають, наскільки небезпечно бути самому, адже вони завжди ходять по-двоє, допомагаючи одне одному. «Тому й Христос сьогодні народившись, приходить до нас, щоб ми не були самі. Тож пам'ятайте, коли ви гасите пожежу чи спасаєте людей, вас є не тільки двоє, а троє – ви з Христом».                                                                                                                                                                                     Підготував: Володимир Радько

Переглядів: 402 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

2014 Новий Рік УМХ Нового Роздолу зустріли у спільноті.

Переглядів: 397 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

22 грудня 2013 року Божого п'ятеро хлопців та троє дівчат вступили у Рух "Справжня любов чекає", метою якого є показати світові життя справжньої християнської молоді та свідчити правду про дар статевості для людини.

У переддень складання обітниці молодь приступила до Святого Таїнства Покаяння, а в неділю після Божественної Літургії, дали обіцянку перед Богом "пізнавати своє покликання як чоловіка/жінки", жити у дошлюбній чистоті та уникати гріха проти чистоти. Усвідомлюючи важливість цього рішення, молодь обіцяла Богові щоденну молитву та часте Причастя.

Під час присяги хлопці та дівчата тримали в руках запалену свічку – символ Христа, якого ми несемо у світ; білу троянду, як символ чистоти, яку після присяги поклали перед іконою Богородиці, Єдиної Чистої. Також молодим хлопцям та дівчатам було вдягнено срібні обручки, на яких викарбувано "Справжня любов чекає".

Свою науку з щирими побажаннями витримати у складеній обіцянці до нових членів Руху "Справжня любов чекає" скерував духівник Новороздільського УМХ о. Ростислав Височан.

Підготу ... Читати далі »

Переглядів: 479 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

Чи гріх жити разом до шлюбу, коли є справжня любов і бажання? Це питання молоді люди неодноразово задають собі, своїм друзям, а сміливіші – священикам. У сучасному світі багатьох турбує тематика спільного життя перед одруженням. Саме тому, в суботу, 14 грудня 2013 року, у храмі Покрови Пресвятої Богородиці м. Новий Розділ на Львівщині, о. Ростислав Височан організував зустріч місцевої організації УМХ з духівником руху "Справжня любов чекає" ("True Love Waits") о. Олегом Кобелем.

Свою доповідь о. Олег розпочав з історії руху, в якій зазначив, що рух "Справжня Любов Чекає" засновано для тих, хто вірить, що найкращий подарунок для коханої людини в день весілля – це своя чистота. Саме для того, щоб не дозволити справжній любові загинути, в 1993 році був створений Рух чистих сердець.

Відповідаючи на запитання про дошлюбну чистоту, о. Олег Кобель вживав як наукові так і релігійні аргументи. "Ніхто не піддає сумніву те, що нас пов'язують справжні почуття і найкращі наміри. Однак намірів недостатньо: потрібні діла. Скільки б ми не говорили один одному, що наша любов вічна, скільки б обіцянок не давали один одному, насправді ми прекрасно розуміємо, що ще не належимо одне одному, не зробивши остаточний вибір. Тільки шлюб може перетворити наміри у факти і тільки після укладення шлюбу чоловік і жінка насправді належать одне одному", – зазначив  о. Олег.

Висловлюємо подяку о. Олегові за проведену зустріч. Вважаємо, що праця і візит о. Олега не були даремними, оскільки деякі члени новороздільської організації УМХ складатимуть обітницю жити у чистоті аж до шлюбу.

Підготувала: Роксолана Городницька

Переглядів: 547 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

Із 6 по 8 грудня 2013 року в монастирі св. Альфонса, м. Львів відбулися реколекції для хлопців. 
Наші УМХівці духовно збагатились, бо була можливість зосередитись і в тиші поглянути на своє життя і відкрити в ньому нові можливості для зросту.

"На цих реколекціях я зумів подолати бородьбу в собі, сумніви, які постійно охоплювали, охоплювали моє серце, не даючи спокійно жити. Я почав робити кардинальні рішення, які поступово змінюють моє життя на краще. Під час реколекцій я забув про всі буденні проблеми, отримавши мав духовний відпочинок, став сильнішим, запалився Святим Духом, який в мені не згасає, бо він є вічним."

Підготував: Дмитро Краївський

Переглядів: 418 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

2 грудня 2013 року Новороздільське УМХ долучилося до протесту на Львівському Євромайдані.

Переглядів: 545 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

МЕНІ НЕБАЙДУЖИЙ ГОЛОДОМОР 1921-23,1932-33,1946-47років, Я обов'язково згадаю цей, важкий для України, день. День тих, кого не стало у ті важкі часи ,запалю свічку Пам'яті, як знак скорботи.

 

"Голодомор - це наша історія, яку ми маємо знати. Адже, хто як не ми це зробить? Ми маємо пам'ятати про весь жах, що оповив Україну в часи голодомору.Пам'ятати про мільйони загиблих людей, які не були ні в чому винні. А найважливіше це усвідомлення цінності нашого життя. Ми маємо все, що потрібно:дім, батьків, можливість навчатись, гарно вдягатись та добре харчуватись. Але ж як часто нам цього не достатньо? Задумайтесь на хвилинку...адже ви - щаслива людина!"

Ярина Дудицька

"Сильні люди - це ті, які пережили і витерпіли голодомор. Коли я згадую голодомор, мене поглинає жахіття тих часів. які наша родина, наша Україна, пережила. Нам це складно уявити. Лише одна думка викликає у нас біль у серці та почуття обурення,прощення і пам'яті! "Хто зі зброєю прийде, від зброї і загине". Хотілося б перенестися у ті часи і все змінити, але ми нічого не можемо зробити! Лише молитися та оплакувати нашу землю, просочену кров'ю наших братів.

Молись так, як вони за нас молились"

Дмитро Краївський

 

"Я вважаю обов'язком кожного українця пам'ятати про голодомор, який зкосив цілі покоління українців, які могли змінити цей світ на краще … насправді нам не втямити усієї тієї картини, що там відбувалося, коли вимирали родинами, а з мап України зникали цілі поселення. Пам'ятаймо !!!…Отож вічная пам'ять тим, хто відійшов. Нехай Господь їх упокоїть з миром."

Іван Татчин

Переглядів: 444 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

24 листопада 2013 року члени УМХ відвідали Бардівський вечір.

Переглядів: 391 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

23 листопада 2013 року у членів організації Українська молодь – Христові була чудова можливість побувати на храмовому святі в селі Гранки – Кути, куди з’їхалось багато священиків із сусідніх парафій. Їх присутність створила по-особливому святковий настрій. Ми брали активну участь в Службі Божій, після якої випили свяченої водиці та приступити до таїнства Миропомазання.
Біля храму також панувало свято. Там зробили невеличкий ярмарок, де можна було придбати книжки, прикраси чи солодощі.
Користуючись можливістю, хочемо подякувати членам УМХ, що живуть в цьому селі, які запросили нас на свято. Також вітаємо Оксану Бойко, яка 23 листопада відзначала свій день народження. Бажаємо міцного здоров’я, багато щастя та Божого благословення.

 Підготував: Іван Татчин

Переглядів: 1019 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

Із 16 на 17 листопада 2013 року УМХ із міста Новий Розділ долучилось до молодіжних нічних чувань на тему “Життя людини – найбільший вияв Божої Любові”

Переглядів: 791 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

8 - 10 листопада 2013 р. Б. Новороздільське УМХ долучилось до реколекцій, які відбувались у Святоуспенській Унівській лаврі на тему "Покликання". Протягом реколекій відбулося 6 зустрічей і особиста розмова з духівником. Проживання та харчування було у реколекційному будинку Лаври.

Реколектант: ієромонах Аліпій, наставник Архаріату Лаври.

Переглядів: 461 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

3 листопада до Львова з'їхалися члени УМХ не тільки з різних куточків Львівщини, але й з інших областей. Нагодою стало ювілейне святкування 80-річчя першого З’їзду молоді під гаслом "Українська молодь – Христові", який з ініціативи Андрея Шептицького відбувся у 1933-му.

Переглядів: 378 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

5-6 жовтня на Львівщині відбулися змагання з туристсько-спортивних походів "Повстанська ватра 2013", УМХ із Нового Роздолу також долучилися до цієї події.

Переглядів: 412 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

6 жовтня 2013 року у храмі Покрови Пресвятої Богородиці зустріли копію чудотворної Глинянської ікони – Розп’яття Ісуса Христа.

Переглядів: 418 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

 

29.09.13 р. УМХівці відвідали Катедральний храм Успіння Пресвятої Богородиці, що у м.Стрий , із приводу хіротонії – диякона Доманського Анатолія . Таїнство Священства уділив Преосвященний Владика Тарас Сеньків. 
Вітаємо о.Анатолія Доманського, бажаємо Божого благословення, наснаги та здоров’я у падальшому служінні.
Підготував: Дмитро Краївський

Переглядів: 518 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

23 вересня 2013 р. члени УМХ взяли участь у духовних науках, які відбулися у м. Львові.

Переглядів: 429 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

14 Вересня 2013р.Б. відбулася зустріч Преосвященного Владики Тараса Сеньківа. ОМ,Апостольського Адміністратора Стрийської Єпархії УГКЦ  із організаціями міста "Пласт" та "УМХ".

Переглядів: 475 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

Відповідаючи на заклик Папи Франциска до Вселенської Церкви, у суботу 7 вересня у світі миряни єдналися у молитві за мир на землі та на Близькому Сході, особливим чином у Сирії. До спільної вселенської молитви приєднався і Новий Розділ. У храмі в Малехові «Українська Молодь – Христові» разом з о. Ростиславом Височаном провели чування , які глибоко торкнули серце кожного. У проповіді о.Ростислав особливо підкреслив те, що кожен повинен розпочати саме з себе, тобто мати у серці мир із Богом .
Нехай кожен, хто вірує,  зуміє засвітчити свою віру в молитві за мир у цілому світі, адже зараз це надзвичайно важливо для усіх нас. І нехай Господь Бог благословить усіх!
Підготував : Іван Татчин

Переглядів: 441 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

ВІРА – СВІТЛО МОГО ЖИТТЯ!
Ось і завершилася ХХІІ проща до Святоуспенської Унівської Лаври, яка цього разу проходила новим маршрутом. 45 кілометрів дороги до чудотворної ікони Божої Матері подолали і прочани з Нового Роздолу – з молодіжної громадської організації «Українська молодь - Христові».
Святоуспенська Унівська Лавра є одним із найстаріших та найкрасивіших монастирів на Галичині. Відомим духовним центром Унів став уже в ХІV столітті. Перша проща відбулася не такого далекого 1991 року. А з 2000 року паломництво набрало молодіжного характеру та відбувається двічі на рік. 
Цьогоріч проща зібрала понад 1000 осіб, більшість з яких – молоді люди, які прагнуть змін, не готові сидіти склавши руки, сповнені енергії та сили, цвіт нації, які прагнуть поєднати своє життя з Богом. Однак серед яскравих та енергійних українців були також французи, американці, білоруси, канадці, з якими ми мали нагоду поспілкуватися, і які прибули спеціально на цю прощу! 
Серце сповнюється радістю та теплом, коли тисячна колона крокує наспівуючи пісень. Втоми не відчуваєш, бо оточений настільки сильною підтримкою інших прочан, що хочеться не те щоб іти, - летіти до церкви! Більше того, люди, які зустрічали прощу у селах, годували та морально підтримували прочан, були настільки привітними та гостинними, що ми всі почувалися, як вдома!
Змістовні, повчальні науки, молитви, біблійні читання підживлювали та скріплювали віру, оскільки саме тема віри була центральною під час прощі до Унева. Проповіді владики Павла з Нью-Йорка, владики Бориса Ґудзяка та Блаженнішого Святослава всі прочани слухали з відкритими серцями… Вночі також відбувся похід на Чернечу Гору зі свічками та панахида.
Заради такого духовного піднесення, утвердження у вірі, знайомства з стількома однодумцями, без сумніву, варто було відмовитися від щоденних вигод, залишити весь світ позаду та зробити черговий крок назустріч Богові!

