Четвер, 25.04.2024, 19:23

Українська молодь-Христові м.Н.Розділ

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего відповідей: 133
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Міні-чат

Головна » 2015 » Лютий » 1 » 12 головних свят року
20:20
12 головних свят року

ВИВЧАЄМО ДВАНАДЕСЯТІ СВЯТА ЛІТУРГІЙНОГО РОКУ

Свято – це нагода стати іншим – стати святим.

Свята в нашому обряді мають дуже важливе значення. Перш за все, вони возвеличують, якусь важливу подію чи особу – Особу Божу чи святого. Саме тут настає момент коли ми безпосередньо можемо контактувати з тими умовами в яких відбувались ті чи інші події та переживати їх через дію Святого Духа. А переживання таких подій є важливим для душі. Тут ми черпаємо знання необхідні нам для спасіння. Це допомагає нам оновитись, виправитись і втілювати це в житті. Це лише коротко про аспекти важливості свят в нашому житті.

Більше про це розповідалось на першому такого формату релігійному вишколі організованому новороздільськими пластунами разом з нашими отцями Романом Штігером, та Ростиславом Височаном, духівником молодіжних спільнот Пласт та УМХ у Новому Роздолі. Ключова роль в Пластовій методі відведена самовихованню, тому ми постійно шукаємо шляху до вдосконалення, намагаючись постійно організовувати вишколи, табори, зустрічі. Процес правильного спілкування є тут головним аспектом.

9 лютого пластуни станиці Новий Розділ організували релігійний вишкіл «Вивчаємо Дванадесяті Свята Літургійного Року». Ця акція мала на меті поглиблення знань пластунів і молоді міста про головні християнські свята року. Таким чином, ми започаткували цикл занять молоді з священиками за пластовою методикою. До участі також запросили новороздільський осередок організації «Українська Молодь Христові». У програмі були гутірки-розповіді про головні свята року, коляда, ігри на закріплення знань.

Традиційно, як будь-яка акція, вишкіл почався з відкриття. Невеличкі гутірки-розповіді про кожне з дванадцяти свят читали о. Роман Штігер та о. Ростислав Височан. Діти з особливою цікавістю слухали отців і з великим ентузіазмом відповідали на їхні запитання. Звичайно, учасники також ставили питання, які у них виникали. Після кожної розповіді про окреме свято проводилися ігри, які мали на меті закріпити знання дітей про це свято; вони були як і рухливі, так і інтелектуальні. Сили учасників підкріпив обід, а наприкінці вишколу, ми провели опитник, який перевірив уважність і кмітливість наших учасників. На закритті всі отримали посвідки і щасливі розбіглись по домівках

Цей вишкіл – це лише початок тісної співпраці нашого осередку з нашими отцями. Ми щиро вдячні за цікаві та змістовні розповіді, які збагатили наші знання про головні свята року. Це нова подія в житті нашої станиці, тож будемо разом працювати, щоб взаємоосвячуватися.

Христос Рождається!

пластун-розвідник Софія Садова

Переглядів: 994 | Додав: ymx-nr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: