П`ятниця, 29.03.2024, 11:09

Українська молодь-Христові м.Н.Розділ

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего відповідей: 133
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Міні-чат

Головна » 2009 » Вересень » 07

Українці протягом усієї своєї історії зберігали велику шану до Пресвятої Богородиці. А вона, Матінка Божа, ніколи не опускала наш народ, заступалася за нами в гіркій долі. Покривала своїм святим омофором зболілі душі українських синів і дочок, мучеників за віру Христову. Цариця неба і землі прославилася в Україні у своїх чудотворних місцях. І сьогодні поклонитися до Пречистої Матінки на Бориницькій горі йдуть і йдуть люди, несуть свої болі і тривоги, діляться своїм щастям і мріями.

І цього року, як завжди на свято Преображення Господнього тисячі прочан здійснили паломництво на Бориницьку гору, де була з’ява Матері Божої. Чисельні прочани зі Львова, Нового Роздолу, Ходорова та навколишніх сіл прийшли, щоб спільно помолитись за кращу долю нашого народу. Сократ ще за 400 років до Христа сказав: «Наймудріші і найсильніші народи є водночас найбільш релігійними». Серед такого неспокійного світу, тут панує тиша і спокій, мир і злагода, любов і милосердя. Тут все огорнуте дивним сяйвом і якоюсь таємничою святістю. Прочани щиро молились і просили у Борогодиці ласки і порятунку, а Вона з дивовижною добротою і любов’ю зігріває зболені людські серця. Тут хтось кається, хтось плаче, бо в душі жаль і біль, хтось просить оздоровлення і вірить в чудо. Зворушливо було бачити, коли так багато людей приступали до Сповіді і Святого Причастя. Тут людська душа наповнюється миром і Божою любов’ю. Пресвята Богородиця відкриває перед нами нове життя сповнене посвяти Богові і людям. Радісно було бачити діточок, чоловіків, жінок, бабусь, які ледь-ледь опирались на свої палички, йшли, клякали на зболені коліна. Проте на їхніх устах веселкою сяяла посмішка. На запитання: «Чи не важко йти?» - відповідали: «Ой, пане, не важко, Бог дає сили на все». Так Господь дає силу кожному, усюди і завжди, хто з любов’ю  і вірою до Нього приходить.

Свята Літургія і спільна молитва розпочалася о 12 годині, в якій брало участь 12 священиків і тисячі прочан, це було єднання людей з Богом. Від першої хвилі перебування тут було відчуття Божої благодаті. Сама природа здавалось промовляла до сердець, запрошуючи до молитви – прослави Творця і Святої Матері. Окремо слід згадати про Хресну Дорогу, багато прочан, йдучи від хреста до хреста, в тиші дрімучого лісу надзвичайно легк ... Читати далі »

Переглядів: 873 | Додав: ymx-nr | Дата: 07.09.2009 | Коментарі (0)