Підготувала: Тетяна Українець

Переглядів: 461 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

Незважаючи на те, що табір завершився, УМХ знову разом на Літургії у церкві Покрови Пресвятої Богородиці.

Переглядів: 454 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

У липні члени та симпатики УМХ відвідали табір "Вгору Серця", який відбувався у с. Розгірче.

Переглядів: 425 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

1025 ліття Хрещення Русі УМХ відсвяткувало в Києві, у новозбудованому Патріаршому соборі.

Переглядів: 422 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

28 червня 2013 року відбулися загальні збори організації «Українська молодь –Христові», де відбулося голосування за обрання нового голови УМХ та управи.
За результатами голосування, УМХівці обрали керівником організації  Городницьку Роксолану та управу у такому складі: перший заступник – Тимчишин Станіслав, другий заступник – Бойко  Оксана, секретар - Татчин Іван, бухгалтер – Українець Тетяна, референти – Радько Володимир та ОвсяникТарас, КРК - Топишко Ірина ,Зьомковський Мар’ян та Марунчак Володимир.
Підсумовуючи загальні збори, маємо надію на те, що нова управа внесе свої зміни та корективиі, підходячм із новими ідеями та проектами,  які неодмінно принесуть плоди. Бажаємо наснаги новому керівництву УМХ.

Підготував: Іван Татчин

Переглядів: 482 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

30.06.2013 р. Б. у Новому Роздолі, на концерті присвяченому Дню Молоді, члени УМХ мали змогу представити себе як молодіжну організацію. Було сказано кілька слів про нас та нашу діяльність,
після чого УМХівці показали пантоміму "Гріх”, сенс якої полягав у тому, що у житті є багато спокус (розпуста, алкоголь, грошолюбство, гордість), але завжди буде Хтось, хто врятує нас. Цей Хтось – Бог.
Коротка сценка привернула увагу мешканців нашого міста, і ми маємо надію, що вона дала змогу людям збагнути її глибокий сенс.

Підготувала: Ярина Дудицька

Переглядів: 576 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)


26 червня 2013 р. Б. у с. Страдч відбулась Всеукраїнська патріарша проща, присвячена пам'яті місцевих блаженних, Дню мирянина та Року віри. Українська Молодь - Христові, м. Нового Роздолу, також взяла участь у цьому заході. Ми прибули у с. Ямельне, на місце мученицької смерті блаженних о. Миколи Кондрада і дяка Володимира Прийми, де відбувався молебень на їхню честь. Після нього усі присутні попрямували пішою ходою до площі біля ''Страдецької гори'', де відправлялась Архиєрейська Свята Літургія, за участю патріарха Святослава, на якій блаженного Володимира Прийму було проголошено покровителем мирян УГКЦ.
Ба більше було освячено камінь під забудову відпустового центру Львівської Архиєпархії УГКЦ. Кожен мав можливість прийняти присягу відречення від алкоголю, освятити духовні речі, вшанувати мощі, які знаходяться у парафіяльній церкві Успіння Пресвятої Богородиці та пройти Страдецьку Хресну Дорогу, яка прирівнюється до Єрусалимської. Після закінчення прощі у Страдчі Новороздільське УМХ не згаяло можливості відвідати чудотворне джерело Матері Божої у с. Раковець, де завершили свою духовну мандрівку. Хочемо подякувати всім тим, хто долучився до організації цієї прощі, бо саме на ній ми зблизились з Богом і краще пізнали його всеохоплюючу любов та милосердя.

Підготувала: Христина Корецька

Переглядів: 475 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

Усі знають, що, коли збирається велика компанія, немає нічого кращого, аніж пограти цікаву гру, потанцювати або ж провести конкурси. Враховуючи те, що для членів молодіжної організації Нового Роздолу УМХ є доволі звичними зустрічі великої кількості людей, тому було дуже корисно відвідати міні-вишкіл аніматорів. Відбувався цього року він 31.05-01.06 у селі Баня Лісовицька, що поблизу Моршина. УМХівцям пощастило, бо в них була змога не лише здобути нові навики, а й побувати в затишному санаторії «Київ плюс». Чого ж навчились вони за цих два дні? Направду, багато: дізнались неординарні способи знайомств, послухали поради, як потрібно спілкуватись з дітьми та які ігри проводити з ними. Також було запропоновано багато ігор для підлітків, які ми випробували на практиці. Дуже яскраві враження залишили танці, так звані банси. Під веселі пісні юні аніматори виконували нескладні рухи. Варто сказати, що це справді захоплює. Ще організатори добряче попрацювали над фантазією учасників з’їзду, даючи завдання скласти пісні або сценки. 
На завершення, хочу подякувати організаторам міні-вишколу аніматорів. Ці два дні подарували нам масу емоцій, нових знайомств, корисної інформації та натхнення. Тож ми з нетерпінням чекаємо слушної нагоди поділитись цим з іншими =)

