Четвер, 18.04.2024, 11:15

Українська молодь-Христові м.Н.Розділ

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего відповідей: 133
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Міні-чат

Головна » 2011 » Березень » 16

Люди, народжені та проживаючі у шаленому ритмі сучасного світу, заклопотані справами і різного роду земними турботами, часто не в змозі підтримувати внутрішній мир і спокій, який можна осягнути лише в цілковитій злуці з Господом. Втрата первозданної гармонії стосунків творіння зі Сотворителем змушує людину залишатися сам на сам з власними проблемами та недугами, які їй накидає секуляризоване суспільство, затягуючи своїми узами і ув’язнюючи в лабіринті потреб, стереотипів, скривлених думок, гріховної реальності. Гріх праразитує в людському єстві, пожираючи її зсередини, намагаючись знищити її божествений образ, на який вона була створена, та заточити у пекельну безодню. Невідомо як довго протрималася б людина у вирі схвильованого бурями життєвого моря, якби, втративши віру, не відчувала любові та не мала надії на свого Небесного Отця. Мабуть таке життя було б схоже на пекельні муки, що пронизують біллю душу і тіло.

    Піст є ліками, які дають нам нове життя – життя з Богом. Це особливий період часу, що дає змогу людині зупинитися, відволіктися від шкідливого зовнішнього впливу та цілковито поєднатися з Творцем, шляхом очищення душі і тіла. 

«Піст – знищення смерті й визволення від гніву, – говорить св. Іван Золотоустий. – Піст і тіло зберігає здоровим: не обтяжуючись їжею, воно не приймає хворіб, але, стаючи легким, зміцнюється для прийняття дарів». Про важливість посту можемо відчитати з перших сторінок Святого Письма: «Та й дав Господь Бог чоловікові таку заповідь: "З усякого дерева в саду їстимеш; з дерева ж пізнання добра й зла не їстимеш, бо того самого дня, коли з нього скуштуєш, напевно вмреш"» (Бт. 2, 16–17). Це перша заповідь, яку дав Господь людині, що стосується посту і є забороною, дотримання якої обіцяє вічне і щасливе життя з Богом, тут Він виступає, як гарант безпечного життя: «якщо порушиш – помреш».

У Новому Завіті піст також має особливе значення, він стає могутньою зброєю, захистом та провідником що єднає з Отцем: «Цей рід нічим не можна вигнати, тільки молитвою та постом» (Мр. 9, 29). Сам Христос, як правдивий пастир, показує яким має бути цей посвячений Богові сорокаденний час: Сам перебуває в пустелі та навчає учнів, що слід робити, коли постять: «Коли ж ви постите, не будьте сумні, як лицеміри: бо вони виснажують своє обличчя, щоб було видно людям, мовляв, вони постять. Істинно кажу вам: Вони вже мають с ... Читати далі »

Переглядів: 704 | Додав: ymx-nr | Дата: 16.03.2011 | Коментарі (0)