Субота, 20.04.2024, 00:19

Українська молодь-Христові м.Н.Розділ

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего відповідей: 133
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Серпень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Міні-чат

Головна » 2008 » Серпень » 19

       «Український Люрд» - так часто називають невеличке село на Тернопільщині з характерною україномовною назвою Зарваниця. «Зарвав» сон монаха, який втікав після зруйнування Києва монголами, і у сні йому явився образ діви Марії з Ісусом на руках. Пробудившись, монах побачив, що у росяній траві засвітилося джерело чистої води, а над ним спалахнула небесним промінням ікона Пресвятої Богородиці з Ісусиком. Монах це місце, де зарвав його сон, назвав Зарваницею. Невдовзі спорудив капличку, в якій вмістив ікону Богоматері.

Ікона і джерело є основними атрибутами переважно всіх чудотворних місць в Україні і світі. До образу можна доторкнутись, а води можна напитись і цим самим не тільки вірувати в Божу силу, а й реально бачити присутність знаків Божої любові. Силою Богородиці свята вода в Зарваниці оздоровила вже багатьох людей і продовжує далі оздоровлювати.

В суботу 9 серпня  ми, новороздільці, мали можливість побувати у цьому славетному чудотворному місці з нагоди четвертої єпархіальної прощі Стрийської єпархії. Наша поїздка була організована гуманітарним відділом міськради (нач. Єсауленко О.П.). У ній взяла участь обдарована молодь міста, члени організації «Українська молодь – Христові». Коли ми їхали до Зарваниці, дорогою навчилися багато християнських пісень, якими готували наші душі до зустрічі з Богородицею. І навіть дощ, який падав того дня, не затьмарював нашої радості.

В Зарваниці Божественну Літургію очолили владики Юліян (Ґбур), єпарх Стрийський і Тарас (Сеньків), єпископ-помічник Стрийської єпархії. До співслужіння Літургії разом із єпископами стали вісім протопресвітерів та священики, які представляли всі шістнадцять деканатів Стрийської єпархії. (Стрийська єпархія включає в себе 5 районів: Стрийський, Жидачівський, Миколаївський, Перемишлянський і Городоцький). Молитовним співом Літургію збагатив церковний хор с. Угерсько Стрийського району. Під час Літургії відбулися дияконські свячення Івана Радевича із с. Угерсько. Більшість паломників прибули до Зарваниці автобусами – їх було близько двох тисяч.

Після Літургії, молебня і водосвяття був час на відпочинок і приватну молитву по Хресній Дорозі. Згодом, відбулася зустріч владики Тараса, єпископа-помічника Стрийської єпархії з молоддю, яка була на прощі. На зустрічі можн ... Читати далі »

Переглядів: 1172 | Додав: ymx-nr | Дата: 19.08.2008 | Коментарі (2)