Підготувала: Ярина Дудицька

Переглядів: 449 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

"Прийдіть, всі любителі празника, і прославляймо
чесний покров Божої Матері. Вона- бо до Сина

благально руки простерла, а її святим покровом
увесь світ покритий. Тому вустами й серцем, піснями
і співами духовними, з усіма, що прибігають,
празнуймо світло"
(стихира малої вечірні)


Ось і завершився травень. У декого він асоціюється із останнім місяцем весни і закінченням висадки усіх городніх культур. Але також знаємо, що травень - це час "маївок" - молитов до Пресвятої Богородиці Діви Марії. Як відомо, у нашій місцевості, а саме - у Бориничах - є капличка, куди з усіх-усюд з"їзджаються, приходять миряни, щоб помолитись до Богородиці, а ще попити освяченої води, яка володіє цілющими властивостями.
Цьогоріч, 30 травня (вже за традицією) християнська організація Українська Молодь Христові разом з отцем-деканом Миколою Міджаком, а також о.Василь Підгайний , о.Ростислав Височан, о.Роман Штігер організували прощу до чудотворного місця у Бориничах. Окрім того, долучились також вчителі та учні усіх шкіл м.Нового Роздолу, а також з околиць: це школярі із наставниками із с.Гранок-Кутів та с.Горішне, с.Долішне(загалом прочан було близько двухсот). Як по-християнськи і годиться, проща розпочалась спільною молитвою у церкві Різдва Пресвятої Богородиці, де о.Микола Міджак закликав усіх охочих засвідчити свою вірність жертву Богові цією "подорожжю". Уся дорога супроводжувалась піснями та молитвами на вервиці. 
Коли ж прочани прийшли в Бориничі, там їх вже чекали парафіяни разом з о.Григорієм Балацьким. Спільно з отцями усі миряни взяли участь у Святій Літургії, де мали змогу приступити до Сповіді і Святого Причастя, а ще послухати проповідь о.Ростислава. Після Служби Божої та освячення води усі, як справжня спільнота, вели духовні бесіди і з ентузіазмом та ініціативою взяли участь у цікавих іграх та вікторинах, які організували УМХівці.
За свідченнями прочан, хоч дорога і була далекою, і програма досить насиченою, в цей день відчувався душевний спокій і легкість. А й справді, нерідко ми забуваємо, що прощі - це дорога до святого місця, яке є образом Раю, нового життя Христа, де є час духовного очищення. Це образ тієї духовної подорожі, яку кожен з нас повинен звершувати до обителі Небесного Отця.

Підготувала: Роксолана Городницька

Переглядів: 438 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

 

У неділю, 12 травня, у Шевченківському гаю, що Львові, відбувся фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом», на якому святкували три річниці: 250-тиріччя церкви святого Миколая, 80-тиріччя організації «Українська молодь Христові», яка заснована Митрополитом А.Шептицьким та 5-ти річчя фестивалю.
До спільного святкування приєдналася й «Українська молодь – Христові» із Нового Роздолу, яка з поміж інших УМХ: м. Стебника, м. Самбора та Львова, брала активну участь в гаївках, не раз беручи ініціативу на себе у організації ігор.
Цей фестиваль надає можливість показати як живе молодь у Христі та допомагає дітям, молоді та дорослим людям продемонструвати свої таланти, беручи участь у різноманітних іграх, конкурсах, забавах, відвідуючи виставку ікон і ярмарок, на якому є змога поспілкуватись разом із усіма.
Розважали публіку піснями і танцями переможці всеукраїнських фестивалів, дитячі та молодіжні вокально-хореографічні колективи обласного конкурсу «Пісня серця». Також гостями були відомі виконавці: Софія Федина, гурт Cherry Band, Назар Савко, Фома з гурту Мандри.
Ба більше Новороздільські УМХівці відвідали молебень за місто Львів, який відбувався у центрі. На ньому були присутні священики багатьох конфесій та мер міста.
«У фестивалі «Святкуймо Воскресіння Разом» живе традиція, закладена Митрополитом Андреєм Шептицьким.  У Шевченківському гаю, Українська Греко-Католицька Церква запрошує кожного року молодь та сім’ї, аби єдиною громадою засвідчити свою віру в Христа» - розповів Роман Ковалів, голова ГО «Українська молодь Христові».

Підготував: Іван Татчин

Переглядів: 660 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

« Боже мій, Боже, з Тобою пісня....»
Здавна великодні гаївки завжди були притаманні для галичан. Вони об’єднували нас у забавах, які є невід’ємною частиною нашої культури до сьогодення. У Великодну Неділю на подвір’ї храму Покрови Пресвятої Богородиці організація Українська Молодь – Христові (УМХ) проводила гаївки разом із гостями, заохочуючи усіх брати участь, незалежно від віку, адже розважатися до снаги кожному.
Із неабияким зацікавленням гралися й молодші діти, які тільки відкривають для себе світ українських традицій. Особливо цікаво було просто поспівати з духівником із о. Ростиславом, який окрім організації традиційних гаївок ще і акомпанував на гітарі. Це дало нам усім змогу відчути, що це свято натхнене Святим Духом. Великодні забави допомогли нам краще усвідомити значущість християнської спільноти та невід’ємність її від Бога. 
«Боже мій, Боже, з Тобою пісня...», Ці слова закликають нас гуртуватись навколо Христа та нести радісну звістку про його Воскресіння.
Підготував: Іван Татчин

Переглядів: 418 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

З 12-го по 14-те квітня, у Новому Роздолі, відбувся перший курс реколекцій школи Євангелізації Святого Андрія, під назвою: "Нове життя", у якому взяли участь 50 мирян, серед яких, звичайно, були й наші УМХівці. Провідниками курсу були: о.Теодор Пилявський, о.Роман Штігер, о.Ростислав Височан (духівник УМХ), а також організаційна та музична групи служіння.Назва "Нове життя" – є дуже влучно підібраною, адже після перебування тут, присутні справді змогли переосмислити власне життя, розплющити очі і дійти до правильних висновків. Що ж до самого змісту реколекцій, то ми вивчали такі теми: "Бог нас любить", "Гріх", "Віра", "Навернення", "Святий Дух", "Спільнота". Методикою курсу служив інтерактивний спосіб пояснення важливих речей. Варто зазначити, що він дуже дієвий, бо є простим для сприйняття. Навернення, пояснювалось на прикладі орла, який повинен позбутись кігтів та дзьоба (що є дуже для нього дуже болючим) і лише тоді він зможе знову жити. Спільнота – це гілки дерева, які дуже складно зламати коли вони разом. Молитви, які всі разом читали, пробирали до глибини серця і навертали сльози на очі. У такі моменти панувала загадкова атмосфера мовчання, але потім у людей з’являвся чудовий настрій та легкість на душі. Також науки були доповнені анімаціями, іграми, співом пісень, спілкуванням наодинці з своєю групою (на які попередньо всі були поділені) та їх представленням. На завершення, хочемо подякувати всім, хто долучився до організації вищезгаданих реколекцій. Ваші старання не є марними, тож бажаємо, аби школа Євангелізації Святого апостола Андрія розвивалась та продовжувала дарувати християнам правдиве життя з Богом!

Підготувала: Ярина Дудицька

Переглядів: 543 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

Подорож з Ісусом-Словом

В монастирі св. Онуфрія оо. Васильян у Львові, у днях 30-31 березня відбувся курс нової євангелізації «Емаус», який провела Школа Євангелізації Святого Андрія. Проповідниками курсу були ієрм. Теодор Пилявський, ЧСВВ і с. Іванна Дмитрів, МНІ. У ньому взяли участь 47 учасників.

Метою цього курсу було глибше пізнання Ісуса, як Слова Божого, присутнього у Святому Писанні та у Пресвятій Євхаристії. Учасники курсу протягом цих двох днів духовно подорожували з двома учнями з Емаусу, одного з яких звали Клеопа, а імʼя іншого невідоме. Адже цей другий учень – це є людина, яка втратила життєву мету, бо не пізнала безмежної любові Воскреслого Христа у своєму житті.

В часі подорожі до учнів наблизився Ісус, однак вони Його не впізнали, бо очі їхні закрила пелена великого смутку і розчарування. Подібно як і наші духовні очі часто є закриті і не бачать Бога з причини різних проблем і гріхів. Їхні серця запалали надією, коли Ісус почав вияснювати Писання і відкривати глибокий і спасенний сенс своїх страждань. Але впізнали Його лише тоді, коли Він разом з ними ламав хліб Пресвятої Євхаристії. Подібно і ми пізнаємо Його, коли відкриємо наші серця для Божого Слова. І лише тоді, ми досвідчимо Христову любов, коли приймемо Його Слово, Тіло і Кров.

І коли вони пізнали Його, тоді з великою радістю негайно повернулись до Єрусалиму, щоб розповісти іншим учням про зустріч з Воскреслим Христом. Також і ми повинні радіти, коли приймаємо Ісуса у Пресвятій Євхаристії і нести цю радість у наші родини, місця праці, друзям, знайомим.

Багато учасників курсу дійсно пройшли цей шлях учнів з Емаусу, адже на початку курсу їхні серця також були сповнені смутку, переживань та різних клопотів. Однак, протягом цих двох днів Ісус Христос зробив з ними те саме, що з учнями з Емаусу, звільнив і зцілив серця своїх улюблених дітей.

Отче Небесний, прошу Тебе і надалі провадити своєю батьківською турботою кожну свою дитину за допомогою світла Божого Слова і благодаттю Святого Духа. Духу Святий вилікуй і звільни нас з усіх недуг духовних і фізичних своєю Любовʼю і Милосердям. Будь Господи благословенний і прославлений на віки віків. Амінь.

бр. Дієго Пезук, ЧСВВ

http://novaevangelizacia.com.ua/news/kurs-emaus-m-lviv-30-31-bereznya-2013-r-b

Переглядів: 401 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

Цих вихідних, відбулася молодіжна проща до Майданека (Польща), місця смерті священномученика Омеляна Ковча та десятків тисяч невинних людей. У цьому концентраційному таборі знайшли свою смерть понад 80 тисяч невинних людей, серед них поляки, євреї, українці, білоруси та росіяни. Омелян Ковч помер 25 березня 1944р., і до останнього дня життя допомагав ув’язненим, підтримував їх і сповідав. На його честь названо перехрестя в Любліні та вулиця у Львові У Майданеку відбувся Молебень та Хресна дорога української та польської молоді. Гасло, викарбуване на обеліску: «Наша доля – для вас пересторога», повинно викликати в наших серцях справжній жаль та повагу до історії, якій не варто було б повторювати такі сумні сторінки.
Після відвідин Майданека, ми вирушили до Ченстохова. Місто належить до найбільших паломницьких місць Європи після Люрду у Франції та Фатіми в Португалії. У монастирі знаходиться чудотворна ікона Ченстоховської Божої Матері – Чорна Мадонна. Ікона має українське коріння, Владислав Опольський перевіз її з Белзу. Також Гошівська ікона Божої Матері є копією Ченстоховської Чорної Мадонни. До монастиря на Ясній Горі щороку приїздить близько 4-5 млн. паломників. Монастир засновано у 1382 році. Там часто бував блаженний Іван Павло II Папа Римський та Бенедикт XVI.
Наступним місцем призначення став Санктуарій Божого Милосердя в Кракові. У цьому Санктуарії (освячений в 2002 р. Папою Римським блаженним Іваном-Павлом ІІ), в 2007 р. було освячено українську каплицю Всіх святих українського народу - греко-католицьку каплицю св. Апостола Андрія. В підніжжі 77-метрової вежі, з оглядового майданчика якої відкриваються чудові краєвиди на нічне місто, стоїть пам’ятник блаженному Івану Павлу ІІ Папі Римському.
Маючи безліч позитивних вражень, ми з приємною втомою повертались додому, з надією, що знову колись повернемось сюди.

Підготувала: Тетяна Українець

Переглядів: 455 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

 

Із 22-го по 24-го лютого 2013 року у відомому відпустовому Марійському центрі, селі Зарваниця, відбувся тренінг для молоді, на тему: "Як активізувати діяльність мирян на парафії?" Захід розпочався зі знайомства учасників, бо ними були абсолютно різні та між собою не знайомі люди, які представляли різноманітні молодіжні організації, у переліку яких було і наше Новороздільське УМХ. Опісля, ми мали можливість дізнатися багато нової та корисної інформації, а саме: про покликання та роль мирянина в суспільстві, про те, як досліджувати справи на парафії, про діяльність у парафіяльній спільноті, про важливість планувальної роботи, та ще багато цікавого.
Щоб краще розкрити тематику, організатори використовували різні методи, серед них такі як: мозкова атака, дебати, різноманітні тести та ігри, презентації, усні виступи, письмові завдання та багато іншого.
Щоранку учасники відвідували Божественну Літургію, на якій приступали до Святих Тайн Покаяння та Євхаристії, а щовечора відбувався перегляд фільмів, які змушували задуматись над ЖИТТЯМ.
Дякуємо організаторам тренінгу за отриману інформацію, яку ми будемо використовувати практично.

Підготувала: Христина Корецька

Переглядів: 400 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

Цього тижня наша організація «Українська молодь – Христові» відвідала семінар тему «Щиро про важливе», що проходив у місті Моршин. На цьому занятті було обговорено такі питання:

1.      Що таке справжнє кохання?

2.      Наслідки дошлюбних (позашлюбних) статевих стосунків.

3.      Для чого потрібна статевість?

Для ефективності роботи учасників поділили на підгрупи. Чудовим закінченням першого дня був перегляд фільму «Відважні», у якому зосереджено увагу на чесності як одній із найкращих людських якостей, а також на ролі Господа у нашому житті. Наступний день розпочався з Служби Божої. Темою цього дня стали дошлюбні статеві стосунки. Із приводу цього питання між учасниками почалася гостра дискусія. О. Олег Кобель наголосив на тому, що справжня любов чекає.

Підготувала: Ірина Яременко

Переглядів: 458 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

У нашій Церкві існують вже структури, які виховують богословів і катехитів, однак, бракує структури, яка б виховувала євангелізаторів. У Католицькій Церкві вже існують різні школи євангелізації. Одна з таких шкіл, школа євангелізації св. Апостола Андрія з головним осідком у Гвадалахарі (Мексика), готова допомогти в організації курсів євангелізації, а в майбутньому і школи Євангелізації.

Школу євангелізації св. Апостола Андрія (ШЄСА) у 1980 році заснували Хосе Прадо Флорес (José H. Prado Flores) і Білл Фінк (Bill Finke) у Мексиці та о. Еміліян Тардіф (p. Emiliano Tardif) у Домініканській Республіці. Ця школа має апробацію кардинала Хуана Сандовала Ініґуеца (Juan Sandoval Iñiguez), Архиєпископа Гвадалахари (Мексика) і мексиканського єпископату. Сьогодні на п’яти континентах у 60-ти країнах діють вже 2000 шкіл євангелізації св. Андрія. Програма цієї школи теоретично-практична: євангелізувати,та приготовляти місцеві групи, які зможуть самі проповідувати курси програми.

Школа носить ім’я св. Апостола Андрія, бо подібно до ап. Андрія намагається приводити до Христа «Петрів», які б Йому служили і проповідували краще від нас самих. Гаслом школи є вислів: «Бог не вибирає здібних, а робить здібними тих, кого вибирає». А в нашій церковній традиції св.Апостол Андрій займає особливе місце, як євангелізатор Русі-України.

Мета цієї школи є виховувати нових євангелізаторів для нової євангелізації. Нової не за змістом, а за запалом, за методами і за вираженням, як говорив Йоан Павло ІІ. Методологія школи не є традиційно дидактичною, а радше інтерактивною, тобто, передбачає активну участь у курсі самих учасників. Це динаміки, праця в групах, підсумки, анімація. Школа поділяється на 3 етапи, кожен з яких має по 7 курсів.

Декільком членам нашого УМХ разом із духівником о. Ростиславом Височаном пощастило побувати на цій школі. Ми взяли участь у першому курсі першого етапу «Нове життя», який розповідав як важливо розпочати нове життя «в Христі» та продовжувати насолоджуватися цим життям в повноті.

Переглядів: 507 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

ВИВЧАЄМО ДВАНАДЕСЯТІ СВЯТА ЛІТУРГІЙНОГО РОКУ

Свято – це нагода стати іншим – стати святим.

Свята в нашому обряді мають дуже важливе значення. Перш за все, вони возвеличують, якусь важливу подію чи особу – Особу Божу чи святого. Саме тут настає момент коли ми безпосередньо можемо контактувати з тими умовами в яких відбувались ті чи інші події та переживати їх через дію Святого Духа. А переживання таких подій є важливим для душі. Тут ми черпаємо знання необхідні нам для спасіння. Це допомагає нам оновитись, виправитись і втілювати це в житті. Це лише коротко про аспекти важливості свят в нашому житті.

Більше про це розповідалось на першому такого формату релігійному вишколі організованому новороздільськими пластунами разом з нашими отцями Романом Штігером, та Ростиславом Височаном, духівником молодіжних спільнот Пласт та УМХ у Новому Роздолі. Ключова роль в Пластовій методі відведена самовихованню, тому ми постійно шукаємо шляху до вдосконалення, намагаючись постійно організовувати вишколи, табори, зустрічі. Процес правильного спілкування є тут головним аспектом.

9 лютого пластуни станиці Новий Розділ організували релігійний вишкіл «Вивчаємо Дванадесяті Свята Літургійного Року». Ця акція мала на меті поглиблення знань пластунів і молоді міста про головні християнські свята року. Таким чином, ми започаткували цикл занять молоді з священиками за пластовою методикою. До участі також запросили новороздільський осередок організації «Українська Молодь Христові». У програмі були гутірки-розповіді про головні свята року, коляда, ігри на закріплення знань.

Традиційно, як будь-яка акція, вишкіл почався з відкриття. Невеличкі гутірки-розповіді про кожне з дванадцяти свят читали о. Роман Штігер та о. Ростислав Височан. Діти з особливою цікавістю слухали отців і з великим ентузіазмом відповідали на їхні запитання. Звичайно, учасники також ставили питання, які у них виникали. Після кожної розповіді про окреме свято проводилися ігри, які мали на меті закріпити знання дітей про це свято; вони були як і рухливі, так і інтелектуальні. Сили учасників підкріпив обід, а наприкінці вишколу, ми провели опитник, який перевірив уважність і кмітливість наших учасників. На закритті всі отримали посвідки і щасливі розбіглись по домівках

Цей вишкіл – це лише початок тісної співпраці нашого осередку з нашими отцями. Ми щиро вдячні за цікаві та змістовні розповіді, які збагатили наші знання про головні свята року. Це нова подія в житті нашої станиці, тож будемо разом працювати, щоб взаємоосвячуватися.

Христос Рождається!

пластун-розвідник Софія Садова

Переглядів: 993 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

Ще декілька днів і закінчиться різдвяний період, упродовж якого, колядуючи ми прославляємо новонародженого Христа Ісуса. Саме в цей час у багатьох українських містах та селах проходить традиційне «Прощання з колядою». У нашому місті такий захід було проведено вперше. 9 лютого 2013 р.Б. у храмі Покрови Пресвятої Богородиці відбулося прощання з колядою. У цьому дійстві взяли участь не лише УМХівці, а й парафіяни храму. Помолившись вечірню, усі присутні співали колядки, щоб знову поринути в таїнство народження Спасителя та ще раз переконатися у багатстві традицій українського народу. Маємо надію, що з кожним роком нас ставатиме більше, а цей звичай стане невід'ємною частиною Різдвяних свят.
Підготувала: Христина Корецька

Переглядів: 392 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

Кожного року 19 січня християни святкують Водохреще. Це особливий день, під час якого ми згадуємо хрещення  Ісуса Христа в річці Йордані. Українська Молодь – Христові скористалася нагодою і присвятила себе Богові, організувавши молитовні чування, які відбулися у храмі Покрови Пресвятої Богородиці (Малехів). Їх темою стали слова із Святого Євангелія : " Ти Син мій улюблений, якого Я уподобав ”
 Зустріч почалася з вечірньої відправи. Після неї були науки о. Ростислава Височана та семінариста Анатолія Доманського. Акцентувалася увага на тому, що гріх – це хвороба душі, яку потрібно лікувати чим швидше, тим краще, бо згодом він буде рости і ставати тяжчим, а тоді викорінити його буде вже набагато складніше.
 Також члени УМХ брали участь у пантомімі, метою якої було донести до глядачів, що наш Творець є милостивим та всепрощаючим, а людині для усвідомлення цього потрібно лише зробити крок назустріч Йому.
 Час від часу на молитовних чуваннях лунали пісні на прославу Божу. Також кожному прийшов "лист від Бога”, в якому були написані фрази з Біблії. Кожен, отримавши індивідуальне послання, мав змогу прочитати його і усвідомити для себе щось важливе, саме те, що хотів сказати Бог.
Наприкінці парох храму о. Степан Попко передав Боже благословення через мирування та виголосив коротку науку. На цій сповненій добром ноті наша зустріч не завершилася, усі охочі були запрошені на чаювання.
 Маємо надію, що ці чування не залишили нікого байдужими, збагатили духовний світ та стануть дороговказом у подальшому житті.
Підготували: Христина Корецька, Вікторія Гошовська

Переглядів: 503 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

Різдво Христове - велике свято,день народження Ісуса Христа і благословенний час для кожного християнина. Усі радіють цьому дню,тому що народився наш Спаситель і Відкупитель з полону гріха.
Попри все,воно є уособленням нашої української культури і традицій . Щороку на Різдвяні свята люди відвідують рідних та близьких з колядою-піснею,яка прославляє Ісуса Христа,або ж вертепом. Вертеп-це невеличка постановка,яка з гумором розповідє про чарівні події тієї ночі, коли Ісусик появився на світ.
Нвороздільська молодіжна організація «Українська молодь-Христові» не полишає цієї чудової традиції та щороку ходить містом,  прославляючи новонародженого Спасителя. Цьогорічний вертеп став незабутнім ,як для людей,які мали змогу побачити це дійство,так і для самих учасників .Вертеп проводили біля храму Святого Володимира,у магазинах та домівках,господарі яких хотіли принести частинку тієї атмосфери у свою оселю.
Учасники були дуже щасливі,що змогли поринути у тодішні часи та пожертвувати себе Дитяткові -Ісусу. Ці дні закарбуються у пам’яті кожного назавжди.
Підготувала: Світлана Самборська

Переглядів: 463 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

Ось і прийшов до нас такий довгоочікуваний 2013 рік Божий. Для кожної людини це свято є по-своєму особливим. Проте, мабуть, всіх об'єднує те, що ми поринаємо у зимову казку, загадуємо найпотаємніші бажання і, звичайно ж, святкуємо.Безперечно, всі хочуть провести цей час у компанії близьких та рідних людей. Молодіжна Новороздільська організація УМХ(Українська молодь - Христові) не виключення. Новий рік ми провели разом, як одна велика родина.
Що ж до самого святкування, то розпочалось воно відправою, яка була проведена Отцем Степаном і Отцем Ростиславом, у храмі Пресвятої Богородиці. Окрім УМХівців зібрались всі бажаючі, та в чарівній атмосфері війшли в Новий рік з Христом. Момент, коли дзвони пробили дванадцять раз, залишиться у наших серцях надовго. Ми дуже раді, що в нашій церкві є така традиція зустрічати Новий рік на Службі Божій.
Після завершення відправи ми співали колядки та вітали один одного з Новим 2013 роком на подвір'ї церкви.
Згодом наше УМХ відправилось на святкування до приміщення, яке є звичним місцем наших зустрічей. Ми прогулялись вулицями нашого міста, подивились на святкові салюти. Склалось враження, що гуляти вийшли всі мешканці Нового Роздолу, адже людей було неймовірно багато.
Коли ми дістались УМХ, на нас чекало прикрашене приміщення та гарно накритий стіл. Святкування продовжилось веселими танцями та цікавими іграми. Також ми мали свого Діда Мороза і Снігуроньку. Відверто кажучи, було дуже класно. Для нас було великим щастям зустріти Новий рік з УМХ. Сподіваємось, що зустрічати це свято разом стане нашою доброю традицією)
Підготувала: Ярина Дудицька

Переглядів: 404 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

Новороздільська організація «Українська Молодь – Христові» нещодавно відсвяткувала свою 18-ту річницю! Відбулось  це дійство 13 жовтня 2012 року у храмі Покрови Пресвятої Богородиці.

Святкування розпочались молитовними чуваннями та складанням присяги нових членів організації. Духівник нашої спільноти - о. Ростислав Височан наголосив на важливості молитви до Пресвятої Богородиці, яка для кожного УМХівця є прикладом досконалого християнина, який залишився вірний Христові до кінця.

Кожен, складаючи присягу, дав обіцянку собі та Богу стати кращим та жити християнським життям.  Духовна атмосфера цього вечора дала змогу кожному пережити моменти глибоких роздумів, застановитися над своїм життям та в майбутньому змінити його на краще.

Переглядів: 490 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

22 – 23 вересня 2012 року Новороздільське УМХ  розділило радість святкування ювілею Самбірського УМХ.  Усе почалось із Літургії. Потім ми поїхали в с. Гусне (Турківський район),  де здійснили сходження на гору Пікуй. Утомлені, але щасливі прибули до села Бориня, де продовжили активно святкувати. У неділю день також почався з Літургії та продовжився святкуваннями у місті Самборі.

Ще раз вітаємо Самбірське УМХ зі святом. Дякуємо за теплий прийом.

Підготувала: Христина Корецька

Переглядів: 430 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

Цьогорічна проща Львів - Унів, традиційно відбувалася з 25-го по 28-ме серпня. Щороку тисячі прочан, прямують до Унівської Богородиці, тим тернистим шляхом, з певною метою. Хтось жертвує тією пішою прощею за себе, за своїх батьків, хтось за друзів, а хтось в пошуках свого покликання. Проте, кожен із нас, прямує туди зі спільною метою - бути ближче до Господа і духовно збагатитися. Не можна стверджувати, що одна проща є більш важливою, а інша - ні, кожна з них є по-своєму неповторною. Доказом є той факт, що з кожним роком прочан стає дедалі більше. Головним організатором, даної прощі, є незмінний о. Юстин Бойко, який уже багато років, разом із іншими духовними особами, супроводжує тисячі прочан до чудотворної ікони Матері Божої, що з'явилась на теренах Святоуспенської Унівської Лаври багато років тому. Цьогорічна проща офіційно налічувала 1 700 паломників, які прибули з різних міст і сіл, а також були присутніми паломники з таких країн, як: Франція, Білорусія, Польща, Німеччина та Росія. Цікаво що вік учасників був дуже різноманітним, зокрема найстаршому з них було - 74 роки, а наймолодшому - 1,5 рочки. Також, учасниками цього паломництва, стали представники Новороздільського УМХ. Ніхто з прочан не залишився голодним, ображеним, та без ночівлі, завдяки добрим та щедрим жителям сіл та селищ в яких ми зупинялися набратися нових сил. Те, що хтось йшов прощею вперше чи ні - не важливо, важливо те, що кожен добрий християнин зумів у ній віднайти себе. Також великою особливістю, саме цієї прощі, є те, що святкову Архиєрейську Божественну Літургію очолив Блаженніший Патріарх Святослав (Шевчук). Цілу ніч, в Уневі, проводилися молитовні чування, які завершилися благословенням Патріарха та походом на Чернечу гору зі свічками. Наступного дня, усі сповнені радості, любові та миру вирушили до своїх домівок.
Підготувала: Лілія Мурмило

Переглядів: 415 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)

У липні 2012 року Новороздільське УМХ разом із парафіянами церкви Покрови Пресвятої Богородиці відвідало с. Зарваницю. Дякуємо Богові за цей день, проведений на Його славу.

Переглядів: 532 | Додав: ymx-nr | Дата: 01.02.2015 | Коментарі (0)